Jump to content

Инсталиране на Windows XP от твърд диск

alkuni

Препоръчан пост

Здравейте,опитвам се инсталирам Windows XP от втория дял на твърдия диск(тоест от D:).

Причината да го правя е че PC-то на което инсталирам няма CD.

Проблема ми е че по никакъв начин не мога да форматирам дял C:(тоест искам изцяло нова инсталация).

Преди 3-4 години имах същия проблем и тогава успях да се справя,но сега не мога да се сетя как ставаше.

Просто оттогава не ми се е налагало да инсталирам по този начин.

Ако някой има някаква идея,да помага.

За което предварително благодаря. :help:

Сподели другаде

Някъде в началните стъпки ти предлага избереш дял ... там по нагоре има опция и да го изтриеш (дял С), изтрий го, и го създай отново като го форматираш в HTFS. Това най вероятно се получава защото вече имаш папка Windows на него :thumbsup:

Ако все още не става, пиши да стартирам една инсталация и да погледна как точно беше.

Сподели другаде

И аз искам да помоля ако може някой да обясни от самото начало-имам инсталационно CD на Windows и разделен на 2 дяла хард.Как мога да си кача копието на единия дял и да си го инсталирам на другия когато реша защото CD-ROMа на лаптопа не работи добре. Благодаря предварително.
Сподели другаде

И аз искам да помоля ако може някой да обясни от самото начало-имам инсталационно CD на Windows и разделен на 2 дяла хард.Как мога да си кача копието на единия дял и да си го инсталирам на другия когато реша защото CD-ROMа на лаптопа не работи добре. Благодаря предварително.

Ами правиш една директория в D: копираш там CD-то и така.

И после следваш инструкцийте(и обърни специално внимание на това което написа колегата)

Някъде по горе отправих благодарност към Orion,но съобщението ми изчезна някъде.

Както и да е.Thanks again.

Сподели другаде

По принцип инсталацията се стартира от диска, който се използва зa boot устройство. Може и да се стартира ръчно, но за да е пълна инсталацията трябва да се стартира под DOS например. За целта трябва да се зареди DOS от дискета например и да се стартира ръчно файла winnt от папка i386 на копираната инсталация. Това обаче действа само ако дяла, на който е копирана инсталацията, е на FAT32 файлова система. Ако е на NTFS, няма да стане, защото DOS не чете NTFS. Има начин да се направи DOS дискета с поддръжка на NTFS, но става по-сложно.
Сподели другаде

Някъде по горе отправих благодарност към Orion,но съобщението ми изчезна някъде.

Както и да е.Thanks again.

:offtopic:

Поста ти беше само цитат не неговия, нямаше никакви благодарности и затова го изтрих ;)

:offtopic:

Сподели другаде