coolboy Публикувано Септември 29, 2007 Report Share Публикувано Септември 29, 2007 Имам 18 инталирани програми а от PF се исползват 265 MB нормално ли е това, ако не е как мога да намаля MB ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 29, 2007 Report Share Публикувано Септември 29, 2007 Нормално е. Няма значение колко програми имаш инсталирани, а колко са стартирани. Всяка програма заема различно количество от виртуалната памет.Какво искаш да намалиш - количеството заемана памет от програмите или количеството виртуална памет? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Септември 29, 2007 Report Share Публикувано Септември 29, 2007 Графиката PF Usage реално показва колко място ще е необходимо в файла за странициране на виртуалната памет, ако паметта на всички активни в момента приложения се наложи да бъде страницирана на диска. За да добиеш представа какво е състонияето на системата погледни графата Commit Charge Peak, защото тя показва максималното количество виртуална памет използвано в тази сесия. Ако искаш да намалиш използването на файла за странициране единственото решение е добавяне на повече оперативна памет (RAM). Всякакви програми от рода на "оптимизатори" и други са глупости.Ако искаш да подобриш работата на системата може да погледнеш темата Оптимизация на Windows XP както и темата Виртуалната памет при Windows XP. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coolboy Публикувано Септември 29, 2007 Author Report Share Публикувано Септември 29, 2007 Стартиращите програми са: igfxtray, hkcmd, igfxpres, AshDisp, winampa, ctfmon, deamon, Skype. Ако спра някои от програмите ще се намали ли PF Usage ? Аз мисля 4е igfxtray, hkcmd, igfxpres са ми ненужни. РАМ Паметта ми е 736МБ а Виртуалната мапет е 2534 МБ. Как мога да видя програмите които се стартират с Windows, но не се показват в msconfig. Например в Processes там има доста неща, но незнам как да ги махна и кои от тях са ми нужни и кои не ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Септември 29, 2007 Report Share Публикувано Септември 29, 2007 Да - ако намалиш броя на програмите и услугите, които се зареждат с OS ще имаш повече свободна памет. Ти сам трябва да си прецениш кое ти е нужно и кое не. Не е препоръчително да махаш неща, за който не си сигурен.За по-пълна информация може да използваш инструмента AutoRuns. Стартираш го и от менюто Options избираш Hide Microsoft Entries. След това избираш Refresh. Aко не си сигурен за даден обект кликни с дясното копче на него и избери Search Online. Успех! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coolboy Публикувано Септември 29, 2007 Author Report Share Публикувано Септември 29, 2007 Благодаря l.kanelov много ми помогна. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост