Jump to content

Page File Usage

coolboy

Препоръчан пост

Нормално е. Няма значение колко програми имаш инсталирани, а колко са стартирани. Всяка програма заема различно количество от виртуалната памет.

Какво искаш да намалиш - количеството заемана памет от програмите или количеството виртуална памет?

Сподели другаде

Графиката PF Usage реално показва колко място ще е необходимо в файла за странициране на виртуалната памет, ако паметта на всички активни в момента приложения се наложи да бъде страницирана на диска. За да добиеш представа какво е състонияето на системата погледни графата Commit Charge Peak, защото тя показва максималното количество виртуална памет използвано в тази сесия.

Ако искаш да намалиш използването на файла за странициране единственото решение е добавяне на повече оперативна памет (RAM). Всякакви програми от рода на "оптимизатори" и други са глупости.

Ако искаш да подобриш работата на системата може да погледнеш темата Оптимизация на Windows XP както и темата Виртуалната памет при Windows XP.

:)

Сподели другаде

Стартиращите програми са: igfxtray, hkcmd, igfxpres, AshDisp, winampa, ctfmon, deamon, Skype. Ако спра някои от програмите ще се намали ли PF Usage ? Аз мисля 4е igfxtray, hkcmd, igfxpres са ми ненужни. РАМ Паметта ми е 736МБ а Виртуалната мапет е 2534 МБ. Как мога да видя програмите които се стартират с Windows, но не се показват в msconfig. Например в Processes там има доста неща, но незнам как да ги махна и кои от тях са ми нужни и кои не ?
Сподели другаде

Да - ако намалиш броя на програмите и услугите, които се зареждат с OS ще имаш повече свободна памет. Ти сам трябва да си прецениш кое ти е нужно и кое не. Не е препоръчително да махаш неща, за който не си сигурен.

За по-пълна информация може да използваш инструмента AutoRuns. Стартираш го и от менюто Options избираш Hide Microsoft Entries. След това избираш Refresh. Aко не си сигурен за даден обект кликни с дясното копче на него и избери Search Online.

Успех!

Сподели другаде