Jump to content

Проблем със звукова карта

Препоръчан пост

Привет, преди седмица взех компютър на старо, инсталирах му перфектно windows, но когато сложих колонките звук нямаше ...

инсталирах всевъзможни драйвери, които намерих в нета, резултат нямаше ...

Саунд картата е вградена в дънната платка и се разпознава от операционната система, но звук няма.

Някой да има идея за проблема ?

Дънната платка е : Gigabyte GA-7DXR+

Саунд картата е :Creative AudioPCI (ES1371,ES1373)

ако някой има идеи ще бъда благодарен :)

Сподели другаде

Драйверите не ги търси за Creative, а виж с ENSONIQ ;) така ще ти излезнат, някога и аз ровех така за същата карта, на ENSONIQ се побърках, смао дето мойта беше 1370 ...

Даже набързо изнамерих някакъв в Driversguide.com, мисля, че ще работи...

Тук

Сподели другаде

Rook, не казваш за каква операционна система ти трябват драйвери. Ето за двете най-вероятни - за Windows XP (4.3MB) и за Windows 95/98/98SE (976KB). Не гарантирам, че ще сработят. Ако сработят, но имаш дефекти в звука, изтегли и инсталирай това (4.7MB).
Сподели другаде

• 3 months later...

Здравейте.

Дано да съм уцелила правилното място на моя проблем:

Звука от компютъра ми излиза през колонките на система за домашно кино. От известно време забелязвам , че се чува много тихо. А като пусна радио от системата , звука от колонките е 3 пъти по силен. А като слушам музика от РС-то тр. да увелича до МАХ за да слушам вече песните нормално.

Някъде четох , това значело , че тр. да си сменя звуковата карта или не е така?Да се настройвам ли за сервиз???

Сподели другаде

Извинявай за глупавото въпросче и предположение, но случайно там долу, където има едно говорителче като иконка, вътре да е намален звука някъде? Или в SoundMax опциите?
Сподели другаде

Ми моя Уиндоус не намира mixer.exe, :lookaround:

а силата на звука ми се регулира от клавиатурата и там е на мах, което е еднакво с мах на високоворителчето долу вдясно

Значи като кликнах върху високоговорителчето ми излезе "Отваряне управлението на силата на звука" ->Master Volume -> и там има много плъзгачи - това ли имахте впредвид за mixer.exe???

Сподели другаде

Значи като кликнах върху високоговорителчето ми излезе "Отваряне управлението на силата на звука" ->Master Volume -> и там има много плъзгачи - това ли имахте впредвид за mixer.exe???

Да, същото. vyrgozunqk е имал предвид да напишеш sndvol32.

Сподели другаде