jelur Публикувано Септември 24, 2007 Report Share Публикувано Септември 24, 2007 от една седмица се мъча да открия проблема - защо не мога да инсталирам хр (до тогава все на него си работех 3г.) или по-нова ос от Win98ME??? хр си работеше добре отначалото, започна да забива и реших че е време за нова инсталация. започнах преинсталацията, инсталира сее хр но не тръгна. разглобих го и го почистих от прах(беше се насъбрала доста), сгробих го и почнах инсталация - хр с бут диск, с друго копие, с линукс, нищо не тръгва освен Win98ME.форматирах и двата ми хард диска, разделих ги, изтрих ги и пак до там. започнах инсталация пак показа се черен екран и до тук. после започнах пак отначало. стигна до там че зарежда Win и спира (увисва, забива). какъв съвет може да ми дадете, ще съм много благодарен Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vesodimov Публикувано Септември 24, 2007 Report Share Публикувано Септември 24, 2007 ... започнах преинсталацията, инсталира сее хр но не тръгна. разглобих го и го почистих от прах(беше се насъбрала доста... Малко не те разбирам, но ... Като пускаш инсталация от буут диск задаваш ли на биоса да зарежда първо от CD-то ? Като тръгне даваш ли му да ти форматира харда преди инсталацията ? Но не бърз формат, а основен ? С NTFS . Пробва ли да зададеш инсталацията да бъде в друга директория ? Такива неща ми идват на ума ... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
jelur Публикувано Септември 24, 2007 Author Report Share Публикувано Септември 24, 2007 в биоса е променено да зарежда от CD преди от НDDзапочва исталацията но не стига до там където се избира диск, дял, format и.тн стига до "setup is now starting Windols" и увисватвърдия диск е разделен и форматиран и проверен за грешки - нямя с Partition Magic 8,05на NTFS предварително Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 24, 2007 Report Share Публикувано Септември 24, 2007 Опитай с друг инсталационен диск на Windows. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
orion Публикувано Септември 24, 2007 Report Share Публикувано Септември 24, 2007 Всъщност за каква конфигурация си говорим? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
jelur Публикувано Септември 24, 2007 Author Report Share Публикувано Септември 24, 2007 пробвах с друг диск на winXPпробвах с win2000пробвах с linux пробвах с live cd winXPи нищо пак до там "setup is now starting Windols" дъното е DFI AK76процесор Atlon 900mhzram 512Hdd 120 GBHdd 40 GBvideo Geforce 6200 явно нещо в компютъра се е скапало но какво ли ?твърдите дискове са проверени добре са другите компоненти не знам как да ги тествам Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tihichko Публикувано Септември 24, 2007 Report Share Публикувано Септември 24, 2007 Привет,Пробвай с друго СD или DVD ... устройство не диск.Поздрави! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Септември 24, 2007 Report Share Публикувано Септември 24, 2007 в биоса е променено да зарежда от CD преди от НDDзапочва исталацията но не стига до там където се избира диск, дял, format и.тн стига до "setup is now starting Windols" и увисватвърдия диск е разделен и форматиран и проверен за грешки - нямя с Partition Magic 8,05на NTFS предварителноПробвай в BIOS да забраниш ACPI Aware O/S. Избираш No. После може да върнеш ACPI Aware O/S в BIOS с Yes, aко и това не помага. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
jelur Публикувано Септември 24, 2007 Author Report Share Публикувано Септември 24, 2007 в биоса имам ACPI fyncion -enable или desableпробвах за съжаление пак до там"setup is starting Windols" и увисва Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Септември 24, 2007 Report Share Публикувано Септември 24, 2007 Нещо друго в BIOS променял ли си, освен реда на стартиране CD -> HDD? Във втория си пост от темата пишеш, че си сменил реда на стариране. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
jelur Публикувано Септември 24, 2007 Author Report Share Публикувано Септември 24, 2007 в BIOS не съм правил промени от около 2 години тези настройки са от тогава Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Септември 24, 2007 Report Share Публикувано Септември 24, 2007 Добре. Тогава пробвай fdisk и format. Като направиш format след fdisk, тогава рестартирай. Да видим какво ще стане. След това пусни CD за Windows XP и пак опитай инсталация. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
jelur Публикувано Септември 26, 2007 Author Report Share Публикувано Септември 26, 2007 отново разделих и форматирах този път с fdisk и format пробвах пак със CD с Windows XP и пак до там"setup is starting Windols" и увисва прави ми впечатление че не мога да инсталирам ОС кояторазпознава NTFS въпреки че сега всички дялове са на FAT32 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vesodimov Публикувано Септември 26, 2007 Report Share Публикувано Септември 26, 2007 С риск да стана досаден пак ще попитам: след като пуснеш инсталацията от буут диск избираш ли опцията да ти се форматира харда NTFS преди началото на инсталацията ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
jelur Публикувано Септември 26, 2007 Author Report Share Публикувано Септември 26, 2007 инсталациятя не стига до там забива по рано Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост