Jump to content

Не може да се инсталира по-нова ОС от Win98ME

Препоръчан пост

от една седмица се мъча да открия проблема - защо не мога да инсталирам хр (до тогава все на него си работех 3г.) или по-нова ос от Win98ME???

хр си работеше добре отначалото, започна да забива и реших че е време за нова инсталация. започнах преинсталацията, инсталира сее хр но не тръгна. разглобих го и го почистих от прах(беше се насъбрала доста), сгробих го и почнах инсталация - хр с бут диск, с друго копие, с линукс, нищо не тръгва освен Win98ME.

форматирах и двата ми хард диска, разделих ги, изтрих ги и пак до там. започнах инсталация пак показа се черен екран и до тук. после започнах пак отначало. стигна до там че зарежда Win и спира (увисва, забива). :bored:

какъв съвет може да ми дадете, ще съм много благодарен :cap:

Сподели другаде

... започнах преинсталацията, инсталира сее хр но не тръгна. разглобих го и го почистих от прах(беше се насъбрала доста...

Малко не те разбирам, но ...

Като пускаш инсталация от буут диск задаваш ли на биоса да зарежда първо от CD-то ? Като тръгне даваш ли му да ти форматира харда преди инсталацията ? Но не бърз формат, а основен ? С NTFS . Пробва ли да зададеш инсталацията да бъде в друга директория ? Такива неща ми идват на ума ...

Сподели другаде

в биоса е променено да зарежда от CD преди от НDD

започва исталацията но не стига до там където се избира диск, дял, format и.тн стига до

"setup is now starting Windols" и увисва

твърдия диск е разделен и форматиран и проверен за грешки - нямя с Partition Magic 8,05

на NTFS предварително

Сподели другаде

пробвах с друг диск на winXP

пробвах с win2000

пробвах с linux

пробвах с live cd winXP

и нищо пак до там "setup is now starting Windols"

дъното е DFI AK76

процесор Atlon 900mhz

ram 512

Hdd 120 GB

Hdd 40 GB

video Geforce 6200

явно нещо в компютъра се е скапало но какво ли ?

твърдите дискове са проверени добре са

другите компоненти не знам как да ги тествам

Сподели другаде

в биоса е променено да зарежда от CD преди от НDD

започва исталацията но не стига до там където се избира диск, дял, format и.тн стига до

"setup is now starting Windols" и увисва

твърдия диск е разделен и форматиран и проверен за грешки - нямя с Partition Magic 8,05

на NTFS предварително

Пробвай в BIOS да забраниш ACPI Aware O/S. Избираш No. После може да върнеш ACPI Aware O/S в BIOS с Yes, aко и това не помага. :)

Сподели другаде

Добре. Тогава пробвай fdisk и format. Като направиш format след fdisk, тогава рестартирай. Да видим какво ще стане. След това пусни CD за Windows XP и пак опитай инсталация.
Сподели другаде

отново разделих и форматирах този път с fdisk и format

пробвах пак със CD с Windows XP и пак до там

"setup is starting Windols" и увисва

прави ми впечатление че не мога да инсталирам ОС която

разпознава NTFS въпреки че сега всички дялове са на FAT32

Сподели другаде

С риск да стана досаден пак ще попитам: след като пуснеш инсталацията от буут диск избираш ли опцията да ти се форматира харда NTFS преди началото на инсталацията ?
Сподели другаде