TheMask1 Публикувано Септември 23, 2007 Report Share Публикувано Септември 23, 2007 Привет, Скоро си купих нов компютър, в който има вградена звукова карта от типа high Definition на Realtek.Та проблемът е следния:Първите 2 дни след инсталирането на ОС (именно Windows XP pro SP2) звуците работеха много добре, но ония ден всичко спря да работи като звук. Не си спомням какаво може да съм направил, но пробвах всичко вече. Умирам от яд чисто нов комп. без звук.Забелязах, че тази детекция на жакове която е заложена в драйвера не отчита, че се включва каквото и да е и ми се струва, че докато това нещо не зацепи, че има нещо включено не пуска звук и това е много тъпо. Сумати пъти го преинсталирах тоя драйвер и нищо не става. Моля за помощ и съвети!Благодаря предварително. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Септември 23, 2007 Report Share Публикувано Септември 23, 2007 Инсталирай си аудио драйверите, ако са ти дали диск за дъното. Иначе може да пробваш да изтеглиш от този линк необходимите аудиокодеци. За теб, в зависимост дали е 32 или 64 битова версията на Windows трябва да избереш линк за изтегляне. После внимавай, когато включваш нещо с жак. Има един чалъм. Пробвай с Manual Selection, когато включваш жакове. Снимка:http://i7.tinypic.com/4yzkb9h.png Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TheMask1 Публикувано Септември 23, 2007 Author Report Share Публикувано Септември 23, 2007 Да ама тая нова версия дето са ми дали няма Manual selection Навсякъде ръчнах и нищо не става не ми дава да му кажа че съм му включил нещо си там.... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Септември 23, 2007 Report Share Публикувано Септември 23, 2007 Добре. Може ли да уточниш точно кой е моделът на твоята аудокарта? Виж в контролния панел за хардуера или пробвай да разбереш повече с програмата Everest. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TheMask1 Публикувано Септември 23, 2007 Author Report Share Публикувано Септември 23, 2007 Ето така изглежда Manager-а дето си е в диска.... в началото тия пунктирните линии се удебеляваха (значи е отчитало нещо) обаче сега вече нищо не става където и да му слагам жаковете. http://i.data.bg/07/09/24/572443.jpg Realtek ALC888 @ Intel 82801IB ICH9 - High Definition Audio Controller PCI Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Септември 23, 2007 Report Share Публикувано Септември 23, 2007 Предполагам, че поставящ жака за тонколконите в зелената дупка. Опитай да извадиш и пак да поставиш жака. Има ли активност за разпознаване? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TheMask1 Публикувано Септември 23, 2007 Author Report Share Публикувано Септември 23, 2007 Ми това ми беше първото действие. Пробвах всички жакове по много пъти и нищо не зацепва. Никаква "активност".... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Септември 23, 2007 Report Share Публикувано Септември 23, 2007 (Редактиран) Брях, управлението на тази карта няма ли Jack Sense и Setup за него? Eто как е при мен (не е HD аудио карта):http://i15.tinypic.com/6bcsvbp.png Виж настройките за PC Speaker. Да не би случайно да са отметнати. В добавка. Гледам снимката ти, има едно синьо гаечно ключе вдясно от надписа ANALOG. Това май е Setup. Редактиран Септември 23, 2007 от Sir William Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост