Jump to content

Липса на картина при BSPlayer и VLC след преинсталация

Препоръчан пост

Имам следния проблем.След преинсталация на Windows, при BSPlayer и VLC има само звук, но не и картина.Със GOM Player и Windows Media Player има картина, но при пълен екран картината насича.Преди преинсталацията всичко беше нормално.

Смених си K-Lite Codec Pack с най-новата версия,но проблема остана.Сега и картината в Windows Media Player е обърната.

Сподели другаде

Пробвай да деинсталираш K-Lite и да го инсталираш като премахнеш поддръжката на ffdshow. Или можеш да опиташ K-Lite Basic, който не включва ffdshow въобще.
Сподели другаде

Смених K-Lite със СССР кодеци. Почистих с CCcleaner, Registry Mechanic и PC Check Up. BS Player изобщо не дава картина, другите вървят, но само на малък екран. Обърнатата картина в Windows Media Player се оправи.

Когато смених цвета от 24 на 16 bit-a GOM Player и Windows Media Player тръгват на голям екран, но с лошо качество.

Преди преинсталацията всичко беше нормално. ползвах BS Player за всички филми, а за mkv файлове ползвах VLC, кодеците бяха K Lite и 24 bit-а цвят. Всичко вървеше добре - на голям екран, без накъсване на картината.

Благодаря предварително!

Сподели другаде

Ей това случайно ми попадна из нета днес, погледни го, дано свърши работа:

BS player - има звук, няма картина:

Проблема се решава по 2 начина:

- десен бутон върху иконката на десктопа > properties > Compatibility

Compatibility modе:

Слагате тикче на Run this program in compability mode for: и избирате Windows XP (Service Pack 2)

Settings:

Слагате тикче само и единствено на Disable desktop composition

- отваряте програмата > options > preferences > video > video rendering > и променяте rendering mode на Internal renderer DirectDraw surface

Добавено:

Не знам дали работи, просто го намерих и се сетих за темата тук :peace:

Сподели другаде

Здравей!

Преди да инсталираш СССР кодека почисти ли с програмката от сайта им? Имаш ли инсталиран DirectX?

Слагай един KMPlayer и си решаваш проблемите...

Сподели другаде

Проблема е бил, че не си сложил драйверите за вграденото видео, а като са ти сложили новото, за него са ти ги сложили ;). Най-вероятно си ползвал microsoft-ските... Онзи ден бъзиках компютър със същия проблем... :)
Сподели другаде

• 1 month later...
Нуждая се от кодеци които буквално да подкарват всичко ;) . Имам проблем с някой видове формати ,като най - обикновените ави . Излизат ми различни на цвят черти на клипа или филма . В момента съм с к-лите 3.5 .
Сподели другаде

K-Lite е далеч не ми е еталон за кадърен пакет, но все пак обикновено върши работа. Деинсталирай всички кодеци и пакети с кодеци, които имаш, и инстлаирай наново 1 пакет.

Опитай и например GOM Player. Ако и той има проблеми, значи е възможно драйверите на видео картата да са проблемни.

Сподели другаде

Благодаря за помоща ,но ГОМ при търсене на кодеци в нет-а ми изписва ,че неможе да намери кодеци за този формат ... чудно как преди със стара версия на к-лите ги гледах .

Възможно ли е някой стар да пречи на новите ?

Сподели другаде