Jump to content

Въпрос за Advanced System Cleaner

Препоръчан пост

Здравейте, бих искал да попитам дали някой е ползвал Advanced System Cleaner, платена програма на Microsoft с няколко разл. приложения между които почистване на регистри, дефрагментация и други. Какво е мнението ви и дали би била достатъчна за почистването на регистрите или е най добре да си инсталирам cclenar и нещо друго за дефрагментация. Благодаря ви предварително
Сподели другаде

Здравей!

За коя програма питаш? Мисля, че Advanced System Cleaner не е на Microsoft. Ето линк: Advanced System Cleaner на Yamicsoft. Те също така произвеждат Vista Manager, Win XP Manager и прочее. Или бъркам?

Сподели другаде

Здравей!

За коя програма питаш? Мисля, че Advanced System Cleaner не е на Microsoft. Ето линк: Advanced System Cleaner на Yamicsoft. Те също така произвеждат Vista Manager, Win XP Manager и прочее. Или бъркам?

Sir William, ти не бъркаш, аз бъркам, но говорим за една и съща програма. Както и да е, наистина имам нужда от мнение още повече , че има доста безплатни програми, но тъй като съм с нов преносим комп. и с компютърна грамотност на любителско ниво не ми се иска да инсталирам и деинсталирам ненужен брой програми докато намеря такава която ще ми върши пълноценно работа и най-важно, ще е съвместимо с виста, защото виста-та определено ми създава грижи. Това, което ме привлече в Advanced System Cleaner е , че освен почистване на регистри съдържа и др. възможности като дефрагментиране например. Разбира се all in one вариант не винаги е най-добър за това и търся второ мнение. Разбира се всяко предложение за заместител работещ добре под виста ще бъде добре дошло.

Сподели другаде

....................

Това, което ме привлече в Advanced System Cleaner е , че освен почистване на регистри съдържа и др. възможности като дефрагментиране например. Разбира се all in one вариант не винаги е най-добър за това и търся второ мнение. Разбира се всяко предложение за заместител работещ добре под виста ще бъде добре дошло.

Advanced System Cleaner има дефрагментиране на регистри. Не е на твърд диск. Ако толкова харесваш Advanced System Cleaner, имай предвид че според мен той се съдържа в пакета за Виста на Yamicsoft: Vista Manager. Нищо не пречи да го разгледаш по-добре, има пробна версия. Ако не ти хареса, може да потърсиш подобни пакети в каталога на SoftVisia или в Интернет. :)

В добавка: Аз не използвам инструменти за оптимизация, почистване, дефргментиране и прочее освен системните. Според мен е по-добре да се огледа какво предлага Windows по въпроса, преди да се опитват шарени програми. :)

Редактиран от Sir William
Сподели другаде

Да, аз погледнах Vista Manager, освен това разгледах Advanced Windows Care, мисля че са твои обясненията за тази програма. Не мога да кажа, че кой знае колко ми харесва Advanced System Cleaner, попаднах на него и се заинтересувах, а и аз не съм привърженик на пробването на както казваш шарени програми. Какво имаш предвид казвайки, че е най-добре да се види какво предлага Windows първо, къде и как да проверя. Наистина са ми много любителски комп. познания и за това задавам толкова много въпроси.

И още нещо, изчетох няколко форума за почистване на регистри: инструменти и т.н. защо всички ползват повече от една програма за целта, примерно една програма за ежедневна употреба, друга за ежеседмична, трета за нещо друго, ако всичко може да бъде далеч по-просто

Сподели другаде

Лично аз смятам, че има и отделен софтуер, който върши доста добра работа, но е редно да е специализиран в дейността си, а не многофункционални приложения. Чистенето на регистратурата съм го поверил на RegSupreme и RegCleaner (на която ползвам и другите модули). Намирам програмите на Jouni Vuorio за доста добри. За дефрагментация използвам PerfectDisk, който се справя много по-добре със задачата и успява да поосвободи повече пространство след дефрагментация. Разбира се има и безплатна алтернатива - вграденият в Windows инструмент + PageDefrag на Mark Russinovich, но по лично аз се чувствам по-сигурен с PerfectDisk. PageDefrag е отличен инструмент и не мога да преценя дали е по-добър или не от офлайн дефрагментацията на PerfectDisk, но стандартната такава на последната я намирам за по-добра от вградения в Windows инструмент за целта.
Сподели другаде

Изцяло зависи от нуждите на потребителя. Лично аз защита бих добавил и защитна стена (по принцип), но има и случаи, когато не е нужна. За поддръжка не е фатално ако няма отделни програми, защото Windows разполага с вградени инструменти, които макар и да не са толкова добри, все пак вършат работа.
Сподели другаде

Аз ползвам възможно най-минималистичния вариант - CCleaner за почистване на ненужните файлове и регистри + JkDefrag за дефрагментиране на дяловете.
Сподели другаде