engineer Публикувано Януари 5, 2012 Report Share Публикувано Януари 5, 2012 Ползвам програмката понякога, но неотдавна се сблъсках с неочакван проблем.Казусът е следният:Необходимо е да програмирам контролер (IED) от офиса (ползва се в енергетиката) на отдалечено място.На обекта са отишли двама чираци с лаптоп с необходимия софтуер и принадлежности. Носят си и мобилен интернет vivacom.В офиса ползвам msat-cable (не знам дали е от особено значение). Лаптопа се свързва с устройството с LAN-кабел, нагласени савсички IP-та, DNS-и и прочие необходимостиТа пуска,е си TeamViewer-a, всичко си върви безупречно, имам си пълния достъп до всички инженерни приложения,обаче в момента в който отдалечения РС установи връзка с IED-то автоматично започва да си търси интернет по твърдата жицаи връзката с vivacom прекъсва без предупреждение. Какво мога да направя, че да избегна тези вредни ефекти?По професия съм силнотоков инженер и комуникациите не са ми силна страна. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост