Jump to content

Проблем с Help&Support при Windows XP

mateo

Препоръчан пост

Здравейте.

Стана нещо много интересно. Опитах да стартирам Help&Support, но ми показа съобщение че файла не може да бъде намерен. Но не това е най важното, немога да използвам msconfig. Пробвах с това, но не се получи.

Start => Run => regsvr32 shell32.dll

Start => Run => regsvr32 comctl32.dll

Start => Run => regsvr32 rpcss.dll

Start => Run => regsvr32 msctf.dll

Start => Run => regsvr32 imm32.dll

Start => Run => sfc /scannow

Помагайте.

Поздрави.

З.

:help:

Сподели другаде

При стартиране на msconfig какво се получава?

Визоализира прозорец със съобщение, че msconfig не може да бъде намерен, сигурен ли съм в името на файла, да пробвам отново или да пробвам стартиране чрез search.

Сподели другаде

Другият вариант според мен е Repair на инсталацията.

Досетих се за този вариант, но не съм сигурен как ставаше. Мисля, че имаше такава опция при зареждане на windows setup menager при boot-не. Това не съм го правил. Можели съвсем на кратко...?

Сподели другаде

Има два варианта:

1. "Ръчна" поправка през Recovery Console (по-трудния вариант).

2. Автоматичен Repair.

Когато заредиш от диска на Windows XP и стигнеш до екрана, където ти показва текущата инсталация (и опцията ESC=Don't Repair) натискаш R (Repair) и се стартира поправката.

Сподели другаде

Ето един цитат:

Здравей!

Ако още на началния екран избереш R (Repair), а не Enter ще се стартира Recovery Console. RC представлява команден интерпретатор в текстов режим, който се използва за "ръчна" поправка на Windows.

Има и вариант, при който се стартира автоматичен Repair на Windows инсталация. Това става така:

1. Зареждаш системата от диска на Windows XP. Преди това компютъра трябва да е конфигурирана да зарежда от оптично устройство.

2. Когато се визуализира съобщение "Press any key to boot from CD" натискаш някой клавиш, за да заредиш от диска на Windows XP.

3. Натискаш клавиша Enter, когато се появи екрана Welcome to Setup.

4. Приемаш лицензното споразумение, чрез натискане F8.

5. Селектираш текущата инсталация на Windows XP и даваш R (Repair).

След това процеса продължава, като при нормална инсталация на Windows.

Най-добре е дяла, на който се инсталира OS да се форматира. Както каза Night_Raven при форматирането цялата информация на дяла се губи.

от тук

Добавено:

Опс, пак бавно съм пуснал мнението си, sorry!

Сподели другаде

Нещо им нямам доврерие на Repair (Recovery Console) функциите напоследък на MS Windows. Преди известно време бях доста глупав, за да се доверя на "R", но вече не го правя. Бих пробвал да спася каквото може и да преинсталирам. Има начини за спасяване на положението, но не винаги работят. Поне при мен е 0% успех в такава ситуация. Днес имах подобен проблем заради спиране на тока (българска запазена марка - ®). Линукса ми бачка - пушка. Но Windows - ядец. Дай "R" или си гледай работата, казва чичо Бил. За съжаление. Лично мнение. :)
Сподели другаде

Нещо им нямам доврерие на Repair (Recovery Console) функциите напоследък на MS Windows. Преди известно време бях доста глупав, за да се доверя на "R", но вече не го правя. Бих пробвал да спася каквото може и да преинсталирам. Има начини за спасяване на положението, но не винаги работят. Поне при мен е 0% успех в такава ситуация. Днес имах подобен проблем заради спиране на тока (българска запазена марка - ®). Линукса ми бачка - пушка. Но Windows - ядец. Дай "R" или си гледай работата, казва чичо Бил. За съжаление. Лично мнение. :)

:offtopic:

Да - така е. Не винаги всичко работи както трябва.

Лично на мен Recovery Console ми върши добра работа, но всичко си зависи от ситуацията.

Сподели другаде

:offtopic:

Да - така е. Не винаги всичко работи както трябва.

Лично на мен Recovery Console ми върши добра работа, но всичко си зависи от ситуацията.

Да, прав си.

Moля да ме извините всички, но в момента инсталирам Windows от нула заради токов удар. Бесен съм. :devil:

Сподели другаде

Да, прав си.

Moля да ме извините всички, но в момента инсталирам Windows от нула заради токов удар. Бесен съм. :devil:

Казваш, че под Linux няма такива проблеми. От къде мога да го сваля. Казват че бил абсолютно безплатен А бих могъл да си го купя.

Сподели другаде

Aми пробвай графичен интерфейс KDE. Макар да не е много точно да се препоръчва на начинаещи потребители... Аз си харесвам GNOME, както и да е. Но ти препоръчвам Live CD Линукс дистрибуция, за да си избереш какво ти харесва. LiveCD не се нуждае от инсталация и не съм чувал да повреди нещо...

За целта може да прегледаш един интересен сайт по въпроса: Nicholas Brand. :)

Сподели другаде