Jump to content

Старт менюто на ХР-проблем с персоналните менюта?

BatMiro

Препоръчан пост

Здравейте и поздравления за великолепният и полезен форум!Чета го отдавна,но до сега нямах регистрация.

Имам следният проблем и ако някой се е сблъсквал,моля да помогне!

В старт менюто на ХР съм направил папки,в които съм сложил линкове към често използвани програми.Ползвам класически вид на менюто.Дотук добре,но от ден-два не ми ги показва диването.Интересното е,че в документс анд сетингс-локал сетингс-еди кой си юзер-старт меню,си седят папките!?Пробвам да направя нова папка и тя не излиза.В настройките на старт менюто е чекнато да показва персонални менюта и всичко друго си е ОК.Съмнява ме че нещо нерото повреди по регистъра,след краш при запис на едно ДВД/изписа ми,нещо от рода,че не може да намери нещо в документс анд сетингс/,ама какво не мога да открия.Имам Тунеъп 2007 и от там не мога да оправя проблемацията!

Благодаря предварително за помощта!

Сподели другаде

Опитай да преместиш твоите папки в раздела за всички потребители - цъкаш с десен бутон върху бутона Start -> Open All Users. Друг вариант е да създадеш нов потребител, да преместиш папките в неговото Start меню и да работиш с неговия профил.
Сподели другаде

Да, така видях че става, също работи правилно и под сейф мод. Интересно ми е как може да се оправи в първият ми акаунт, някой запис в регистъра се е променил явно. При друг акаунт трябва да правя наново настройките на фаерфокса и какво ли още не.... Ще видя, може и да остана на варианта с нов акаунт и да изтрия стария. Какви други промени/последствия/ ще има от това?

Мерси за мнението!

П.П. Даже като се замисля, много по-елемнтарно ще е да си затворя очите за досадното проблемче, отколкото да си играя с настройките по новият акаунт. Ще си направя бързо стартиране от таскбара примерно на нужните ми програми и т.н., кофтито е че бях си свикнал някакси.... :gentlemen: :-8

Сподели другаде

Прегледай ключа HKEY_CURRENT_USER -> Software -> Microsoft -> Windows -> Explorer -> Shell Folders. Трябва да имаш запис (String Value) Start Menu, чиято стойност да е пътят до папката на потребителя в менюто Start (напр. C:\Documents and Settings\user\Start Menu).
Сподели другаде

Прегледай ключа HKEY_CURRENT_USER -> Software -> Microsoft -> Windows -> Explorer -> Shell Folders. Трябва да имаш запис (String Value) Start Menu, чиято стойност да е пътят до папката на потребителя в менюто Start (напр. C:\Documents and Settings\user\Start Menu).

Имам го записа и пътя е указан точно :blink:

Нищо де,копирах папките от старт менюто в лентата за задачи и от там си пускам екстричките :'(

Ако пък ти дойде друго на ум,оставам отворен за съвети.

Мерси!

Сподели другаде

Има един хак, който може да ти пооправи положението. Сега го пробвах, дано работи при теб: Enable "Pin to Start Menu" for Folders in Windows Vista / XP.

Забележка:

1. Не работи на класическо меню.

2. Има две файлчета:

* EnablePinToStart.reg - Разрешаваш менюто

* DisablePinToStart.reg - Забраняваш менюто (изтрива този ключ)

Сподели другаде

Предлагам ти да пуснеш инструмента Error-checking (десен клик върху "C"/properties/tools/check now), като маркираш и двете опции за check на диска:

post-135-1190135755_thumb.jpg

Предполагам знаеш че ще трябва да поизчакаш доста след рестарта, но пък може и да се оправи... ако пък не, пиши да го мислим по друг начин :thumbsup:

Сподели другаде

Има един хак, който може да ти пооправи положението. ......

Мерси за предложението,ще го пробвам,но не ми се отказва от класическото старт меню :blush:

Предлагам ти да пуснеш инструмента Error-checking .......

Не се оправи,остана си проблема.

Интересно,правя нова папка на десктопа,след това я премествам в старт менюто,директно през бутона старт.Появява се и след следващото едно-две цъквания на старт бутона,я нямаааа :bored: Ха де!?

Благодаря и на теб за съвета!

Сподели другаде

Напълно те разбирам за класическото меню. Заради теб и този хак го промених и изпаднах в потрес! Както и да е, обичам класиката. За шарениите си има клиенти. :)
Сподели другаде

Интересно,правя нова папка на десктопа,след това я премествам в старт менюто,директно през бутона старт.Появява се и след следващото едно-две цъквания на старт бутона,я нямаааа :bored: Ха де!?

Най вероятно е безмисленно питането ми, но все пак... добре ли поглеждаш - например най отгоре или най отдолу да не би да е? Просто да не се премества имам впредвид :blink:

И друго - пробвай за малко да минеш в другият изглед, да стартираш хака на Sir William и да си върнеш класическото меню после.

Сподели другаде

Ха,викаш да не са се скрили менютата от това че лентата не ги побира.Е не са,чак толкова отнесън от вихъра не съм.И аз съм привърженик на търсенето на проблеми,първо в по-елементарните причини,но не би...

Ще го пробвам хака,довечера като се прибера в къщи и ще видя,какво ще излезе.Пък и ми е съвестно,че човека се потруди да намери това решение,пък аз се услушах :hesthebest:

Живи и здрави и умната! :thumbsup:

Сподели другаде

Опитай да създадеш папката някъде другаде - в C:\ например. Провери и свойствата на папките - да не би да се създават със свойство Hidden, например.

Сподели другаде

Опитай да създадеш папката някъде другаде - в C:\ например. Провери и свойствата на папките - да не би да се създават със свойство Hidden, например.

Пробвах да създам нова папка в С,след това я преместих в старт менюто директно през старт бутона.Появи се за момента и след ново цъкване я няма.Папките не са хайднати,само са рийд онли.Пробвах да им дам в пропъртис-разширени свойства,да бъде позволено индексирането за по-бързо търсене-все същата проблема.

Сподели другаде

Има един хак, който може да ти пооправи положението. Сега го пробвах, дано работи при теб: Enable "Pin to Start Menu" for Folders in Windows Vista / XP.

Забележка:

1. Не работи на класическо меню.

2. Има две файлчета:

* EnablePinToStart.reg - Разрешаваш менюто

* DisablePinToStart.reg - Забраняваш менюто (изтрива този ключ)

Хака работи,но папките не се разгръщат за да се видят бързите пътища към програмите в тях.

Както споменах по-горе,дадох на тези папки да се кешират от системата и знаете ли те се появиха в не класическото старт меню,но и те не се разгръщат.Така че работата която върши хака се постига и по моя начин с индексирането,пробвайте.

Проблема при класическото старт меню,остава. :-8

Сподели другаде

Ха,викаш да не са се скрили менютата от това че лентата не ги побира.Е не са,чак толкова отнесън от вихъра не съм.И аз съм привърженик на търсенето на проблеми,първо в по-елементарните причини,но не би...

Ще го пробвам хака,довечера като се прибера в къщи и ще видя,какво ще излезе.Пък и ми е съвестно,че човека се потруди да намери това решение,пък аз се услушах :hesthebest:

Живи и здрави и умната! :thumbsup:

Ок Sorry, но по ринцип не говорех за лентата а за старт менюто...

Така или иначе не е това значи :peace:, понеже на мен ме се е случвало когато редактирам нещо по дадена папка от старт менюто да се премести най отдолу, както и най отгоре, но при обикновенно меню.

Сподели другаде