Jump to content

Търся програма за много работни плотове

Препоръчан пост

Привет.

От няколко дни съм се замислил за програма, която добавя още няколко работни плота към съществуващия. Нещо много иконки се насъбраха и ... Ще ви бъда благодарен, ако ми препоръчате някоя по възможност по - опростена. Дори да прибавя само един работен блот. Пробвах няколко, но нещо не ми допаднаха / в момента не ги помня, защото ги затрих / .

Сподели другаде

Може да пробваш и един инструмент от Microsoft който е част от пакета Power Toys for Windows XP:

Virtual Desktop Manager (Дава възможност за използване на максимум 4 виртуални работни плота)

:svlove:

Сподели другаде

Благодаря и на двамата за предложенията :thumbsup:

Иван Желев, дръпнах я, инсталирах я ... и до там. Просто не успях да се оправя.

Crio, може би това е програмата, която търся. Остава да ми помогнеш да разбера как да персонифицирам отделните работни плота. Т.е. как точно да прехвърля отделните иконки на съответния плот. И дали може да се настрои така, че като трия иконка от единия плот тя да не се трие от друг, ако съществува и там.

Допълнение: установих, че и двете програми няма да ми вършат работа, защото не са това, от което имам нужда. Възможно е и аз да не съм се изразил правилно. Искам на отделните работни плота да имам различни икони. Проблемът ми е, че имам доста икони и искам да ги разхвърлям на отделни работни плота. №1 - програмите, №2-документи ... И да мога да местя икони от един плот на друг.

Сподели другаде

Благодаря и на двамата за предложенията :thumbsup:

Иван Желев, дръпнах я, инсталирах я ... и до там. Просто не успях да се оправя.

съжалявам, че не успях да съм полезен. успех

Сподели другаде

Хмм, не видях че искаш да събереш повече иконки. Същност целта на тези виртуални работни плотове не е да се помещават повече икони, а повече прозорци. ;)

В такъв случай бих използвал вградената възможност на XP за създаване на ленти с инструменти по работния плот. Ето как става това:

1. Десен клик върху лентата с задачите. Махаш отметката на "Lock the Taskbar" (ако има такава).

2. Влачиш избрана папка (в която предварително си сложил нужните ти иконки) до края на работния плот.

И вече трябва да имаш лента с иконки, при десен клик ти се показва меню с настройки, чрез което можеш да направиш лентата да се скрива сама.

Ето как изглежда при мен:

http://img249.imageshack.us/img249/5394/screenshot007aw8.th.jpg

Сподели другаде

Привет на vesodimov :thumbsup: ,

Само да те попитам, различни работни плотове ли? И само за теб ли? В смисъл с два акаунта може би ще те уреди ако е за различни хора или различен начин на ползване?

... или нещо съм се объркал?

А ако само няма място за икони, можеш да минеш на друга резолюция.

Инече... успех ти желая!

Сподели другаде

От няколко дни съм се замислил за програма, която добавя още няколко работни плота към съществуващия.

...................

Нещо такова ли ти трябва: Super X Desktop?

В добавка: виж какво пишат на Wikipediа по въпроса. Има доста интересни решения за Windows, чети към края на статията. :)

Сподели другаде

Нещо такова ли ти трябва: Super X Desktop?

Хмм.. интересно това май не дава възможност за различни иконки на работните плотове. Мисля че няма такава програма за Windows. Мисля, че и при KDE/GNOME, виртуалните работни плотове също не дават възможност за различни иконки.

Сподели другаде

Multi User Desktop 2004 и PictoWin Multi desktop manager (официалната страница не работи) имат възможностите, които търсиш; двете програми обаче са платени. Преди време експериментирах с такива програми, ще си прегледам архивите и ако намеря нещо полезно - ще пиша пак.
Сподели другаде

Multi User Desktop 2004 и PictoWin Multi desktop manager (официалната страница не работи) имат възможностите, които търсиш; двете програми обаче са платени. Преди време експериментирах с такива програми, ще си прегледам архивите и ако намеря нещо полезно - ще пиша пак.

Сигурен ли си, че може да се прехвърлят иконки от един плот на друг ?

Пробвах първата програма, но Paste е забранено. Може би защото програмата не е платена ...

А втората не мога да я дръпна от никъде.

Сподели другаде

Втората работи, но малко трудно се намира; аз я свалих от тази страница в WinSite. Поддържа до 100 различни работни площи с възможност за разполагане на различни икони и тапети, горещи клавиши, полупрозрачност на някои елементи и т. н. т. Може да се тества за период от 30 дни, след което трябва да се регистрира.
Сподели другаде