Jump to content

Въпрос относно GPS устройство

Препоръчан пост

Един приятел използва GPS постоянно, тъй като обикаля из доста места и ми се оплака, че Нокиа Н95 не може да му осигури добра функционалност. Има 1гб мемори карта и твърди, че апаратът му лагва доста сериозно. Само да споделя, че мемори картата от 1гб е почти пълна с карти на доста страни. Казва, че е пробвал и с по-голяма като капацитет карта, но резултатът е същият. Идеята е че му трябва някакво GPS у-во (я PDA, я нещо друго), с по-силен процесор и повече памет (предполагам).

За конкретния случай не знам дали една такава карта би имала желания резултат: 4GB TURBO SDHC A-DATA?

А бих бил благодарен, ако някой ме насочи към някакво GPS устройство, което да върши работа за този случай.

Сподели другаде

• 1 month later...

Пак съм аз с един въпрос относно картите. Интересува ме ако си взема даден модел GPS, дали мога да използвам картите, които са предназначение за други модели и марки. Изобщо има ли единен формат на картите за GPS устройства и могат ли да се използват на различните модели и марки? Например еднакви ли са картите за телефони и отделни GPS у-ва?

благодаря.

Сподели другаде

Мисля, че не би трябвало да има проблем. Ако GPSа ти е с карта, което не е интегрирана е може да се извади от устройството, не би трябвало да има проблеми. Ако е с вградена памет, тогава предполагам ще има някакви ограничения във видовете на картите които вървят на този апарат.
Сподели другаде

• 1 month later...
Не съм особено сигурен, защото когато закупих моето устройство и картата към него трябваше да я активирам като предоставих информация за серийния номер на устройството, което ме навежда на мисълта, че може да се ползва само с този конкретен приемник.
Сподели другаде