Jump to content

"Вредна" ли е честата преинсталация на Windows-a ?

anton

Препоръчан пост

Здравейте,

Компа започва леко да ми бави, не е нищо особено, просто е забележимо и понякога дразнещо. Чудя се струва ли си да преинсталирам Уиндоус-а, при условие че няма никакви проблеми, дали това не уврежда по някакъв начин системата. И още едно въпросче дали формат-C ще помогне и ако да как да го направя?

Предварително благодаря за отговорите :bye:

Сподели другаде

Обикновено забавяне според мен не е достатъчна причина за преинсталация. Следните действия обикновено помагат за подобряване на производителността:

- сканиране с антивирусна, антиспай и подобни програми за евентуални бацилчета, които да бавят системата;

- изтриване на стандартните временни и временни интернет файлове;

- спиране на стартирането на ненужни приложения (Start -> Run -> msconfig -> Startup);

- почистване на регистратурата;

- дефрагментиране на твърдия диск (желателно с някоя по-добра програма за целта, като PerfectDisk например).

Преинсталацията не уврежда системата допълнително. Форматирането е на пратика задължително ако искаш преинсталацията да е добра и пълна. Ако е Windows XP, може да стане по време на самата инсталация на операционната система - предлага се опция за форматиране.

Сподели другаде

..............................

Компа започва леко да ми бави, не е нищо особено, просто е забележимо и понякога дразнещо. ..............................

Съгласен съм с Night_Raven с написаното по темата.

Ако може, дай отговор на тези въпроси:

1. Коя версия на Windows използваш?

2. Включен ли е автоматичния ъпдейт (обновяване) Windows? Виж в контолния панел настройките на системата.

3. Редовно ли обновяваш системата си и как?

4. Инсталирал ли си някога AutoPatcher?

5. Има ли други програми на компютъра ти, които се обновяват автоматично и кои са те. За които се сещаш, разбира се (например: антивирусни, антиспай, програми на Adobe и прочее). Отказвал ли си на Windows или дадена програма да се обнови досега?

6. Кога последно си преинсталирал Windows?

7. Разкрасяваш ли интерфейса на Windows с теми, извън стандартните?

Aко искаш, пусни един лог на HijackThis тук. Първо обаче виж тази тема.

Сподели другаде