anton Публикувано Септември 5, 2007 Report Share Публикувано Септември 5, 2007 Здравейте,Компа започва леко да ми бави, не е нищо особено, просто е забележимо и понякога дразнещо. Чудя се струва ли си да преинсталирам Уиндоус-а, при условие че няма никакви проблеми, дали това не уврежда по някакъв начин системата. И още едно въпросче дали формат-C ще помогне и ако да как да го направя? Предварително благодаря за отговорите Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 5, 2007 Report Share Публикувано Септември 5, 2007 Обикновено забавяне според мен не е достатъчна причина за преинсталация. Следните действия обикновено помагат за подобряване на производителността:- сканиране с антивирусна, антиспай и подобни програми за евентуални бацилчета, които да бавят системата;- изтриване на стандартните временни и временни интернет файлове;- спиране на стартирането на ненужни приложения (Start -> Run -> msconfig -> Startup);- почистване на регистратурата;- дефрагментиране на твърдия диск (желателно с някоя по-добра програма за целта, като PerfectDisk например). Преинсталацията не уврежда системата допълнително. Форматирането е на пратика задължително ако искаш преинсталацията да е добра и пълна. Ако е Windows XP, може да стане по време на самата инсталация на операционната система - предлага се опция за форматиране. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Септември 5, 2007 Report Share Публикувано Септември 5, 2007 ..............................Компа започва леко да ми бави, не е нищо особено, просто е забележимо и понякога дразнещо. ..............................Съгласен съм с Night_Raven с написаното по темата. Ако може, дай отговор на тези въпроси: 1. Коя версия на Windows използваш?2. Включен ли е автоматичния ъпдейт (обновяване) Windows? Виж в контолния панел настройките на системата. 3. Редовно ли обновяваш системата си и как?4. Инсталирал ли си някога AutoPatcher?5. Има ли други програми на компютъра ти, които се обновяват автоматично и кои са те. За които се сещаш, разбира се (например: антивирусни, антиспай, програми на Adobe и прочее). Отказвал ли си на Windows или дадена програма да се обнови досега?6. Кога последно си преинсталирал Windows?7. Разкрасяваш ли интерфейса на Windows с теми, извън стандартните? Aко искаш, пусни един лог на HijackThis тук. Първо обаче виж тази тема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост