Jump to content

Колко време ви зарежда системата?

coolboy

Препоръчан пост

От самата начална инициализация до окончателното приключване със зареждането на началните програми: 1 минута и 8 секунди.

Хардуер:

Процесор: Интел Целерон 2.50Гхц

Рам Памет: 736 MB (DDR SDRAM)

Хард Диск: 80ГБ

Видео Карта: Intel® 82852/82855 GM/GME Graphics Controller (64 MB)

ОС: Microsoft Windows XP Media Center Edition

Стартиращи програми: Skype, ooVoo, Daemon Tools, Avast!, Everest.

Моля всеки да опише хардуера си, ОС и стартиращите програми. :)

Сподели другаде

• Отговори 49
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Моят зарежда точно 1 минута и 8 секунди. :)

Хубаво, но на какъв хардуер? :) И откога докога се засича времето? Още от самата начална инициализация до окончателното приключване със зареждането на началните програми?

Сподели другаде

За измерване на времето за зареждане на операционна система ли става дума? Това е доста относително. Ако мерим стартирането за Windows XP например от включването на захранването понякога няма (даже на една и съща софт и хардуерна конфигурация) еднакви и даже подобни резултати. Твърде много фактори имат отношение към резултата. :)
Сподели другаде

00:00:53.412 (с хронометъра) ... при стартови програми:

Skype, QIP, XAMPP компонентите, RocketDock, GadWin Printscreen, Free Download Manager, Daemon Tools, прецаканата инсталация на ICQ6 която все забравям да махна, SunJavaUpdateSched, Cmaudio (за звуковата карта) :)

Сподели другаде

Еми аз като реснах компа.. пуснах хронометъра на този екран

http://www.ami.com/pics/custom/bios_scrnshot.gif

И го спрях когато скайп дойде на линия (според мене той е последен) :D

Сподели другаде

Аз пак като развалена плоча да попитам откога докога се засича, че то така... :)

Според мне от натискането на копчето до появяването на работния плот и стартирането на някой програми.

Моето време е 00:00:58:388, при стартови програми:

Skype, NoD32, ICQ, HFS

Също така съм премахнал Логото на Windows XP при стартирането.

Сподели другаде

При мен от натискане на копчето за старт и пълно зареждане на Windows XP (SP2) на старинна щайга отпреди две години и половина с включени извън стандартните Windows приложения: Dr. Web, BlackIce (и още няколко) е 45 секунди. Даже имам буут мениджър - GRUB за избор на операционна система. Което е включено във времето за зареждане. :)
Сподели другаде

Моята щайга е от преди 4 години и половина (горкия аз...) :)

Не се коси, не ти е лош резултата. Ето например моят лаптоп Toshiba (отпреди две години производство - L серия) успешно зареди Windows XP SP2 Home за около три минути. :)

Сподели другаде

Моят резултат от натискането на бутона до пълна готовност за изпълняване на задачи: 00:59,400 (мин:сек:хилядни)

Моята щайга: MSI K7N2 Delta-ILSR; AMD Athlon XP (Barton) 2500+ @ 190MHz FSB; 2x512MB DDR RAM (Single Channel); MSI GeForce 4 Ti4200 128MB; 80GB Maxtor 7200rpm 8MB Cache.

Стартиращи се процеси/приложения: панела на nVidia (NvCpl), панела на звуковата ми карта, Language Bar, Logitech SetPoint драйвера, NOD32, Outpost 2.7, ObjectDock Plus.

Сподели другаде

1. По принцип количеството видео памет не означава бърза и добра видео карта. Количеството видео памет е добре да е повече наистина, но далеч не е от най-важните фактори.

2. GeForce 4 серията си е доста старичка, така че картата не може да се мери въобще със сегашните играчи. Иначе за времето си беше доста добра.

3. Ти ако говориш за лаптопа, който ти е в подписа, то нещата придобиват друг отенък. Не е много правилно да се сравняват мобилни и настолни системи. :) При лаптопите се използват по-бавните 5400 оборотни твърди дискове, докато при настолните системи стандартът е 7200 оборотни. Това и води до забавянето при зареждането.

Сподели другаде