Jump to content

Проблем с възпроизвеждане на CD

vesodimov

Препоръчан пост

Дъно: х86 някакво

Памет: 128 МВ

WIN XP

Стана ми интересно дали на такава машина ще мога да подкарам ХР. За мое учудване успях и на всичкото отгоре машината си се държи учудващо стабилно. Естествено, не я товаря с нищо особено, но за ежедневна чиновническа работа става.

Проблемът: като сложа диск си го прочита съвсем нормално. От тук нататък какъвто и диск да сложа машината помни информацията от първия и толкова. Прочита информацията от новия диск , но помни само тази от първия. Къде може да е проблемът ?

Сподели другаде

Подобен проблем е описан в помощните страници на Microsoft - Incorrect Contents Are Displayed in Windows Explorer; решението според тях е да се инсталира последния Service Pack за Windows XP. Опитай да изключиш и отново да включиш автоматичното възпроизвеждане на дисковото устройство или да промениш настройките му - при поставяне на компакт диск да се разглежда с Explorer, например.
Сподели другаде

Към момента е инсталиран SP 2. Явно проблемът не е в това.

С настройките ще опитам. Независимо от резултата ще драсна два реда.

Допълнение: сменях опциите на устройството, но проблемът остава. Аз си го обяснявам с липсата на свободна памет. Възможно ли е ?

Сподели другаде

Пробвай в safe mode. Там може да получиш повече информация за това дали ще тръгне или не това CD като хората.

Благодаря ти, но ще го пробвам чак в понеделник, защото машината е в службата. Но въпреки това да попитам: ако под save mode работи нормално ?

Сподели другаде

Де да знам, то не върви да пускаш Windows само през Safe Mode. Само провери дали имаш същия проблем със CD.:)

Според мен би трябвало да няма сериозен проблем на XP с тази твоя конфигурация, макар да е на минимума. Може да видиш Windows ME или някое Линуксче.

Също така може да пробваш XP с по-ниска разделителна способност на екрана. Виж в таск мениджъра какво хаби ресурси. Ограничи максимално броя на използваните хардуерни устройства, ако е възможно. Ако компютъра е марков, виж за драйвери. Имам спомен за едно специално HP (Hewlett Packard) компютърче, на което пуснах Windows XP с триста зора, трябваше да тегля маса драйвери. ;)

Сподели другаде