Jump to content

Проблем със саморестартиращ се компютър

Препоръчан пост

Здравейте, от преди месец си купих нов РАМ модул 1 гб супер-т, оттогава започнаха проблемите. Постоянно най-вече в игри, но и без използване на нещо компютърът ми се рестартира сам. Откакто започнаха проблемите смених ХДД, видеото и захранването, но нищо не помогна. Сложих 6 различни версии на Уиндоус, но пак нищо. Когато отметна опцията за автом. рестартиране при проблем, машината се рестартира и излиза синия екран на смъртта. Конфигурацията ми е: MB - asrock pro/ultra 880, CPU - intel pentium d820 2,8ghz, 1gb ram super-t, nvidia geforce 7300gt 256 mb ddr2 128bit, HDD seagate 160gb ata i PS fortron 350W. Някой може ли да ми помогне. Благодаря предварително
Сподели другаде

Бих ти предложил да опиташ още нещо, ако има от къде вземи друг модул РАМ памет и смени твоя. Ако проблемите останат може да считаш паметта за изправна. Освен това намери материал в интернет за твоя чип памет, виж му характеристиките и какви тайминги препоръчват за него, прочети си добре и книжката за дъното - по-точно нещата свързани с паметта. За теста с Memtest86: за да си сигурен, че тестът е преминал успешно трябва внимателно да изчетеш препоръките към програмата и точно да спазиш изискванията описани там. Трябва отделиш и доста време за този тест - примерно да оставиш теста да работи цяла нощ и на сутринта да видиш резултата. Пуисни най-всеобхватния и тежък тест. Успех!
Сподели другаде

Приятел, опитай следното

Размени РАМ паметите на различни слотове, сложи най голямата по обем памет, най близо до процесора на слот 0

Случва се, мъкар и рядко паметите да работят по отделно, но заедно да не сработват. Опитай първо размяна на местата им, после ги опитай една по една. Възможно е да съществува хардуерна несъвзестимост между тях.

Влез в БИОС-а и там ако има такава опция включи "SPD" - това ще позволи на чиповете да работят на заводски указаните им сетинги.

Поздрави,

Митко

Сподели другаде

аз съм само с един РАМ модул, сложих го на другия ддр2 слот, но никаква променя. Ето и стоп кода "STOP: 0x0000008E(0xC0000005, 0xBF9C5899, 0xB8E63BFC, 0x00000000)

*** dxg.sys - address BF9C5899 base at BF9C3000, datestamp 41107b93

Поздрави

Сподели другаде