Jump to content

въпрос за IP невидим режим


Препоръчан пост

С Kaspersky Internet Security съм и в антихакера съм на невидим режим на ай пито,но някои сайтове като ги посетя ми изписва адреса.Това значи,че не е невидим.

 

Защо така се получава?

 

Има ли някакави настройки в самия уиндоус,чрез които мога да го скрия?

Link to comment
Сподели другаде

Има вариант за доста настройки. Както и използване на прокси сървъри, разни програми от сорта на Steganos Internet Anonym, HideIP и подобни.

Няма никакъв проблем да опиташ XeroBank Browser. Безплатен е и може да станеш невидим през TOR мрежите. Може да погледнеш и тази статия: Принцип на действие на Tor мрежите. :)

Link to comment
Сподели другаде

Невидим (stealth) означава това, което се и използва в US армията: stealth въоръжението им е невидимо при сканиране със съвременни радари. Но ако stealth бойна единица изстреля ракета срещу радарната станция, веднага ще стане ясно откъде е изстреляна.

Същото е и с stealth режима на защитните стени. Те затварят всички портове на IP адреса си, така, че при сканиране на адреса никой от портовете му не отговаря. Е, ама като се посети директно даден сайт, има техники, с които посещаваният адрес може да извлече информация за теб. Сещам се за 1-2 защитни стени, които претендират, че издържат на leak тестове - Comodo Firewall и Agnitum Outpost Firewall. Не съм го пробвал, не претендирам, че тогава отсрещният сайт няма да те познае кой си, но не ми е било болка... пък и все времето не достига!

Използвам случая за още едно сравнение: Ако на плик пише До: Върбан Прасков, с. Долно нанагорнище, Безименна №13, ап. 7, то:

- Върбан Прасков е със статус "stealth", ако в с. Долно нанагорнище, Безименна №13, пощальонът не намери вход на кооперация, а празна поляна (гаче ли кооперацията е със шапка-невидимка);

- Върбан Прасков е със статус "closed", ако в . Долно нанагорнище, Безименна №13, пощальонът намира вход на кооперация, но вратата е заключена (closed);

- Върбан Прасков е със статус "open", ако в . Долно нанагорнище, Безименна №13, пощальонът намира вход на кооперация, вратата е отворена (open) и той доставя плика в кутията на ап. 7;

 

А иначе използването на Tor мрежите е привлекателна алтернатива на "анонимните" проксита, но всичко опира до въпроса: в кой сайт искаш да се ровиш. Твърди се, че в Интернет (би трябвало да) няма анонимност - всичко е въпрос на цели и средства...

Link to comment
Сподели другаде

Дръпнах XeroBank Browser за да го пробвам ама нещо бавно ми работи.

Това е логично, защото браузъра минава през няколко междинни прокси сървъра докато отвори желания сайт. Отново ще те препратя към статията ми за Tor мрежите, към която има линк по-горе.

Link to comment
Сподели другаде

В края на краищата за да получиш нещо на компютъра си нали пакетите трябва да бъдат доставени някъде и това е твоят адрес? Как да стане иначе?

А за какво в същност е цялата работа? Да те информирам (ако не знаеш) че част от условията твоят интернет доставик да получи лиценз е това да пази пълни логове за това кой накъде е ходил и какво е правил.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...