Evertom Публикувано Август 20, 2007 Report Share Публикувано Август 20, 2007 Здравейте От известно време имам проблем с компютъра си и понеже не разбирам много реших да питам тук.Та проблема ми е следния всеки път когато пусна някакво 3d приложение например игра компютърът ми след известно време забива и се рестартира реших че е от драйверите за видео картата и ги инсталирах наново но нямаше ефект.Питах и в други форуми и ми казаха че видео картата ми се е напрашила и реших да си я почистя но пак не подейства ще съм благодарен ако някой даде идея от какво може да е това странно рестартиране. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Август 20, 2007 Report Share Публикувано Август 20, 2007 Здравей!Добре е да ни информираш каква ти е видео картата и захранването. Също така дали системата е клокната или работи на стандартните честоти. Най-вероятно проблема е, че видео картата прегрява. Това може да се разбере, ако има датчик чрез програма като Everest, Riva Tuner, ATI TOOL и др. Ако няма датчик може горе долу да се прецени чрез докосване на радиатора. Ако прегрява трябва видео картата да се свали и да се почити хубаво охлаждането или да се смени, ако е необходимо. Възможно е проблема да идва и от захранването или друг компонент. Добре е видео картата да се тества на друга система. Успех! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Evertom Публикувано Август 20, 2007 Author Report Share Публикувано Август 20, 2007 Аз не ги разбирам много тези неща но доколкото знам Видео картата ми е geforce fx 5200.Каво означава дали системата е клокната? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Август 20, 2007 Report Share Публикувано Август 20, 2007 Означава, че потребителя е конфигурирал даден компонент (процесор, RAM, видео карта) да работи на честота по-висока от тази, която пройзводителя е определил. Провери какво охлаждане използва твойта видео карта, защото има варианти на FX 5200, който ползват пасивно охлаждане (голям радиатор без перка). Пасивното охлаждане се случва да прави проблеми, когато в кутията няма добър въздушен поток. Ако решиш да извършиш тази проверка и отвориш кутията погледни и дали всички вентилатори работят. Ако системата е в гаранция и/или има лепенки по-добре се обърни към сервиза. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Evertom Публикувано Август 20, 2007 Author Report Share Публикувано Август 20, 2007 Значи не е клокната от доста време си играя спокойно и чак сега се получи това и си мисля че е от охлаждането ще го проверя .А ако няма добър въздушен поток в кутията какво може да се направи? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Август 20, 2007 Report Share Публикувано Август 20, 2007 Да - провери охлаждането. Въздушния поток в кутията може да се оптимизира, като се подредят кабелите и се инсталират вентилатори на кутията. Обикновено се монтира един отзад, който изкарва горещия въздух и един отпред, който вкарва "свеж" въздух. Има и кутии, които си идват с инсталирани такива вентилатори и не е необходимо да се добавят допълнително, но ниския клас кутии, обикновено нямат. Провери и захранващия блок - погледни дали вентилатора му работи и напиши тук в темата каква марка е (на етикета му пише). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Evertom Публикувано Август 20, 2007 Author Report Share Публикувано Август 20, 2007 На захранващия работи ама на видео кратата май неуспява да охлади добре щото точно когато пак сглобих кутията и пробвах заби пък докато беше без кутията си работеше всичко ще видякакво може да се направи благодаря за помощта Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Август 20, 2007 Report Share Публикувано Август 20, 2007 Ако кутията ти има места за монтиране на вентилатори (повечето имат) това е едно добро решение. Ще помогне не само на видео картата, но и на другите компоненти да работят на по-ниска температура.Другия вариант е да оставиш кутията отворена, но така нивото на шума се покачва и по-бързо се натрупва прах, което е доста "вредно" за хардуера. Относно вентилаторите може да погледнеш тази тема - Охлаждане на кутия тип "направи си сам". Успех! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост