geooorgi Публикувано Август 19, 2007 Report Share Публикувано Август 19, 2007 Може ли някой да каже как може да се променя облика на WindowsXP без използване на външна програма.Имам в предвидцветовете на менютата,на таскбара,на фонове,бутони и т.н. Бих искал да си направя собствена тема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 19, 2007 Report Share Публикувано Август 19, 2007 За да ползваш теми, несертифицирани от Microsoft, ти трябва Universal UXTheme Patcher. Иначе тема можеш да си направиш, като редактираш някоя друга. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Август 21, 2007 Report Share Публикувано Август 21, 2007 Да, може, но зависи какво точно искаш да промениш. Разгледай опциите в Display Settings в контролния панел и особено секциите Appearance. Сподели какво точно желаеш да направиш, за да ти помогнем повече. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MASTER OF DARKNESS Публикувано Юни 29, 2011 Report Share Публикувано Юни 29, 2011 Макар,че е доста стара тази тема надявам се някой да отговори на въпроса ми.И аз като съфорумеца по-горе искам да знам как мога да създам собствена тема за Windows XP?Която да бъде във същото разширение както е Windows-кото-.theme и .Visual Style.Благодаря, Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 29, 2011 Report Share Публикувано Юни 29, 2011 Виж дали тази тема няма да ти помогне. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MASTER OF DARKNESS Публикувано Юни 29, 2011 Report Share Публикувано Юни 29, 2011 Night_RavenБлагодаря за бързия отговор. Това съм го правил ,но не е това което аз искам.Виж тази тема така искам да знам как става.Иначе за смяната на иконите добавянето на звуците и другите неща знам как става ,но не знам как да я направя примерно с няколко цвята или в случая с орнаментие и разбира се не на последно място да бъде в уиндоуско разширени за тема(.theme или visual style) да може да се използва като всички теми които си ги качваме без инсталиране на програма или друг софтуер.Благодаря. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 29, 2011 Report Share Публикувано Юни 29, 2011 По принцип можеш да си създаваш визуални стилове за Windows със Stardock SkinStudio, които после да си комбинираш с икони, звукови ефекти и т.н. Колкото до "орнаментите", тях вече ще трябва да си ги намериш готови или да си ги създадеш с някоя програма за растерна обработка (Adobe Photoshop, Corel PhotoImpact, Corel PainShop Photo Pro, The Gimp и т.н.). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MASTER OF DARKNESS Публикувано Юни 30, 2011 Report Share Публикувано Юни 30, 2011 По принцип можеш да си създаваш визуални стилове за Windows със Stardock SkinStudio, които после да си комбинираш с икони, звукови ефекти и т.н. Колкото до "орнаментите", тях вече ще трябва да си ги намериш готови или да си ги създадеш с някоя програма за растерна обработка (Adobe Photoshop, Corel PhotoImpact, Corel PainShop Photo Pro, The Gimp и т.н.).Добре и като ги създам как ще ги приложа в темата?Нали се сещаш,че фотошоп не отваря файлове тип .theme или .visual style как после ще ги сложа тези орнаменти в самата тема? Мисля,че си има програма за правене на точно този тип windows-ки теми не мисля,че от microsoft ще се хванат да правят тема кaто тази в по-горната ми публикация.А относно Stardock за да може създадената тема от мен да се използва и на други компютри ще трябва въпросната програма да бъде инсталирана на компютъра на който ще се качи темата,а моята цел не е да се инсталира програма за да можеш да използваш тема.Другия вариант е ако някой знае с каква програма мога да отворя файл на тема която има само .visual style файл.Защото мисля,че там се крият тези неща.Ровя се в нета но не ми излиза такава програма с какви ли не начини и думи търсих в google и не мога да открия.:( Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 30, 2011 Report Share Публикувано Юни 30, 2011 За редакция на .msstyles можеш да използваш Resource Hacker или XN Resource Editor. За създаване на такива файлове/стилове има StyleBuilder за Windows XP (програмата е платена и фирмата-автор не съществува вече, линкът е към фенски сайт) и Vista Style Builder за Windows Vista и 7 (също е платена). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MASTER OF DARKNESS Публикувано Юни 30, 2011 Report Share Публикувано Юни 30, 2011 Благодаря за програмите и инфото.Сега ще пробвам да видя ще се получи ли това което аз искам. П.П. XN-а е моята програма .МНОГО ти Благодаря Night Raven! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост