Jump to content

Относно Ashampoo WinOptimizer

Препоръчан пост

Здравейте,

Един приятел я има тази програма инсталирана на компютъра и докато я разглеждахме намерихме нещо интересно във опцията "Системни настройки на Windows" . В менюто за настройки на Internet Explorer има отметка-" Активирай установяване на автентичността на Windows " . Искам да попитам дали тази опция е включена по подразбиране при инсталиране на Windows , дали си струва да се изключи и каква е реалната и функция? В други оптимизатори досега не съм виждал такава функция.

Сподели другаде

Де да беше само за Windows тази проверка за автентичност...

Май програмата на шампоаните проверява наличие на инсталиран Microsoft Genuine Advantage и то само за операционната система. Което е сериозен пропуск. Има и офис програма: M$ Office. Вероятно Ashampoo използва IE за активиране на проверката за автентичност. :blink:

За информация в момента има няколко програми за автентичност от любимия ни редмъндски гигант - Майкрософт. На три техни произведения: Vista, XP и Office.

Според мен ако е инсталиран W(Windows)GA или O(Оffice)GA ще има съответно позитивно съобщение от Ashampoo, ако се използва "услугата": Активирай установяване на автентичността на Windows.

Ето снимка от любимата страница Windows Genuine Advantage Notifications:

http://img117.imageshack.us/img117/2884/77097667ff6.png

Валидацията става през браузъра, все пак. ;)

Сподели другаде

Sir William май не става въпрос за това, ето една снимчица как изглежда това меню на програмата

http://img201.imageshack.us/img201/8561/20070818003608vp8.th.jpg

PS интересува ме какви последствия за системата може да има ако изключа тази възможност?

Няма инсталирани W(Windows)GA или O(Оffice)GA

Сподели другаде

Sir William май не става въпрос за това, ето една снимчица как изглежда това меню на програмата

..................

По-горе споменах, че валидацията WGA става през браузъра. За съжаление нямам никакво намерение да инсталирам тази програма и няма как да проверя какво би могло да се случи, ако се активира WGA, благодарение на Ashampoo WinOptimizer. Странна функция за оптимизатор. :)

Аз имам активиран WGA, както и OGA. Няма как да проверя различни варианти от работата на Ashampoo оптимизатора. Според мен не е възможно функцията Активирай установяване на автентичността на Windows да бъде изключена принудително. Не вярвам M$ да са направили това за всичките си продукти, без принудителна инсталация на WGA или OGA. Няма такова подразбиране.

Ако нямаш WGA или OGA рискуваш да останеш без шивача Бил Гейтс, който да ти постави кръпки на Windows. Най-малко обновяването ще е мъка. Да не говорим за нови версии на вградени приложения за Windows.

Но не мога да те съветвам да инсталираш WGA или OGA. Това решава потребителят. Но този, който има лицензиран софтуер. Май засега положението е такова...

Сподели другаде

...

Ако нямаш WGA или OGA рискуваш да останеш без шивача Бил Гейтс, който да ти постави кръпки на Windows. Най-малко обновяването ще е мъка. Да не говорим за нови версии на вградени приложения за Windows.

...

Можеш да пратиш шивача Бил Гейтс в безсрочен отпуск. В ателието на AutoPatcher се предлагат същите кръпки, готови и пакетирани, без да правят разследване какъв ти е Windows-a. Да не говорим за новите версии на вградените приложения за Windows, които са последното нещо, което бих си инсталирал... :brushteeth:

Сподели другаде

Да, освен кръпките за Windows ателието на аутопачъра предлага някои неприятни екстри. Ако не се внимава с това, което се инсталира, обикновено се получават огромни проблеми с операционната система. Обикновено е така е със самоделките, към които спада Autopatcher. Нямам никаво намерение да се задълбавам в бъгавия Autopatcher. Достатъчно теми и дискусии има по въпроса. :)
Сподели другаде

Ако слагаш отметките със затворени очи, нищо чудно :crosseyes1:

Аз го ползувам от поне 10 версии насам, слагам само това, което искам и знам за какво е и нямам никакви проблеми с AutoPatcher.

И за да не съм съвсем offtopic, по въпроса за Ashampoo WinOptimizer: ако си сигурен в легалността на Windows-a си, използувай опцията. Така ще можеш да сваляш кръпки и нови версии на програми от сайта на Microsoft.

Сподели другаде

Ако слагаш отметките със затворени очи, нищо чудно :crosseyes1:

Аз го ползувам от поне 10 версии насам, слагам само това, което искам и знам за какво е и нямам никакви проблеми с AutoPatcher.

И за да не съм съвсем offtopic, по въпроса за Ashampoo WinOptimizer: ако си сигурен в легалността на Windows-a си, използувай опцията. Така ще можеш да сваляш кръпки и нови версии на програми от сайта на Microsoft.

Добре правиш, че знаеш какво искаш от аутопачъра. Което е доста съмнително. Но аз бих препоръчал да не се инсталира. А да се преглеждат внимателно инсталационните папки след разархивиране и оттам да се инсталират ъпдейтите. Но винаги може да инсталираш някое KB или шарения от автора на популярната бъгавия, наречена AutoPatcher, които са ненужни. Не е съвсем безопасно. Да не говорим, че ъпдейтите на autopatcher идват понякога с огромно закъснение. Експлоитите вече са си свършили работата.

Доста е интересна декларацията, че някой няма доста време никакви проблеми. Било то с някаква програма или с пакет като пачъра. Понякога не може да се разбере точно какво е причинило даден проблем. Особено ако проблемът идва от инсталираните кръпки и програми, включени в някакъв пакет за операционна система. Моето мнение е категорично - AutoPatcher е правен в час по трудово и е повече опасен, отколкото полезен.

Хм, че аз и без Ashampoo WinOptimizer си ги свалям кръпчиците. Не виждам някаква особена полза от тази функция.

Спирам с офтопика. :)

Сподели другаде

...

Доста е интересна декларацията, че някой няма доста време никакви проблеми. Било то с някаква програма или с пакет като пачъра. Понякога не може да се разбере точно какво е причинило даден проблем. Особено ако проблемът идва от инсталираните кръпки и програми, включени в някакъв пакет за операционна система. Моето мнение е категорично - AutoPatcher е правен в час по трудово и е повече опасен, отколкото полезен.

...

Бих искал да ти доставя удоволствие да декларирам, че имам някакви проблеми с AutoPatcher, но ако го направя, означава да те излъжа. Освен това, дори и при наличие на евентуален проблем, с какъвто не съм се сблъсквал, по-скоро ще търся вината в някоя от кръпките на Били, отколкото в програмата, която ги инсталира.

Моето мнение също е категорично - по-добре Autopatcher или която и да е програма с подобна функционалност, отколкото да позволя на Били да събира каквато и да е информация от компютъра ми, дори под благовидния предлог "борба със софтуерното пиратство". И това заради поредната пробойна в техния продукт.

Сподели другаде

Добре, ползвай AutoPatcher със здраве!

Аз изтъкнах само един аргумент, на който ти няма как да отговориш, че няма проблеми. Ъпдейтите на AutoPatcher идват почти винаги (малко уточнение) с огромно закъснение. Експлоитите вече са си свършили работата. Само това е достатъчно, за да задраскам AutoPatcher завинаги. Това закъснение е много сериозен проблем.

Има доста други възможности за обновяване на операционната система. Било то с WGA или без. Точно когато трябва. Навреме. :)

Малко се отклонихме от темата, както и да е...

Сподели другаде

По темата: Стана ми интересно за тази опция. Sir William вече сподели, че функцията за проверка на автентичността на операционната система способства за инсталирането на кръпки и пачове (patches) директно от страницата на Microsoft. Реално ако не ползваш такъв тип обновяване на операционната си система (а да речем например AutoPatcher или Windows Updates Downloader, които са включени в нашия каталог) тази опция не е много важна за теб. Всъщност ми е странно защо от Ashampoo са я включили в програмата си и никъде в помощния файл не открих информация за нея, нито в Интернет.
Сподели другаде