fanichukova Публикувано Август 17, 2007 Report Share Публикувано Август 17, 2007 Характесистиките са: Процесор AMD Semptrom 2800; Дънна платка Asrock K8Upgrade-NF3; Твърд диск 160GB Hitachi;Видео карта 9550; RAM VDATA DDR 512MB. Проблемът е следния: на монитора не се вижда нищо, тоест черен екран, забелязала съм, че се това се получава в следната ситуация-когато скоростта на сваляне /виждам го от флашгета/ скочи изведнъж много рязко от 90 KBytes/sec на 400 KBytes/sec тогава или забива моментално и виждам черен екран, или се ориентирам по уинампа, ако музиката продължава да се чува, след около минута се връща картината на монитора, ако не рестартирам. Понякога просто както си разглеждаш някой сайт и хоп, черен екран и пак рестарт. Случвало ми се е да рестартирам около 20 - 30 пъти на ден заради този проблем. Помислих си може би не е преинсталиран скоро? Но след преинсталацията броя на забиванията намаля но НЕ ИЗЧЕЗНА! Ако някой може да ми даде съвет ще бъда благодарна! Просто незнам какво да правя....БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tihichko Публикувано Август 17, 2007 Report Share Публикувано Август 17, 2007 Привет, Порбвай с някой друг монитор и виж дали пак ще го прави този проблем.После вече с сигурност може да мислим,че проблема е в РС - то.Това забиване по време на даунлоад, мисля, че пречината е в RAM памета.Виж как е температурата на процесора, може и да грее, може и видеокартата да грее, вентилаторите как са бачкат ли не бачкат ли? .... Поздрави! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
fanichukova Публикувано Август 17, 2007 Author Report Share Публикувано Август 17, 2007 Вентилаторите работят, носих компа на ремонт и те се съмняваха в паметта и я смениха с друга но проблем а остава, температурата я следя постоянно с една програма еверест и показва че са в нормални граници. Монитора ми е на 6месеца и мисля че не е от него, защото нали уж е още нов! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tihichko Публикувано Август 17, 2007 Report Share Публикувано Август 17, 2007 Вентилаторите работят, носих компа на ремонт и те се съмняваха в паметта и я смениха с друга но проблем а остава, температурата я следя постоянно с една програма еверест и показва че са в нормални граници. Монитора ми е на 6месеца и мисля че не е от него, защото нали уж е още нов! Привет, Ми пробвай тогава с друга видеокарта, да отпада едно по едно...... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
fanichukova Публикувано Август 17, 2007 Author Report Share Публикувано Август 17, 2007 Когато си копувах компа уж тази на Radeon 9550 беше най - добрата и уж ни сглобиха яка машина, но уви... :'( А каква според теб трябва да си купя? И ако не се окаже че е от видеокартата с какво трябва да продължа да пробвеам? Благодаря! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tihichko Публикувано Август 17, 2007 Report Share Публикувано Август 17, 2007 Когато си копувах компа уж тази на Radeon 9550 беше най - добрата и уж ни сглобиха яка машина, но уви... :'( А каква според теб трябва да си купя? И ако не се окаже че е от видеокартата с какво трябва да продължа да пробвеам? Благодаря! Привет, Виж сега, яка машина с това дъно?.... незнам аз не бих заложил на Асрок/ лично мнение/. Видеокартата моята е тази. Но трябва да се заменят нещата за да се хване от къде идва проблема. Нищо неказваш след като е сменена паметта, дали пак ти забива така както преди по време на теглене. Най добре е ако можеш да вземаш от някой приятел, една видеокарта за да тестваш, да видиш дали ще го има този проблем, тогава ще отпадне и възможността, за видеокартата. Ми ако се окаже,че не е тя остават още възможности, това са дъното, процесора, захранването... Поздрави! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
fanichukova Публикувано Август 17, 2007 Author Report Share Публикувано Август 17, 2007 След смяната на паметта, проблема си остана, ще пробвам нещо с видео картата и ще пиша ако се получи! Благодаря ти! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
slavi_s Публикувано Август 17, 2007 Report Share Публикувано Август 17, 2007 Ами ако при промяна скоростта на изтегляне или при зареждане се появява проблемът може да се провери мрежовата карта. Ако е на дъното трябва да се изключи от BIOS-а и да се монтира друга. Да се настрои за интернет и да се наблюдава дали се появява проблемът. Ако е на слот - трябва да се подмени. Не е сигурно дали е в това причината обаче добре е да се провери. По признаците мисля че определено проблемът е хардуерен. Може да пробваш да заредиш някакъв линукс от автостартиращо CD, ако имаш такова на разположение и да видиш дали проблемът го има. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
fanichukova Публикувано Август 17, 2007 Author Report Share Публикувано Август 17, 2007 Tihichko - сега ми заби но без да става черен екрана и след 10 сек се оправи, просто неможех да местя курсора, но си чувах музиката и не рестартитах slavi_s - нямам много големи познания, но се опитвам да търся начин да го оправя, а излиза, че когато някой ми помага други пък почват да се дразнят и сърдят :( Благодаря Ви! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tihichko Публикувано Август 19, 2007 Report Share Публикувано Август 19, 2007 Tihichko - сега ми заби но без да става черен екрана и след 10 сек се оправи, просто неможех да местя курсора, но си чувах музиката и не рестартитах slavi_s - нямам много големи познания, но се опитвам да търся начин да го оправя, а излиза, че когато някой ми помага други пък почват да се дразнят и сърдят :( Благодаря Ви! Привет, Ех, това не е голям проблем, има все още какво да се пипне по твоето РС, но важното е някой хора да спрат да се дразнят и разбира се да няма повече черни екрани. Поздрави! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
fanichukova Публикувано Август 19, 2007 Author Report Share Публикувано Август 19, 2007 Здравей,Thichko - дразгите преминаха, но черните екрани се появяват пак, но по рядко, да кажем - веднъж дневно! Определено се чуваства разликата от преди, за която ти си виновен! Благодаря Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tzwaro82 Публикувано Август 19, 2007 Report Share Публикувано Август 19, 2007 Здравей!Може да поразровиш в настройките на ЛАН картата, и да зададеш да се свързва на 10 Mb, a а не на Auto. При мен имаше проблем, но избиваше на сини екрани, когато скоростта скочи над 6 МВ/с.Друго което според бих препоръчал е да си изтеглиш послените драйвери за видеото. При торентите прави ли ти тази мизерия, когато скоростта е голяма? Инсталирай някоя програмка за следене на скоростта и провери.Още едно въпросче- монитора ти дава "черен екран", но продължава ли да работи, или минава в режим на изчакване ( ако минава - диодчето започва да мига- поне при Самсунг е така) ?Сигурна ли си във ОС? В Мрежата има камара версии, със съмнителен произход. В краен случай поискай от някой приятел диск, който не е създавал проблеми.Преди да се втурнеш да преинсталираш, се позамисли за идеята с буутващ Линукс предложена от @slavi_s. Успех! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tihichko Публикувано Август 20, 2007 Report Share Публикувано Август 20, 2007 [quote name='tzwaro82' date='19 Aug 2007, 21:24' post='30702'] Здравей! Може да поразровиш в настройките на ЛАН картата, и да зададеш да се свързва на 10 Mb, a а не на Auto. При мен имаше проблем, но избиваше на сини екрани, когато скоростта скочи над 6 МВ/ Привет, tzwaro82 Това което описвате, за ланкартата, ми прилича по скоро на не сръчно поставено RJ, едва ли ланкартата Ви, е толкова стара, по скоро накарайте вашият интернет доставчик да смени RJ-то на кабела Ви. Поздрави! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tzwaro82 Публикувано Август 20, 2007 Report Share Публикувано Август 20, 2007 Привет, tzwaro82 Това което описвате, за ланкартата, ми прилича по скоро на не сръчно поставено RJ, едва ли ланкартата Ви, е толкова стара, по скоро накарайте вашият интернет доставчик да смени RJ-то на кабела Ви. Поздрави! Компютъра беше гаранцонен, и с две карти- гигабитова на дъното, и Realtek (проблмната). С вградената нямаше ядове, но с Realtek даваше сини екрани. След замяната и, всичко се оправи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Август 20, 2007 Report Share Публикувано Август 20, 2007 Fani, провери температурите и напреженията на основните компоненти в състояние на покой и при натоварване. За отчитането на стойностите можеш да използваш SpeedFan или PC WIZARD 2007, например. За тестване на процесора можеш да използваш CPU Burn-in, за тест на RAM паметта - Memtest86, за тест на видео картата - VillageMark или GL Excess. За тест на твърдия диск можеш да използваш някоя програма от сайта на производителя, MHDD или просто провери файловата система за грешки чрез инструментите на Windows (не пишеш каква операционна система ползваш, предполагам, че е Microsoft Windows XP). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост