lpa Публикувано Август 11, 2007 Report Share Публикувано Август 11, 2007 Дъното ми е доста старичко (ASRock PE Pro-HT (6 PCI, 1 AGP, 2 SDR DIMM, 2 DDR DIMM, Audio, LAN) и има 4слота за памет, 2x2 DDR u SDR. Двата за DDR за пълни затова се опитах да добавя още SDR памет, но явно дъното ми конфигурира паметите на честотата на по-бавната. Общо взето става ясно, че дъното е за смяна, а оттук и процесора както и видеото, а може и една добра звукова карта.В момента единственият що горе добър компонент е кутията ми Point of view. В момента имам ето това:Дънна платка: Тип централен процесор Intel Celeron, 2400 MHz (24 x 100) Дънна платка ASRock PE Pro-HT (6 PCI, 1 AGP, 2 SDR DIMM, 2 DDR DIMM, Audio, LAN) Чипсет на дънната платка SiS 645DX Системна памет 512 MB (DDR SDRAM) Тип BIOS AMI (03/04/03) Мултимедия: Звуков адаптер C-Media CMI9739(A) @ SiS 7012 Audio Device Дисплей: Видеокарта RADEON 9200 SERIES - Secondary (128 MB) Видеокарта RADEON 9200 SERIES (128 MB) 3D-ускорител ATI Radeon 9200 (RV280) Аз лично съм се спрял на AMD платформа или по скоро на нещо подобно:CPU AMD Athlon64 X2 3600+ DUAL CORE s.AM2 65W BOXMB GIGABYTE M55S-S3 /NF550/ AM2VC Galaxy 7600GS 256MB DDR2 128bit ZALMAN AGP2 gb DDR IISound Card PCI Creative X-FI XTREME Music BULKможе би и допълнително охлаждане?!? Това е само приМерно, та бих искал да чуя вашите мнения и съвети. И още нещо. Имам инсталиран xampp и форум phpBB. При смяна на дъното ще е необходима ли преинсталация на ОСто?Благодаря Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vyrgozunqk Публикувано Август 12, 2007 Report Share Публикувано Август 12, 2007 При смяната ще е задължителна преинсталция, тъй като минаваш на съвсем различна платформа...Относно форума и т.н. можеш да направиш бекъп на базата данни... А относно PC не ми харесва само дъното тоз дуъл кор трябва да се клоква ( за това е създаден ) а с това дънце... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
lpa Публикувано Август 15, 2007 Author Report Share Публикувано Август 15, 2007 Не съм фен на клокването, но ти какво дъно би предложил? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vyrgozunqk Публикувано Август 15, 2007 Report Share Публикувано Август 15, 2007 Дъно няма да ти предлагам, тъй като това което ми харесва е над 300 лв. за парите които струва това което си избрал като цяло е добро а и щом не фен на овърклока... Просто няма смисъл от повече Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
lpa Публикувано Август 16, 2007 Author Report Share Публикувано Август 16, 2007 Идеята ми е да си взема машина, която да не се налага да ъпгрейдвам след няколко месеца. Поради тази причина за дъно съм склонен да отделя по-голяма сума. Но не съм сигурен дали 300 лева биха си заслужавали. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vyrgozunqk Публикувано Август 16, 2007 Report Share Публикувано Август 16, 2007 Ами липсата на ъпгрейд ще дойде от по-добър процесор евентоално, лично аз препоръчвам да минеш на интел ( макр да съм фен на АМД ) специално вмомента на пазара има Core 2 Duo E2140 и Е2160 които след овърклок стигат до 3.6 Гхз на въздух и 4.4 на сух лед... вярно кеша му е само 1 МБ, но разлика м/у 4 и 1 МБ на почти всички тестове е минимална, на някой няма даже... при честота 3.2 Гхз все едно си си купил Е6800 за има-няма 70 $ и засега 775 платформата е с по-голямо бъдеще от АМ2, която до колкото разбрах скоро ще я сменяме... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
lpa Публикувано Август 22, 2007 Author Report Share Публикувано Август 22, 2007 съгласен съм за интелската платформа, но засега се придържам към амд (винаги съм бил на страната на по-слабия).Има възможност да се сдобия с AMD Athlon 64 X2 6000+ 3.0GHz на доста прилична цена. За този процесор обаче мисля, че ще ми трябва пък и по стабилно дъно. Четох доста добри рецензии ето за това: Biostar TA 690G AM2 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост