unknown Публикувано Август 8, 2007 Report Share Публикувано Август 8, 2007 здравейте, проблема е странен и мисля, че знам източника, но все пак да се допитам и до вас.възможно ли е дъното да превключва режима за работа на харда от дма на пио ДОРИ по време на работа?преди бях с 40гб ата сеагате, а в момента съм със САТА 300 гб отново на сеагате. ясно е, че си сложих нова ОС на новия хард и стария не го ползвах, НО днес изведнъж взе да ми прави същите мизерии като преди. оправяне има, НО неискам постоянно да го рестартирам! решение на проблема? flash bios maybe? :} Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Август 8, 2007 Report Share Публикувано Август 8, 2007 Да, възможно е. При проблеми в комуникацията между дъното и твърдия диск, дъното може да премине в по-бавен режим на трансфер.Не бързай да flash-ваш BIOS - след като разпознава диска коректно (така ли е наистина?), проблемът едва ли е в него. Провери си кабелът за данни; обърни особено внимание на куплунзите - двата на кабела, този на дъното и този на твърдия диск. Провери и самия диск - на сайта на производителя има инструменти за проверка на устройството.Може да опиташ да преинсталираш драйверите за дъното, но едва ли проблемът е в тях. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
unknown Публикувано Август 9, 2007 Author Report Share Публикувано Август 9, 2007 хмм значи имам проблем със стартирането на АТА хдд-та... не е от кабелите понеже ги смених. исках да си прехвърля музиката от стария на новия хдд. днес след като прибрах от работа видях, че харда е изчезнал дори от мy copmuter. след дълги опити го улових и забелязах следното. след като вляза в някои от дяловете на стария хард, Тогава новия сата преминава в ПИО режим.реших да флашна биоса, но понеже ми е за пръв път нещо неуспях. направих си стартова дискета, сложих си afudos-а, но нещо не се получава. в readme-to пише How to run the utility under DOS-------------------------------------------1. Run the file afudos.exe Usage-------------------------------------------afuXXX /i<ROM filename> [/o<save ROM filename>]това е РОМ файла, но е БЕТА и не е с разширение .ROM http://dlsvr01.asus.com/pub/ASUS/mb/sock47...-x/1009-008.zip името на файла е P4V8X-X-ASUS-1009.008 ако може да ми кажете какво трябва да напиша само в като съм в дос-а ще съм ви thankful Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Август 9, 2007 Report Share Публикувано Август 9, 2007 Точния синтаксис на командата е следния:afudos /iP4V8X-X-ASUS-1009.008 /ooldbios.romАз обаче те съветвам да си преименуваш P4V8X-X-ASUS-1009.008 на newbios.rom:afudos /inewbios.rom /ooldbios.romНе те съветвам да flash-ваш BIOS - това едва ли ще ти реши проблемите с твърдия диск; ако все пак ще го правиш, ползвай последната стабилна версия; добре е да работиш зад UPS по време на самото flash-ване. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vyrgozunqk Публикувано Август 12, 2007 Report Share Публикувано Август 12, 2007 Флаш не е нужен, отиди в Device Manager-a и от там в IDE ATA/ATAPi Controller после отиваш в Primari Ide Channel отиваш на Driver и му дай Update после като пита дали да търси драйвер на авто или from specific location му дай "Specific location" после "Don't search, I'll choose the driver to install и от там избираш Standart IDE/ESDI Hard Disk Controller на няколко машини така го оправям вече... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
unknown Публикувано Август 19, 2007 Author Report Share Публикувано Август 19, 2007 Флаш не е нужен, отиди в Device Manager-a и от там в IDE ATA/ATAPi Controller после отиваш в Primari Ide Channel отиваш на Driver и му дай Update после като пита дали да търси драйвер на авто или from specific location му дай "Specific location" после "Don't search, I'll choose the driver to install и от там избираш Standart IDE/ESDI Hard Disk Controller на няколко машини така го оправям вече...до едно време ставаше и то за определено време, в смисъл отново си изчезваше. направих флаш на биос-а с бета версията и флопито ми изчезна и имам bad cmos checksum сега искам да си сложа по-стара "стабилна" версия от сайта на асус, но ще го мисля как... освен да отида при някой приятел. p.s.-флопито си бачка, само под windows няма Никакви признаци, че е живо... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
unknown Публикувано Ноември 6, 2007 Author Report Share Публикувано Ноември 6, 2007 та работата отново е сериознанемога да разбера защо само се показва 40-ката и изчезва?искам да си копирам файловете, но неуспява толкова дълго да се задържи видим 40ката. първо като се стартира компа с 2та харда 300(sata) и 40(ata), и двата ги намира, след 1 рестарт, 40ката изчезва?!? какво става и аз незнам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Ноември 6, 2007 Report Share Публикувано Ноември 6, 2007 Настройка на БИОС, Смяна на IDE кабели, Смяна на захранване с някое по-кораво. Все нещо ще помогне! )) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
unknown Публикувано Ноември 9, 2007 Author Report Share Публикувано Ноември 9, 2007 сега ако ми и кажете какъв беше шанса да пробвам 3 съвсем различни ide kabeli и трите да не работят... след дълга борба просто така се падна този кабел и взе, че заработи нормално! .... ужас даже ме е срам мерси на всички за помоща и отделеното време в търсене на сложното решение ;-) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vyrgozunqk Публикувано Ноември 9, 2007 Report Share Публикувано Ноември 9, 2007 Има и нещо друго, което преди година-2 ми се случи, бях обърнал кабела просто, конектора който е бил за към дъното, го бях пуснал към единия хард и т.н. от там се получи нещо подобно Явно накрая си налучкал посоката на кабела просто Аз докато разбера откъде идва, с момчетата от хардуер-бг колко мислихме по въпроса... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост