Jump to content

Проблем с намиране на мрежата при рестартиране

bokanegra

Препоръчан пост

Уфф,вече незнам...,пак имам проблем.Сега като вляза в настройките/задържа F8/и избера Сейф мод+нетуорк,рестартирам и всичко се оправя-зарежда си супер бързо,рестартирам ли го обаче втори път-пак бави :crosseyes1: .Дали нещо не мога да запаметя настройката -Сейф мод+нетуорк?

И все пак,мисля че се оправих :thumbsup: -за сега :bravo:

Сподели другаде

• Отговори 72
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Въобще не ми стана ясно какво беше забавянето втория път. Под някой от двата режима Safe Mode зарежда бързо, а под нормален зарежда бавно, или и под нормален зарежда бързо понякога?

Не разбрах и как си се оправил. Сподели. Подробно ако може. :)

Сподели другаде

Виж сега,на слейф мод+нетуорк съм.Когато компютъра все пак вече е намерил мрежата,и му дам Restart-всичко е наред,намира си мрежата супер бързо.Но когато съм го Turn Off,и изчакам няколко мин.,или повече,когато го включа отново-пак започва да не може да я намери??Това защо-немога да си обясня! :crosseyes1:
Сподели другаде

Ако изключиш компютъра (Turn Off) и го включиш веднага, без да изчакваш, как намира мрежата?

Пак я намира много бавно :crosseyes1: .Само когато го рестартирам,когато вече си е намерил мрежата,тогава я намира бързо.,или правя нещо друго-включвам комп.,влизам в настройките/F8/-избирам сейф мод+нетуорк-изчаквам да си направи настройките-рестартирвам-и чак тогава я намира без проблеми.....но после като го изключа и след време го включа отово-същия проблем.Направо незнам вече какво да направя,толкова работи пробвах :crosseyes1:

Сподели другаде

Влез в настройките на BIOS и задай ръчно някое от свободните IRQ да се използва от PCI Slot-а, в който е включена LAN картата. Можеш да видиш кои IRQ се използват в момента (и съответно да прецениш кои са свободни) от тук: Start -> All Programs -> Accessories -> System Tools -> System Information -> Hardware Resources -> IRQs.

Друг (може би - по-добър) вариант е да изчакаш включването на мрежата и тогава да видиш кое IRQ използва LAN картата, като впоследствие зададеш именно него в настройките на BIOS.

Сподели другаде

Влез в настройките на BIOS и задай ръчно някое от свободните IRQ да се използва от PCI Slot-а, в който е включена LAN картата. Можеш да видиш кои IRQ се използват в момента (и съответно да прецениш кои са свободни) от тук: Start -> All Programs -> Accessories -> System Tools -> System Information -> Hardware Resources -> IRQs.

Друг (може би - по-добър) вариант е да изчакаш включването на мрежата и тогава да видиш кое IRQ използва LAN картата, като впоследствие зададеш именно него в настройките на BIOS.

A как да вляза в настройките на биоса,и да задам ръчно? :blush:

Сподели другаде

А какъв модел ти е дъното? Едно птиче ми каза, че става въпрос за GA-7VT600, без вграден LAN. При стартиране на компютъра, веднага, след като премине POST теста (или след звуковия сигнал), "помпиш" клавиша Del от клавиатурата. След като влезеш в менюто за настройка на BIOS натискаш Ctrl+F1, за да можеш да работиш с допълнителните настройки.
Сподели другаде

А какъв модел ти е дъното? Едно птиче ми каза, че става въпрос за GA-7VT600, без вграден LAN. При стартиране на компютъра, веднага, след като премине POST теста (или след звуковия сигнал), "помпиш" клавиша Del от клавиатурата. След като влезеш в менюто за настройка на BIOS натискаш Ctrl+F1, за да можеш да работиш с допълнителните настройки.

[/qОк,сега ще пробвам/това е дъното ми :blush: /

Сподели другаде

така,влязох в биос настройките,намерих IRQ настройки,но нещо не можах да се ориентирам как да задам това IRQ19 което ми използва лан картата.там бяха само до 15,19 нямаше.Как да го добавя и сейфна :blush: :blink:
Сподели другаде

Задай някое от свободните IRQ, виж кои не се използват в Windows и избери от тях.

да ти кажа честно-нищо не успях да направя :blush: неможах да разбера как да настроя на IRQ5/примерно,защото видях че той не се използва в момента/лан картата ми.къде да я търсякато вляза в биоса?ако не те затруднява много би ли ми казал стъпка по стъпка какво точно да направя след като влязя в биос-IRQ сетингс? :blush:

Сподели другаде

Първо определяш на кой от slot-овете е поставена LAN картата; PCI1 е най-близкия до AGP slot, PCI5 е най-отдалечения. Предполагаме, че LAN картата е поставена на PCI2. Влизаш в настройките на BIOS, Ctrl+F1 (за да се покажат всички раздели), PnP/PCI Configurations -> PCI2 IRQ Assignment - настройваш го на 5.
Сподели другаде