Jump to content

Проблем с намиране на мрежата при рестартиране

bokanegra

Препоръчан пост

След инициализацията на устройствата и преди да започне да зарежда операционната система започваш да натискаш F8, което трябва да ти изведе стартово меню, където са опциите Safe Mode и Safe Mode + Networking. Опитай и двата режима да видиш дали ще има забавяне под някой от тях.
Сподели другаде

• Отговори 72
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

След инициализацията на устройствата и преди да започне да зарежда операционната система започваш да натискаш F8, което трябва да ти изведе стартово меню, където са опциите Safe Mode и Safe Mode + Networking. Опитай и двата режима да видиш дали ще има забавяне под някой от тях.

Пробвах и при двата случея,все такова забавяне-4-5мин,преди да намери мрежата???По принцип на кое трябва да е-Safe mode,или,Safe mode+Network???

Сподели другаде

Пробвах и при двата случея,все такова забавяне-4-5мин,преди да намери мрежата???По принцип на кое трябва да е-Safe mode,или,Safe mode+Network???

При Safe Mode НЕ СЕ ЗАРЕЖДАТ абсолютно никакви драйвери и програми. Затова няма как да имаш нито интернет, нито каквато и да била мрежа. Safe Mode with Networking е същото, но с мрежова поддръжка, което значи и интернет. Щом имаш забавяне и в обикновения Safe Mode, значи или нещо има някакъв проблем дълбоко в операционната система, или е хардуерен проблемът.

Сподели другаде

При Safe Mode НЕ СЕ ЗАРЕЖДАТ абсолютно никакви драйвери и програми. Затова няма как да имаш нито интернет, нито каквато и да била мрежа. Safe Mode with Networking е същото, но с мрежова поддръжка, което значи и интернет. Щом имаш забавяне и в обикновения Safe Mode, значи или нещо има някакъв проблем дълбоко в операционната система, или е хардуерен проблемът.

добре,обаче,аз в момента съм на сейф мод,и си имам нет,и всичко???

Сподели другаде

Имам още един дребен въпрос. Предполага се, че имаш Windows XP SP2. При новата инсталация, както спомена в началото на темата да не би да си инсталирал AutoPatcher? Да не би да имаш някоя Ultimate или Student версия на Windows, която се развява из торентите?

Още в началото те съветвахме да пробваш LiveCD на някоя Linux дистрибуция. Не е страшно и става лесно и удобно. Проверката на нета имам предвид. :)

Препоръчвам ти да се обърнеш към:

1. Фирмата, от която си купил компютъра си. Или опитай хардуерни тестове. За информация какъв хардуер имаш инсталиран и как се държи може да ползваш маса програми...

2. Този, който ти доставя Интернет. Може да има някакъв проблем с Интернет доставчика или да ти дадат съвет какво да правиш.

Спомням си интересна случка с един приятел преди известно време. Който въпреки моите съвети използваше Norton Internet Security XXX пробна версия и беше лепнал един тлъст троянец. svchost му се беше прецакал, както и маса сервизни приложения. Подобно на теб имаше ужасно забавяне на нета. След като се обадил на телефона на Интернет доставчика, му решили доста просто проблема. Отишли са у тях и са го посъветвали какво да прави.

Такива ми ти работи...

Сподели другаде

Ако си в нормалния Safe Mode, без Networking, няма как да имаш интернет, защото там не се зареждат абсолютно никакви драйвери.

Сподели другаде

Имам още един дребен въпрос.

..............

Още в началото те съветвахме да пробваш LiveCD на някоя Linux дистрибуция. Не е страшно и става лесно и удобно. Проверката на нета имам предвид. :)

..............

ok,да пробвам това с Live CD,ама като не съм го правил никога,и като незнам как става? :blush:

Сподели другаде

Хм, освен да пробваш SLAX Standard Edition. Теглиш от линковете ISO файл. Има посочени ftp, http и bittorrent миръри. ISO файлът е само 192 MB е и ако имаш добър нет става бързо тегленето.

После с някоя програма записваш ISO на CD (за препоръчване CD Rewritable - RW).

Може с Nero - burn image to disk:

http://img511.imageshack.us/img511/6636/86560024vd7.png

Рестартираш компютъра. Но за целта трябва да си разрешил на BIOS да рестартира операционна система през CD.

Като се зареди SLAX, трябва да използваш root като акаунт и toor като парола.

Прегледай как се държи нета. Ако трябва да въвеждаш ръчно настройки за Интернет, не е сложно. Просто се поогледай. :)

Ето на английски език как става пускане на SLAX LiveCD.

Разбира се, може да видиш някое българско дистро: Тиликс или Васт ГНУ/Линукс. Те също са доста добри. Дадох пример със SLAX, защото е по-малка като обем за теглене. Иначе нашето си е по-добро. :)

Добавям по-късно:

Докато пишем едно - друго по форумите тук, успях да изтегля, запиша на CD и пусна Damn Small Linux (DSL) барабар с нета. На стария си лаптоп. :)

Ето картинка от браузъра (Firefox) на DSL:

http://img260.imageshack.us/img260/5875/15053053pt7.png

Редактиран от Sir William
Сподели другаде

Значи,казаха ми че когато съм инсталирал уидоуса на новия хард,е трябвало да откача другия,защото сега boot-ва от стария.Трябвало да го откача,да инсталирам,и чак тогава да го закача пак,а при мен не го направиха май :crosseyes1: .При това положение,имам ли някакакъв вариант,без да се налага да преистал на ново? :blush:
Сподели другаде

Стига настройките Master/Slave на хард дисковете да са сменени, не е нужно да се откачат.

Знаеш ли.....,маи не съм ги настройвал!Трябва системния да е на мастер,а този за инфо.-на слейв,така ли беше?

Сподели другаде

Хардът, на който е дяла, от който се зарежда операционната система, трябва да е на Primary Master. Вторият хард диск е редно да е Primary Slave (приемам, че на Secondary Master е оптичното устройство).
Сподели другаде

Готовооооо!! :thumbsup: Оправи се!И двата харда били на ''Master''. :crosseyes1:

Уфф,вече незнам...,пак имам проблем.Сега като вляза в настройките/задържа F8/и избера Сейф мод+нетуорк,рестартирам и всичко се оправя-зарежда си супер бързо,рестартирам ли го обаче втори път-пак бави :crosseyes1: .Дали нещо не мога да запаметя настройката -Сейф мод+нетуорк?

Сподели другаде

Това започва да ми прилича на проблеми с драйверите. Свали си най-новите драйвери за дъното и мрежовата карта и опитай да ги инсталираш. Преди това можеш да деинсталираш мрежовата карта от Device Manager.
Сподели другаде