Jump to content

Търся безплатна програма за работа с дялове

Препоръчан пост

Здравейте,

Търся безплатно приложение за работа с дялове на твърд диск. Порових се доста в мрежата и открих някои неща, но нещо не си харесах нито едно от тях, защото или не стават за сливане и преместване на дялове, или не са особено безплатни. Посъветвайте ме коя програма мога да използвам за целта.

Благодаря

Сподели другаде

Eто: Cute Partition Manager. Не е нещо особено, но бива за безплатна програма.

Може да видиш също:

*Partition Logic

*SwissKnife

*Ultimate Boot CD

*Ranish Partition Manager

и донякъде програмата с отворен код TestDisk

Има още програми, които обаче не съм пробвал. :)

Приложенията за работа с дялове на твърдия диск само за Windows ли трябва да са?

Редактиран от Sir William
Сподели другаде

Eто: Cute Partition Manager. Не е нещо особено, но бива за безплатна програма.
Пробвах я, но не ми хареса, защото иска да създавам bootable диск, а аз нямам подръка, а и по принцип не е много удобно.

Може да видиш също:

*Partition Logic

Същото както горното. Тя е част от операционната система Visopsys и също изисква създаването на собствен bootable диск, от който да се зареди.

Пак говорим за диск с програми, някои от които май не са безплатни.

*SwissKnife

*Ranish Partition Manager

и донякъде програмата с отворен код TestDisk

Има още програми, които обаче не съм пробвал. :)

Сега ще ги проверя тези програми.

Приложенията за работа с дялове на твърдия диск само за Windows ли трябва да са?
Да, за Windows Vista Home Premium, но си мисля, че и такива за XP ще свършат работа.

Ванка, това е само за оразмеряване, а аз искам да създавам и изтривам дялове.

Само да допълня, че не ми вършат работа програми, които са на отделни носители, защото реално искам да изтрия един дял от USB-то си и не ми трябва някоя сложна програмат.

Сподели другаде

SwissKnife - Програмата тръгна, но ми разпозна само USB-то (което в моя случай е добре, но по принцип не), но не ми даде да направя каквото и да е с който и да е от разпознатите дялове. Също така видях, че има възможност само за създаване и изтриване на дялове, но не и за обединяване или промяна на размера.

Ranish Partition Manager - Май е DOS базирана програма, която даже не пожела да тръгне.

TestDisk - Програмата е за възстановяване на дялове, няма никакви опции за работа с партишъни.

Сподели другаде

Нормално е доста от програмите за работа с дялове на твърд диск да искат инсталация на CD или флопи или да работят след рестартиране на системата, като сборника Ultimate Boot CD.

Ranish Partition Manager се инсталира и тръгва от флопи без проблем, например. Има я в доста буутващи пакети. Току-що я пробвах, няма проблем. :)

Мисля, че доводите "нямам подръка CD" или флопи не са основателни за отхвърляне на определени приложения.

За съжаление някои от програмите, които изброих по-горе може би нямат поддръжка от Vista. Това явно създава допълнителни проблеми.

Сподели другаде