Night_Raven Публикувано Май 1, 2008 Report Share Публикувано Май 1, 2008 1. Темата можеше да е и в раздел "Проблеми и дискусии, свързани с операционни системи", но и тук също не е толкова погрешно.2. Не става ясно каква е операционната система.3. Конкретно в твоя акаунт ли влязоха с тази "магическа" клавишна комбинация? Питам, защото по принцип преодоляването на паролата на даден акаунт не е шега работа и жестоко се съмнявам да става просто така.4. Опиши малко по-подробно как влязоха, доколкото се сещаш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
melmak Публикувано Май 1, 2008 Report Share Публикувано Май 1, 2008 .. до момента, в който пред очите ми влязоха в лаптопа, но не с паролата ми ... ами с някаква комбинация от бутони, но не ми казаха каква е... Някой може ли да ми каже как става този номер, каква е тази комбинация... и как мога да защитя лаптопа си от други потребители в мое отсъствие.... :'( Така описаното действие ми прилича на влизне в администраторския акаунт при Windows 2000/XP. Става с натискане на <Ctrl> + <Alt> + <Del>, доколкото помня. Тогава се появява диалог за въвеждането на потребител и парола. Понеже това е съвсем различен акаунт, за същствува на който много потребители не знаят, възможно е да е бил оставен без парола, още когато ОС е била инсталирана. Особено при лаптопи, това е много вероятно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gradushka Публикувано Май 1, 2008 Report Share Публикувано Май 1, 2008 Да лаптоп имам, а ОС ми е Windows XP, наистина доколкото помня при инсталирането на Уина не е слагано никаква парола... Аз си сложих паролата след това...Ами показаха ми как ще влязат в акаунта ми без да ми знаят паролата, а на мен не ми е особено приятно в мое отсъствие някой да ми рови в компютъра. Просто заключих лаптопа с клавишната комбинация fn + f1 ... така правя по принцип като излизам. Всички програми работят, а на работния плот се появява това, което се появява като включвам по принцип компютъра - въвеждане на администраторска парола... Доколкото знам влизането става само с въвеждане на парола, но явно има и друг начин. Влизането стана за секунди, това ме навежда на мисълта че е използвана някаква клавишна комбинация. Не е със Safe Mode, защото не докато го правят не са рестартирали компа... Пробвах с ctrl+ alt + del - не става... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 1, 2008 Report Share Публикувано Май 1, 2008 При натискане на CTRL+ALT+DEL два пъти на екрана за избор на акаунти трябва да се появи следният прозорец (не важи, ако ползваш Fast User Switching):http://i31.tinypic.com/bbwyc.pngАко там напишеш за име на акаунта Administrator и натиснеш OK, ще те вкара във вградения администраторски акаунт, стига да не му е сложена парола. Това НЕ Е твоят акаунт, но от него също могат да се направят достатъчно промени и/или поразии. Можеш да му сложиш парола по следния начин: десен клик върху My Computer -> Manage -> двоен клик върху Local Users and Groups -> Users -> в дясната част десен клик върху Administrator -> Set Password.... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vanchetolv Публикувано Юни 24, 2008 Report Share Публикувано Юни 24, 2008 Здравейте! Може да ме сметнета за луда, но спешно се нуждая от програма или нещо, или някой да ми се разбие една парола в сайта за запознанства aha.bg, т.е. искам да вляза в един профил, който вече година не ми дава мира, а рискувам много - семейство, работа, здраве и т.н. - искам да разбера, дали си стурва риска, който съм поела или да спра дотук... Благодаря ви, че ме поне ме прочетохте....Ако нещо зависи от мен, ще помогна с каквото мога. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 24, 2008 Report Share Публикувано Юни 24, 2008 За жалост не можем да помогнем. Не е редно да се разбиват чужди профили и акаунти, а и т. 3 от правилата гласи:3. Забранява се публикуването на всякаква нелегална информация (кракове, пачове, генератори, пароли, серийни номера, музика, филми, книги и други) както и информация за извършване на нелегални действия (открадване на пароли, проникване в чужди компютри, нелегално наблюдение и други подобни), искането на подобна информация или подпомагането за намирането й чрез форума (чрез лични съобщения), както и препращането към сайтове с такава информация. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Ноември 29, 2008 Report Share Публикувано Ноември 29, 2008 Бих искал да попитам следното: Ако създам парола, съдържаща букви на кирилица, как да я изпълня след това на друг компютър, който естествено няма кирилица, тъй като живея в Словакия? Имайте предвид, че използвам не вградената в Windows кирилица, а допълнително инсталианата BG Phonetic. Тази, на която всеки клавиш, български, отговаря на всеки клавиш от английската. С някои изключения. Пък и не става дума за човъркането в нечий Windows, само за да задам паролата си. Да не говоря, че може да се наложи навън, в някоя и-нет зала, където никой няма да ми позволи да променям нещо в Windows-а. Пък и би паднало едно налучкване... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dixi Публикувано Ноември 29, 2008 Report Share Публикувано Ноември 29, 2008 Можеш да извадиш нужните символи от Х:\WINDOWS\system32\charmap.exe (Start -> Run -> charmap), но според мен не си заслужава усилието. Достатъчни са ти латинските букви, цифрите и препинателните знаци, за да направиш почти невъзможна за разбиване парола. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Lokoto Публикувано Ноември 29, 2008 Report Share Публикувано Ноември 29, 2008 Бих искал да попитам следното: Ако създам парола, съдържаща букви на кирилица, как да я изпълня след това на друг компютър, който естествено няма кирилица, тъй като живея в Словакия? Имайте предвид, че използвам не вградената в Windows кирилица, а допълнително инсталианата BG Phonetic. Тази, на която всеки клавиш, български, отговаря на всеки клавиш от английската. С някои изключения. Пък и не става дума за човъркането в нечий Windows, само за да задам паролата си. Да не говоря, че може да се наложи навън, в някоя и-нет зала, където никой няма да ми позволи да променям нещо в Windows-а. Пък и би паднало едно налучкване... Аз пък бих ти предложил да позваш Alt + (набираш число на цифровата част на клавиатурата в дясно)Например: Alt+384=А; Alt+385=Б и т.н. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Ноември 30, 2008 Report Share Публикувано Ноември 30, 2008 Благодаря за съветите. Ще ги изпробвам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nov_varna Публикувано Септември 12, 2009 Report Share Публикувано Септември 12, 2009 Помощ! Виждам, че можете да ми помогнете....Проблемът е следния: човекът , който ми прави настройките на компа е вкарал програма с , която проеледява цялата ми кореспонденция Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vyrgozunqk Публикувано Септември 12, 2009 Report Share Публикувано Септември 12, 2009 Сложи Firewall и затвори всички портове, с изключение на 80 за браузър, този който е зададен за торента и вече, ако имаш някоя по-специфична игра, трябва да поровиш в гугъл кои портове ползва, та да ги отключиш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 12, 2009 Report Share Публикувано Септември 12, 2009 Помощ! Виждам, че можете да ми помогнете....Проблемът е следния: човекът , който ми прави настройките на компа е вкарал програма с , която проеледява цялата ми кореспонденцияСлед като знаеш, че я е инсталирал, просто я деинсталирай. Какво му е сложното? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ivapenkova Публикувано Януари 4, 2011 Report Share Публикувано Януари 4, 2011 Всъщност ръководните принципи за създаването на една сериозна, здрава парола включват използването на комбинация от три неща: букви – малки и големи, цифри и специални символи. Това са символи като !, @, $, %, & и други подобни. Това на всеки е ясно. Ама идва един такъв момент, в който определен сайт не ти възприема паролата.И тук идва въпросът защо сайтовете масово не допускат използването на символи в паролите? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Януари 4, 2011 Report Share Публикувано Януари 4, 2011 Аз не бих се доверил на сайт, който не приема специални символи за парола, особено, ако става въпрос за лични данни и/или управление на финанси. Повечето "сериозни" сайтове дори използват сертификати за удостоверяване сигурността на връзката, плюс някакво шифроване.Предполагам, че неприемането на специалните символи е въпрос на незнание или на недоглеждане от страна на администраторите на някои сайтове. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост