Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте на всички...

Имам един проблем с анти-вирусната си (НОД32).

Бих качил изображения но в дата.бг нещо не ги качва така,че ще се опитам да го обесня.

Проблема ми е следния:Когато искам да я ъпдейтна пускам я и след 10-15 мин ми пише следната грешка:

Server connection failure.Съшо така като си вкл. компа и долу при скайпа интернета и тея глупости ми се пиевява едно балонче(това е за Firewall,Automatic Updates и Virus Protection).Та на Virus Protection ми пише Out of Date.

Ако някой може да ми обясни как да си го оправя или ако нещо не разбира нека ме намери в скайп и аз ще му пратя снимките които съм снимал.

Благодаря предварително !

Сподели другаде

Сигурен ли си че нищо не блокира достъпа на програмата до интернет? "Огнената стена" може да блокира достъпа на НОД-а до сървърите му за обновяване.

Ето линк от www.eset.bg относно този проблем.

Сподели другаде

Сигурен ли си че нищо не блокира достъпа на програмата до интернет? "Огнената стена" може да блокира достъпа на НОД-а до сървърите му за обновяване.

Ето линк от www.eset.bg относно този проблем.

Ами да ти каже чесно не съм сигурен че нищо не блокира достъпа на програмата до интернет..Пък и да ти кажа незнам как да разбера щото малко не съм в час с компютрите.Ако можеш да ми кажеш как да проверя...

Сподели другаде

Провери си лиценза! Ако е закупен прати заявка до http://eset.bg, за да го проверят и да видят дали срока не е изтекъл.

Не е закупена програмата просто носих да ми преинсталират Windowsa и оня техника ми е сложил НОД.Та ако може да ми кажеш как да проверя ала бала малко повечко инфо че съм начинаещ в тази област

Сподели другаде

Не е закупена програмата просто носих да ми преинсталират Windowsa и оня техника ми е сложил НОД.Та ако може да ми кажеш как да проверя ала бала малко повечко инфо че съм начинаещ в тази област

Ами потърси си патч, сигурно сроко ти е изтекъл и ъпдейтите са ти спряни (нещо нормално, след като не си заплатил за лиценз), само ще ти подскажа, че има патч, който прави триал периода безкраен, не мога да ти го дам тук, защото тук не се разпространяват пиратски програми, кракове, патчове, кейгенератори и т.н. Който търси намира! :)

Сподели другаде

Server connection failure се изписва, когато е въведен допълнителен сървър за ъпдейт, до който няма достъп.

Другият вариант е посочен от Crio - ако защитна стена блокира NOD32. Провери в настройките на ъпдейтите (Update -> Settings) от падащото меню кой сървър е избран.

Ако програмата е с лиценз, при автоматичен ъпдейт няма да се обновява, а при ръчен ще поиска име и парола.

Можеш да провериш и каква е версията на NOD32, която имаш в NOD32 System Tools -> Information и да копираш информацията тук чрез бутона Copy to clipboard (в NOD32) и после Paste.

Сподели другаде

Trial version

Days left: 16715346

NOD32 antivirus system information

Virus signature database version: 2396 (20070712)

Dated: Thursday, July 12, 2007

Virus signature database build: 10312

Information on other scanner support parts

Advanced heuristics module version: 1.063 (20070710)

Advanced heuristics module build: 1161

Internet filter version: 1.002 (20040708)

Internet filter build: 1013

Archive support module version: 1.053 (20070524)

Archive support module build version: 1189

Information about installed components

NOD32 For Windows NT/2000/XP/2003/Vista/x64 - Base

Version: 2.70.16

NOD32 For Windows NT/2000/XP/2003/Vista/x64 - Internet support

NOD32 for Windows NT/2000/XP/2003/Vista/x64 - Standard component

Operating system information

Platform: Microsoft Windows XP

Version: 5.1.2600 Service Pack 2

Version of common control components: 5.82.2900

RAM: 512 MB

Processor: AMD Sempron Processor 2800+ (1599 MHz)

Това е което намерих,а за сървара ... пише Choose automatically

Сподели другаде

При това положение или нещо блокира достъпа на NOD32 до интернет, или от ESET са намерили начин да се справят с пача, който вече ти е проложен (тези 16715346 дни). По-вероятно е да е първото. Имаш ли някаква защитна стена?
Сподели другаде

АХАХААХАХАХАХАХАХА оправих го сам..това е голямо постижение за мен :yeah:

А знаете ли как го оправих дадох Update>Setup>Advenced>Proxy Server(Setup) И махнах отметката на Use proxy server

Благодаря на всички

Сподели другаде

• 5 months later...
Здравейте! Имам нужда от малко помощ! Моя хубав NOD32, който до преди 4 дни си работеше нормално сега не иска да се ъпдейтва. Пише, последен ъпдейт на 7.01.2008. Като му дам Update Now ми казва "Your version of NOD32 is up to date. No update necessary" Апък не се сменя датата...Смених хиляди сървъри и на всички излиза това. Аз ли се вкарвам в някой филм или е нормално? Иначе прегледах предните мнения и на мен не ми пише, че ми остават милиони дни, докато изтече... Ето го и вторият ми въпрос- е ли проблем това или не е? Благодаря ви предварително!
Сподели другаде

По принцип аз ползвам платената версия и последния ъпдейт при мен е от 11.01.2008. Не зная ти коя версия ползваш. По принцип е възможно ако се ползва демото (било то обикновено или кракнато), то си ползва демо сървърите, които са с малко по-нисък приоритет и понякога ъпдейтите по тях позакъсняват. Сега проверих друг компютър с демо версия на NOD32 и виждам, че последният й ъпдейт е от 09.01.2008, което ме навеъжда на мисълта, че някои от демо сървърите са от 09.01, а други са от по-рано. Предполагам, че в крайна сметка ще се обнови.

Не е проблем, че не ти пише, че ти остават милиони дни. Ако го пише, значи е сложен Fix-а (кракче). Иначе значи е обикновеното демо, което ще изтече след колкото дни си пише.

Сподели другаде

По принцип аз ползвам платената версия и последния ъпдейт при мен е от 11.01.2008. Не зная ти коя версия ползваш. По принцип е възможно ако се ползва демото (било то обикновено или кракнато), то си ползва демо сървърите, които са с малко по-нисък приоритет и понякога ъпдейтите по тях позакъсняват. Сега проверих друг компютър с демо версия на NOD32 и виждам, че последният й ъпдейт е от 09.01.2008, което ме навеъжда на мисълта, че някои от демо сървърите са от 09.01, а други са от по-рано. Предполагам, че в крайна сметка ще се обнови.

Не е проблем, че не ти пише, че ти остават милиони дни. Ако го пише, значи е сложен Fix-а (кракче). Иначе значи е обикновеното демо, което ще изтече след колкото дни си пише.

Лошото е, че не ми пише да остават дни, а аз го кракнах и в това съм сигурна... Благодаря за отзивчивостта... :) Аз продължавам да ровя и търся, па дано стане нещо! Иначе версията ми е 2.7 и не е платена определено ;)

Сподели другаде