Jump to content

Препоръчан пост

От няколко дена имам следния проблем: опитвам да отворя страници с ИЕ, но част от тях не се отварят. Екранът остава бял а долната лява част се изписва Done. Къде е проблемът според вас ?

инфо:

Windows XP SP 2

IE 6.0

Сподели другаде

Привет vesodimov,

Предполагам проблема е в кодирането.

Пробвай от менюто View/Encoding/Cyrilic (Windows) и кажи дали става :thumbsup:

Ми ... стана.

Лично аз не намирам връзка между кодирането и извеждането на страниците затова ще те помоля ако имаш време да ми обясниш . Стана ми интересно.

Сподели другаде

Просто и на мен ми се е случвало и така съм го оправял.

Не знам дали ще обясня правилно, но предполагам че има значение с какво кодиране е правена съответната страница.

Оставил съм го на View/Encoding/Auto Select, но ако имам случай да не се отваря експериментирам най често с горните две неща, или ако не се получава - с други :thumbsup:

Вероятно някой по запознат ще ни обясни по точно защо се получава така...

Сподели другаде

• 2 weeks later...

По принцип една от причините може да е неправилно регистрирани библиотеки по време на ъпдейт. Ето няколко мнения по този въпрос, заедно с решенията:

http://support.microsoft.com/default.aspx?...p;Product=winxp

http://www.jsifaq.com/SF/Tips/Tip.aspx?id=7576

Ето и няколко страници, където същия проблем е обсъждан и връзката му с кодирането на страниците:

http://inetexplorer.mvps.org/answers/26.html

http://support.microsoft.com/?kbid=870863

http://support.microsoft.com/default.aspx?...b;EN-US;Q816405

Ако има нещо неясно в текстовете кажете и ще се опитам да разясня.

Сподели другаде

• 2 months later...

Здравейте на всички...

По принцип АЗ лично не ползвам IE, ползвам друг браузър. Но от време на време все пак отварям IE и сега имам следния проблем: на кратко казано проблема ми е в това че като отворя vbox-a клипчетата не ми тръгват и не вървят. Излиза ми следното съобщение: " За да може да гледате видео клипoве, трябва да имате инсталиран FlashPlayer! "

Инсталирам Флаш Плеър и не тръгват. Пак го инсталирам и пак не тръгват :( Незнам къде е проблема при условие че клипчетата тръгват с другия плеър с който съм.

Моля ви помагайте :help: :help: :help:

Сподели другаде

Провери настройките за работа в ИНТЕРНЕТ - Tools -> Internet options -> Security; добре е да ги настроиш с нива по подразбиране (Default level).

Освен това можеш да провериш дали Flash plugin-а не е забранен: Tools -> Manage Add-ons -> Enable or Disable Add-ons -> Add-ons that have been used by Internet Explorer - търсиш Shockwave Flash Object; трябва да е разрешен (Enabled).

Сподели другаде

( Незнам къде е проблема при условие че клипчетата тръгват с другия плеър с който съм.

Моля ви помагайте :help: :help: :help:

Плейър или браузър?

Метни и Shockwave Flash Player за всеки случай :thumbsup:

Сподели другаде

panevdd пробвах по начина по който каза и не става :'(

http://i21.tinypic.com/24ww0aw.png

Имам едни флашовски уроци на Фотошоп. Пускам файла който е "Start_Here". Тръгва си заглавната страница. Избирам урока който искам, но самият флашовски филм не тръгва и ми изписва следното съощение:

" The Camtasia Studio video content presented here requires JavaScript to be enabled and the latest version of the Macromedia Flash Player. If you are you using a browser with JavaScript disabled please enable it now. Otherwise, please update your version of the free Flash Player by downloading here. "

Свалям и слагам ОТНОВО и.... пак не става... :crosseyes1:

Сега ще пробвам по начина на orion да видим какво и как ще е :(

Edit: orion, Пробвах и пак не стана :( Отворих vbox-a и ми пише " За да може да гледате видео клипoве, трябва да имате инсталиран FlashPlayer! " (ама аз вече го имаам)

Сподели другаде

orion Пробвах го и без резултат :(

panevdd Изпълних абсолютно инструкциите както са описани, едно по едно, но УВИ... не стана... :'(

Като инсталирах наново Флаш Плеъра, незнам защо ми изписа че един вид го инсталира за другия браузър който имам (Opera), но не и за ИЕ...

Някакви други идеи ако има, казвайте... ще ги пробвам :)

Сподели другаде

На тази страница има тестове за функционалността на JavaScript; ако при теб тестовете работят, проблемът е във Flash Player.

На сайта на Adobe има описани няколко стъпки за отстраняване на проблеми с Flash Player; опитай да го деинсталираш с помощта на деинсталатора и да го инсталираш отново.

Сподели другаде

• 2 weeks later...

:'( :help: Ами отворих страница с тестовете за Java Script. Той си ми работи, защото ми излезе кутийка в която да си въведа името. Въведох го и си върви всичко нормално.

След това изтеглих от сайта на Adobe - uninstall flash player-a. С негова помощ махнах Флаш Плеъра и всичко си беше нормално, защото после като отворих с Операта страници които искат Флаш Плеър ми излезе съобщение с което ми предлагаха да си го изтегля и да си го инсталирам. Така и направих. Изтеглих си install flash player-a и го инсталирах пак на ново, но...... УВИ :'( без успех...

Отново се върнах на старата песен с която клипчетата ми вървят с Opera, но не и с Internet Explorer :( :help:

Сподели другаде

:crazy: :bravo: Ураааааааа :crazy: :bravo:

Момчета, IE ми явно се уплаши от съветите ви и явно подозиращ какво ще му се случи ако продължава да упорства, та... протръгна :)

Докато цъках постоянно на бутона "Refresh" ми каза за пореден път че няма Флаш Плеър. Дадох му отново "Install" като си казах че не вярвам да помогне. Продължих отново с "Refresh"-a и то взе че тръгна.

Не мога да си обясня на какво може да се дължи това. Може би на факта, че Windows-a си остава Windows - неразбираем дори за самия себе си... :blink:

Благодаря много на всички отзовали се. :bravo:

Сподели другаде