Jump to content

Препоръчан пост

системката ми е:

дъно: K8V-X AGP8x

процесор: Atlon 3000+@2.0 GHz

рам: 1х 1 GB, с тенденция за още 1х 1 GB

видео: Radeon 9550 128 MB 128 bit

та въпроса ми е, каква по-добра карта на 256 MB 128 bit ще ми ходи?

причина: някои игрични се паентят

условие: картата да съответства на останалита система, че да може да се използват параметрите й изцяло.

възможностти: ~120-130 лв +-.

Сподели другаде

За твойта система...

RADEON x1650 512MB PowerColor AGP8x, TV Out

172.20 лв.

GF G7300GT, 256MB Chaintech SA73GT AGP8x TV Out

160.88 лв.

0.8

GF G7600GS, 256MB Chaintech SA76GS AGP8x TV Out

182.32 лв.

лично аз препоръчвам 7600, после х1650 и накрая 7300...само това изкопах за АГП... гледах, че има евтинки 2400/2500ХТ, за съжаление все още само за PCIe, та ще чакаме...

jarcomputers...

Сподели другаде

• 3 months later...

а какво ще кажете за някоя от тези две карти:

1. SAPPHIRE X1050 256M DDR2 AGP

2. SAPPHIRE X1550 256М DDR2 AGP

пак да кажа: не искам картата да е такава, че наличната система да не може да й използва възможностите напълно.

Сподели другаде

Първата карта е преработен радеон 9550, втората е есамо 64 битова и е ужасно слаба, по-добре едва ли не х1300, казах ти, х1650, ще ти свърши перфектна работа за твойта система...друго за което се сещам, е 6800 и радеон х800...
Сподели другаде

за Х1550 под моста пише, че е:

• 256MB DDR2 onboard memory

• 128-Bit memory interface

• Engine clock: 550MHz

• Memory clock: 800MHz (400MHz DDR2)

аз видях какво си ми препоръчал, за което много благодаря,

но цената е доста над бюджета ми.

още не откривам последните две, които предлагаш.

Сподели другаде

Здравей kumbaq!

За тези пари може да се вземе MP 7300GT 128/128 GDDR3, което е добро предложение. Друг добър вариант е GALAXY 7600GS 256MB (DDR3), но тя е по-скъпа. Важно е картите да са производство на MP или Galaxy, защото ползват DDR3 памети. Имат и добри възможности за overclock, особено модела 7600GS.

Успех!

Сподели другаде

Категорично да.

Kaтегорично не, ако разлиакта е 128 и 256 няма компеенсира, даже е минус, повечето нови игри изискват доста по-голям видеобуфер от порядъка на 200 и повече МБ, което колкото ида е бърза тази GDDR3 памет, все си е минус, вече е добре да е GDDR 3 при разлики от типа 256/512... тогава си е в +, но примеерно 128/256...

Сподели другаде

И като вземем под внинамание, че доста игри не могат да се възползват пълноценно от количеството видео рам и така или иначе мятат текстури в нормалната памет и че видео рамът е по-ценен, когато се прилагат ефекти като анизтропно филтриране и full-scene anti-aliasing например.
Сподели другаде

За парите, които си склонен да дадеш за нова видеокарта - вариантите не са много:

1. SAPPHIRE X1650PRO 256GDDR3 AGP - http://www.mostbg1.com/most/Item.aspx?itemid=36890

2. GALAXY 7300GT 128M DDR3 AGP - http://www.mostbg1.com/most/Item.aspx?itemid=36280

3. може и нещо друго да изкочи по другите сайтове

Аз също се присъединявам към мнението, че по-добре 128мб DDR3, отколкото 256MB DDR2, иначе нямаше да има аномалии от рода на това, сравнено с това.

Сподели другаде

The Best Gaming Graphics Cards for the Money Series Overview

Ето един интересен списък с ревюта на видео карти като се има предвид и цената. Тя в България е по-различна от посочената в сайта в някой случаи, но все пак...

Сподели другаде

• 5 weeks later...

Здравейте,

За да не пускам нова тема ще питам направо тук.

Интересува ме следното... ако реша да си взимам лаптоп с каква видео карта да е? Не че това ще е скоро, но преди да се спра на нещо ми се иска да се позапозная малко повече с нещата. То и докато се реша да си взимам лаптоп вероятно ще мине и доста време и ще излязат нови модели, но може и тогава да питам хех :giggle:

Та... ще се работи предимно на Photoshop, Corel Draw, 3DS MAX, Maya и все такива графични програми които предполагат мощна и хубава видеокарта.

И още няколко въпроса:

Търсейки и оглеждайки за такава видео карта... за какво трябва да гледам да има? Искаше ми се да е с поне 512 MB памет, но не съм много наясно със съкращенията на видеокартите на лаптопите като например: какво ще рече това GO което има пред някой модели на видеокарти, а в някои го няма?

Какво ще рече и GDDR3 примерно?

Може ли някой да поразясни малко повече?

Благодаря предварително :)

Сподели другаде