Nicky Публикувано Септември 30, 2007 Report Share Публикувано Септември 30, 2007 от известно време на Welcome screen-a ми излиза съобщение: A duplicate name exists on the network.. Това съобщение просто показва, че в твоята мрежа съществува компютър със същото име като на твоя, т.е. проблемът не идва от това. Ако те дразни, просто промени името на компютъра си (десен бутон на My computer на Desktop-а, Properties, Computer name и натискаш долу Change) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dr. Epstein Публикувано Септември 30, 2007 Report Share Публикувано Септември 30, 2007 Здравеите! Имам следния проблем: купих си компютьра преди 1 месец и още от втората седмица започна да се рестатира сам. Преинсталирах Windows-a, защото даваше грешки, но не се оправи. Затова се обрьщам кьм вас да ми помогнете, да установим откаде произлиза проблема???Ако те боли зъбче-ходи на зъболекар.Как е при мен.Един от компотите ми е с дъно гигадръв GA-7VA FA- v2.0.Toй издиша отвсякъде и доизнася дните си като даунлодче-домашно кино.Има две плочки рам памет и едната се откача (що е то златна баня по конекторите-справка чичо Гуг).Разбира се машината се рества.Вчера гледам един научно документален филм за бразилската тарантула (това чудо, ако те ухапе изпитващ нечовешка ерекция и индиянците го практикували) и точно на най-ценното компата изпуши.Отварям го аз с творчески замах и гледам захранващия конектор на дънната платка станал на мазут.Виновно е жълтото JNC захранване.Конекторът трябва да е с (по)златни пинове, но дръв спестяват (жълти тайванци).При мен влагата гони с кеф 80%, а зимата минава 100% и всичко оксидира, корозира, гние или както там му казваха в часовете по химичене.Извадих поялник Huynday (да се чете буквално) и презапоих едни пирони по платката.Сега като гледам филми за танка руди, отвреме на време компата изпляква и се рества, все едно, че Светия дух инсталира ъпдейти.Най-новият ритуал е, че трябва да вадя джичата на ланката, иначе зарежда, цикли и се самопрепарира.Има една сателитна карта вътре и май IRQ-тата се гъбаркат между себе си.Погледни колко инфо ти поднесох от компетенцията на Kanal 2001. Седя и се чеша по кората на скалпа ми, дали да пусна Кивота на търг в eBay. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bafi Публикувано Октомври 23, 2007 Author Report Share Публикувано Октомври 23, 2007 Оказа се че е от дефектирал RAM.Смених го и сега всичко е наред.Благодаря на всички за помоща Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nesanica Публикувано Август 9, 2012 Report Share Публикувано Август 9, 2012 Здравейте!От известно време насам компютърът ми се рестартира,когато гледам филм,пусна клип в you tube,слушам музика... Рестартира се и когато се опитам да го сканирам за вируси.Направих това,което сте написали по-рано в темата. Отворих "Моят компютър"->"Свойства"->"Разширени" и махнах отметката "Автоматично рестартиране" като приготвих лист и химикал да записвам. Пуснах "Malwarebytes Anti-Malware" на "Бързо сканиране" както сте ми казвали и преди,отново се рестартира по същия начин,не изписа нищо. Как да разбера дали проблемът е софтуерен или хардуерен? Ако е софтуерен - лесно (ще го занеса да го преинсталират в най-скоро време), но ако е хардуерен това означава малко повече разходи,които за момента не мога да си позволя. Как мога да се ориентирам за естеството на проблема,за да бъда подготвена? Благодаря! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Август 9, 2012 Report Share Публикувано Август 9, 2012 Каква е операционната система, която се използва? Направете screenshot с HWMonitor на стойностите на напреженията и температурите и прикачете снимките към следващото мнение. Има ли някакво очебийно забавяне, откакто компютърът се изключва? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nesanica Публикувано Август 9, 2012 Report Share Публикувано Август 9, 2012 Използвам Windows XP. Изтеглих програмата,която сте ми написали и я инсталирах.Направих скрийншот както по принцип знам,че се прави (съжалявам,ако съм сгрешила нещо). Има забавяне,да. При стартиране програмите се зареждат по-бавно,особено Avira-та. Както казах,когато гледам или тегля филм,когато слушам музика се рестартира. Ето и снимката. http://prikachi.com/images.php?images/966/5118966V.jpg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Август 9, 2012 Report Share Публикувано Август 9, 2012 Температурите са ти доста височки, което обяснява рестартите. Съветвам те да почистиш машината (отвътре) от прах, да смениш термо-пастата на процесора, да вземеш един 120 mm вентилатор за кутията и един за твърдия диск (представлява нещо такова ), тъй като температури над 41-42 градуса са силно непрепоръчителни. Ако чувстваш, че няма да можеш да се справиш, занеси машината в сервиз за профилактика. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nesanica Публикувано Август 9, 2012 Report Share Публикувано Август 9, 2012 Почиствах го в петък от прах,а вентилатора ми го сменяха март месец... Колко са ми го сменили и аз не знам де. Много благодаря,виждам,че ще се вместя в 30-тина лева.Ще докладвам какво е станало. Хубава вечер! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост