Jump to content

Компютърът ми се рестартира сам

Препоръчан пост

Здравеите! Имам следния проблем: купих си компютьра преди 1 месец и още от втората седмица започна да се рестатира сам. Преинсталирах Windows-a, защото даваше грешки, но не се оправи. Затова се обрьщам кьм вас да ми помогнете, да установим откаде произлиза проблема???
Сподели другаде

Не си казал каква ти е конфигурацията, нито операционната система. Най-общо мога да те посъветвам да провериш температурите на компонентите, RAM паметта и състоянието на твърдия диск. Ако компютъра е в гаранция, един добър вариант е да се възползваш от гаранционните условия и да го занесеш във фирмата, от която е закупен.
Сподели другаде

Ще повторя panevdd: провери температурите на компонентите с EVEREST Ultimate.

Направи и следното: десен клик върху My Computer -> Properties -> страница Advanced -> трети бутон Settings и махни отметката на Automatically restart. Ако забие на син екран, снимай номера на грешката грешката с фотоапарат/мобилен телефон или я препиши.

Сподели другаде

За проверка на RAM паметта можеш да използваш Memtest86 или Windows Memory Diagnostic например. За тест на процесора можеш да използваш Prime95 и CPU Burn-in. Докато тестваш, можеш да следиш температурите с PC WIZARD. От сайта на Seagate Technology можеш да свалиш софтуер за диагностика на твърдия диск - SeaTools.

Ако тестовете преминат успешно, проблемът най-вероятно е причинен от инсталирания софтуер; в противен случай ще знаеш кой компонент е проблемен. Добре е да си запазиш информацията от тестовете, в случай, че се наложи да претендираш за рекламация.

Сподели другаде

Здравей!

Защо просто не го занесеш в сервиза при техниците които са го сглобили....шом проблема не е в Прозорците!

Нали е в гаранция....Невероятно!?>! На 2 седмици машина....ама си късметлия... Поздрави...

Сподели другаде

• 2 weeks later...
Да допълня и аз нещо - по принцип винаги се съмнявам и в захранването - случва се да е дефектно и да не може да издържи на натоварването и затова да рестартира компютъра като предпазна мярка. Така че виж да го провериш и него за всеки случай. Ако не знаеш как, просто го занеси във фирмата, от която си го купил.
Сподели другаде

Да допълня и аз нещо - по принцип винаги се съмнявам и в захранването - случва се да е дефектно и да не може да издържи на натоварването и затова да рестартира компютъра като предпазна мярка. Така че виж да го провериш и него за всеки случай. Ако не знаеш как, просто го занеси във фирмата, от която си го купил.

А може и да е точно от захранването, как ти звучи 250 вата захранване EverPower с 2 харда, 2 оптични у-ва, процесор със клок приблизително 700Мхз, видео с бая клок, допълнителен волтаж на рам, процесор + АГП,2 lan карти, саунд един модем и един wireleess adaptor + 1 USB лампа, 1 USB перка ( вентилатор ) мишок на УСБ, мп3 плеъра се зарежда от там.. 7 вентилатора в кутията и 3 светодиода за капак ... :crosseyes1: :giggle:

и това работи перфектно година и нещо, за съжаление онзи ден почна да се рестартира и т.н., да мирише на пърлено прасе и накрая конектора на захранването към дъното, се разтопи в дъното :giggle:

Сподели другаде

• 2 weeks later...
Занесох компютъра в магазина от който сам го купил и там ми казаха че при тях не се е рестартирал.Посаветваха ме да проверя напрежението на контакта в който е вкл.компютъра.Оказа се че напрежението е 240 волта.Вазможно ли е проблема да е от това?????
Сподели другаде

може, освен, че е 240 волта може и да скача още и да задейства някоя защита...

като цяло иди се оплачи в електрификация до колкото знам са длъжни да ти оправят захранването... или ходи ги съди :)

Сподели другаде

• 1 month later...

Здравейте. Компютъра ми почна много често да се изключва вече. Преди време му се прецака харддиска - появиха се лоши физически сектори. Сега започна да се рестартира много често, след като сменихме Харддиска - първоначално беше докато се играеха някакви игри, сега започна много на често - като правя някакви неща, които не го натоварват много - примерно да копирам нещо.

Той е марка Lenovo.

OS - Windows Xp Home edition

Процесор: Mobile Intel Celeron M 380, 1600 Mhz

Дънна Платка: lenovo Hel00

Системна памет 503 MB (DDR2-533 DDR2 SDRAM)

Тип BIOS Insyde (07/12/04)

Видеокарта Mobile Intel® 915GM/GMS,910GML Express Chipset Family (128 MB)

Звуков адаптер Realtek ALC250 @ Intel 82801FBM ICH6-M - AC'97 Audio Controller [b-2]

Първоначално реших, че проблема е в драйверите, но преинсталирах чисто нов уиндоус и драйверите инсталирах като хората, но проблема не се реши.

Направих както каза Night Raven и си инсталирах Еверест. Пуснах да се прави тест за стабилност, но след втората минута се изключи компютъра.

Притеснява ме температурата на процесора, която според Еверест е 74-83 градуса.

http://img264.imageshack.us/img264/6057/stabilitytestwe5.th.png

Не знам какво да правя и вече много се ядосвам с този лаптоп - IBM sux :)

Сподели другаде

Температурата е притеснителна. Ако можеш намери Live дистрибуция на Windows или Linux и поработи известно време под нея. Ако се рестартира/изключи, значи проблемът е хардуерен. Ако не се рестартира/изключи, значи нещо в текущата инсталация създава проблема. Safe Mode също би свършил работа.
Сподели другаде

Най-вероятно ще се наложи да се отвори и почисти.

Преди време и мойта машинка почна да прави такива номера и след почистване на радиатора, дето отнася топлото - всичко си дойде на мястото

Сподели другаде

Най-вероятно ще се наложи да се отвори и почисти.

Преди време и мойта машинка почна да прави такива номера и след почистване на радиатора, дето отнася топлото - всичко си дойде на мястото

Ще пробвам и двете неща :) Сдобих се с Live Cd на Линукс и ще го пробвам. Ще отворя и лаптопа за почистване като почистя внимателно радиатора. Благодаря на всички. Ще пиша какво е станало

Сподели другаде

И при мен има подобен проблем. Компютърът ми се изключва по време на работа. Носих го във фирмата, но според тях му няма нищо, при положение, че са го минали през всичките си тестове. Възможно ли е проблема да е софтуерен, т.е. да имам някакъв вирус, защото от известно време на Welcome screen-a ми излиза съобщение: A duplicate name exists on the network..

Конфигурацията ми е:

CPU: Cempron 2800+ ; 1.6 GHz

RAM: 512 MB

Video: Radeon X 550, 256 MB

OC: Windows XP Professional

Сподели другаде