Jump to content

Думи на кирилица ми излизат със странни символи

sKyL1n3

Препоръчан пост

съжалявам,че задавам прости въпроси но преинсталирах уиндолса и не мога да си спомня как се оправяше това

ето какъв е проблема

http://img411.imageshack.us/img411/1460/scr00qe0.th.jpg

Мерси предварително!

Сподели другаде

Да не отварям нова тема ще пиша тук

Днеска си правих експерименти с кирилизацията и се натъкнах на следния проблем .

До сега бях с флекстаипа2к и го разкарах като прочетох доста лоши коментари по негов адрес ,върнах си кирилизацията на вина /и точно тогава излезна проблема/ нямаше я фонетичната подредба на клавиатурата.

Та въпроса ми е някоя знае ли защо се появи тая анумалия и по каква праичина

Сподели другаде

Не си казал с каква операционна система работиш - Microsoft Windows има много версии. Доколкото знам, единствено Windows Vista има вградена фонетична подредба на клавиатурата за български език; за някои от останалите версии можеш да изтеглиш BG Phonetic v0.9 оттук: http://creaper.hit.bg/BGPhonetic/ .
Сподели другаде

дам как можах да забравя

Microsoft Windows XP Professional Version 5.1.2600 Service Pack 2 Build 2600 с последните ъпдеити

Ми то въпроса не ми беше откаде да си я сваля ,аз веднага си я оправих но не можах да разбера защо така стана нали уж тая на лина и тя тръгва и си работи без проблем . И просто исках някои ако може и знае защо е станало така да ми обясни

стана ми интересно и затова попитах

А със същата ОС при нав инстал си има и фонетика

Сподели другаде

А със същата ОС при нав инстал си има и фонетика

Това не го схванах.

Иначе няма нищо странно. Windows XP няма вградена фонетична подредба, трябва да се добави ръчно. При премахването на FlexType той си премахва и своята фонетична подредба.

Сподели другаде

еми че като преинсталирам вина мисля че има фонетика ,но не съм сигурен досега съм си постоянно с флекстаипа и за това ми стана интересно че при изтриване на на него изчезва и фонетиката

ок Bлагодаря ти за пояснението Night_Raven

Сподели другаде