Jump to content

Как да създам статистика на канал в IRC

Препоръчан пост

Моля накой да ми обясни възможно най-просто как да направя статистика на канал в IRC като тази : stats

Незнам БОТ ли прави това и какъв файл трябва да кача в нет-а в който да се генерира статистиката.

Благодаря предварително !

Сподели другаде

Моля накой да ми обясни възможно най-просто как да направя статистика на канал в IRC като тази : stats

Незнам БОТ ли прави това и какъв файл трябва да кача в нет-а в който да се генерира статистиката.

Благодаря предварително !

Аз един път бях тръгнал да права точно това, но се спрях, защото за Windows, програмата/бота се инсталираше доста трудно - поне за тогавашните ми знания.

Ще потърса по логовете ми в мирк, какво точно беше и какво трябваше.

До 1-2 ще се опитам да отговоря, ако някой друг не ти е вече, защото не знам дали ще си намеря логовете..

Сподели другаде

Що се отнася до бот , аз имам инсталиран , но не съм наясно как и с каква програма да го направя това.

Сигурен ли си че тоя бот, където имаш е този, който генерира тази статистика ?

Сподели другаде

Сигурен ли си че тоя бот, където имаш е този, който генерира тази статистика ?

Ами доколкото съм запознат с тази статистика мисля , че чрез бот се прави с pisg , а има и mircstats което би трябвало да е чрез мирк-а , но не съм много сигурен и за това искам някои да ми обясни стъпка по стъпка.

Сподели другаде

Така и неможах да намеря, какво бях намерил преди...

Не мога да ти обясня стъпка по стъпка, защото и аз не знам както точно става.

Само ще ти препоръчам някой неща, инсталирай сървър на твоята машина, инсталирай това -> http://activestate.com/Products/ActivePerl/

и след това pisg и чети README файла, и нещата описани там ...

Сподели другаде