stanilabg Публикувано Юли 8, 2007 Report Share Публикувано Юли 8, 2007 Здравейте.Не отдавна приятел ми записа двд, което след пускането си в къщи, засичаше на едно място и не искаше да продължи по нататък, т.е. след като натисках next нищо не ставаше. Можеше да се избере следващата песен, но преди да стигне въпросното място, или чрез менюто за избор на песен. Пробвах го на компа, същата работа. Опитах се да го копирам с коя ли не програма (DVD Fab;DVD Shrink;Total Commander;DVD Decrypter), но нищо не става. Тогава се сетих за програмата на Sir William "File Salvage", която беше представил в "любими програми, които използваме" но същия резултат, без успех. Всички програми спираха на едно и също място. Какво да направя? Как да копирам диска? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 8, 2007 Report Share Публикувано Юли 8, 2007 Какво всъщност има на диска? Изписва ли някаква грешка или съобщение? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Юли 8, 2007 Author Report Share Публикувано Юли 8, 2007 На диска има клипове, в формат dvd video.Не изписва, че има грешка, а просто, че не може да продължи и дава възможност "да прескоча; да опитам пак; или да преключа".Между другото, като погледна диска от задната страна изглежда така, като че е записан само до половината. Пистите си личат само до половината на диска. Въпреки това Commander-а ми показва, че диска е пълен - 4 655 872 000. Като го отворя си има всичките VOB, IFO и BUP файлове. А и както казах, когато избера от менюто песен, която е след тази, която засича (тя е някъде в средата), диска върви до края без проблеми. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 8, 2007 Report Share Публикувано Юли 8, 2007 Можеш да опиташ да направиш едно сканиране с Nero CD-DVD Speed - има страничка ScanDisc. Ще ти даде добра представа доколко четим е самият диск. Възможно е самият запис да е протекъл кофти. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Филипов Публикувано Юли 8, 2007 Report Share Публикувано Юли 8, 2007 След като го виждаш записан до половината а файловата система ти дава че е почти пълен значи диска трябва да се записва наново. Просто процесът на запис е блокирал някъде. И докато файловата система се записва в началото, изглежда че всичко е наред. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Юли 9, 2007 Author Report Share Публикувано Юли 9, 2007 Пробвах с Nero CD-DVD Speed, но по някое време също засича. При теста за повърхноста на диска също спира - показва 4-5 червени точки, но не продължава по нататък. При други дискове тестването продължава, въпреки че, са били много по-зле по отношение на червените точки(зелени, после червени, после пак зелени и пак червени, по някоя жълта и т.н.т.). Може би наистина нещо се е изкофтило по време на записа.Мен ме интересуваше, дали няма програма, която да игнорира тези грешки и да копира диска въпреки това. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
eleena Публикувано Юли 9, 2007 Report Share Публикувано Юли 9, 2007 Пробвах с Nero CD-DVD Speed, но по някое време също засича. При теста за повърхноста на диска също спира - показва 4-5 червени точки, но не продължава по нататък. При други дискове тестването продължава, въпреки че, са били много по-зле по отношение на червените точки(зелени, после червени, после пак зелени и пак червени, по някоя жълта и т.н.т.). Може би наистина нещо се е изкофтило по време на записа.Мен ме интересуваше, дали няма програма, която да игнорира тези грешки и да копира диска въпреки това.Пробвай с ISOBuster. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
danina Публикувано Юли 9, 2007 Report Share Публикувано Юли 9, 2007 (Редактиран) Пробвай и с Complite CD & DVD WriterИдея си нямам дали ще стане, защото не съм пробвала, ама дано стане пък.... Току що изпробвах споменатата по- горе програма, но нещо не можах да намеря опцията. Може човекът, който пишеше за нея да има предвид, че в процеса на самия презапис се поправя " зле стореното".Аз обаче реших да пробвам с Nero 6.6.0.15. Изпробвах един аудио диск, който от 13 песен нататък забиваше. На уредбата ми изобщо не тръгва, а на компа тръгне и забие- подобно на твоя случай. Този същия проблемен диск рекох да го презапиша с Nero. Заредих го в Нерото и преди да го запиша го прослушах. Не направи никаква засечка. Нито веднъж. Неро още веднъж получи моите аплодисменти- имам предвид точно упоменатата версия.Единствената разлика между разваленото парче и останалите е в бързината на качване в Неро. При разваления файл времето е четири пъти повече, но си струва чакането. Дано и при теб стане.Успех и пиши! Редактиран Юли 9, 2007 от danina Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
eleena Публикувано Юли 9, 2007 Report Share Публикувано Юли 9, 2007 След като отвориш ISOBuster щракаш с десен бутон в-у основната директория в лявата част на програмата и натискаш "извлечи" Като стигне повредените места почва да работи много бавно -в зависимост от повредите може и цял ден. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Филипов Публикувано Юли 10, 2007 Report Share Публикувано Юли 10, 2007 Между другото, като погледна диска от задната страна изглежда така, като че е записан само до половината. Пистите си личат само до половината на диска. Въпреки това Commander-а ми показва, че диска е пълен - 4 655 872 000.Май не четете. Диска е съсъпан при запис и никакви програми няма да извадят това, което го няма. Нещо неясно? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
danina Публикувано Юли 10, 2007 Report Share Публикувано Юли 10, 2007 Май не четете. Диска е съсъпан при запис и никакви програми няма да извадят това, което го няма. Нещо неясно?Четем! В пост № 3 потърпевшият пише, че ако пусне някоя песен след проблемното място, дискът си върви без проблеми до края. Е, как тогава просвирва това, което не е записано? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 10, 2007 Report Share Публикувано Юли 10, 2007 При записа е скапана конкретна зона на диска, която не се чете и надали ще може да се прочете.Решението: повторен запис на информацията на друг диск. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Юли 11, 2007 Author Report Share Публикувано Юли 11, 2007 Здравейте отново.Използвах ISOBuster. Наистина прочете, копира диска(въпросното място го копира 1 час), но след като си пуснах копието, не останах много доволен - наистина четеше проблемното място, но то беше с квадратчета (като при сателит, когато губи сигнала или нещо подобно), и звук като скречове. Явно наистина се е развалило нещо при записа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 11, 2007 Report Share Публикувано Юли 11, 2007 Файлът е бил скапан, защото това, което IsoBuster не е прочела, го е запълнила с празна информация (нули), колкото да закърпи файла и да е цял. Така работи и BadCopy Pro. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Юли 11, 2007 Author Report Share Публикувано Юли 11, 2007 Благодаря на всички за усилието. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост