black hawk Публикувано Юли 3, 2007 Report Share Публикувано Юли 3, 2007 Здравейте!Днес се порових из някои чужди форуми за следната грешка (не знам защо ми е влезнала в главата) Boot Failure insert boot diskette in A Press any key when ready.Тъй като съм на вие с английския, бихте ли ми обяснили повече за тази грешка.1.От какво може да се появи дадената грешка?2.Как може да се оправи тази грешка (като изключим преинсталация на Уиндоуса)?Благодаря ви предварително за отговорите. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 3, 2007 Report Share Публикувано Юли 3, 2007 Грешката означава, че във флопи устройството не е намерена операционна система.1. Това трябва да се появява ако имаш някаква дискета във флопито докато се стартира компютърът.2. Вадиш дискетата от флопито. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
black hawk Публикувано Юли 3, 2007 Author Report Share Публикувано Юли 3, 2007 Възможно ли е да няма дискета във флопито и пак да дава грешката? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 3, 2007 Report Share Публикувано Юли 3, 2007 Ами допускам, че е възможно, но при мен не се е случвало. Опитай да промениш поредността на boot устройствата от BIOS-a и просто настрой да не зарежда от флопито. Примерно можеш да направиш за първо устройство CD-ROM-а, а за второ - хард диска. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
black hawk Публикувано Юли 3, 2007 Author Report Share Публикувано Юли 3, 2007 А възможно ли е Уиндоуса да се е скапал нещо (като изключим горните примери), примерно да липсват някои файлове или да са изтрити по невнимание?В някой от форумите четох, че трябва системна дискета.Защо? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 3, 2007 Report Share Публикувано Юли 3, 2007 А възможно ли е Уиндоуса да се е скапал нещо (като изключим горните примери), примерно да липсват някои файлове или да са изтрити по невнимание?Windows-ът може да се е скапал разбира се, но това не би имало нищо общо с въпросната грешка. Това е boot процес, който няма никаква връзка с Windows. В някой от форумите четох, че трябва системна дискета.Защо?Точно такава се търси в устройството, но не се намира и затова се изписва това съобщение. Защо обаче, не знам. Откога е така? Какво си човъркал по компютъра, преди да се появи? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
black hawk Публикувано Юли 3, 2007 Author Report Share Публикувано Юли 3, 2007 Откога е така?Не мога да кажа от кога е така!Какво си човъркал по компютъра, преди да се появи?Ооо, грешката не е дава на моя комп, иначе сега нямаше да пиша.Бях я видял на един комп преди време, та сега ми хрумна да питам от любопитство.Значи това са вероятните грешки които си посочил в първите два поста, така ли? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 3, 2007 Report Share Публикувано Юли 3, 2007 По принцип зареждането на операционна система от даден източник е работа на дъното. Т.е. негово задължение е да провери на зададените в BIOS-а устройства дали има нещо за зареждане и ако има, да зареди. Ако наистина няма дискета във флопито и показва това съобщение, то бих го отдал на дефектно флопи или нещо дъното се заяжда. Понеже имам доста оскъдна информация в случая не мога да давам предположения какво е станало с boot записите по харда, но ако са наред един от следните варианти би било логично да помогне да се зареди Windows:1) Да се влезе в BIOS-а и да се промени приоритета на устройствата, от които да се зарежда ОС (Boot Device Priority или нещо такова). Предполагам в момента за първо устройство е флопи и то търси първо там и се получава кашата. Ако се смени първото устройство да е CD-ROM устройството, второто да е хард дискът (или директно първото да е хардът), а останалите да са изключени (да не търси там ОС) може да се заобиколи проблемчето.2) Да се отвори компютъра и да се дръпне/включи (ако е изключен) захранващия кабел на флопито.3) Ако нито един от горните два варианта не дава положителни резултати, може да се флашне дъното наново с най-новия BIOS. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
black hawk Публикувано Юли 3, 2007 Author Report Share Публикувано Юли 3, 2007 Благодаря Night_Raven за полезното инфо. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост