Jump to content

Проблем след обновяване на a-squared free


Препоръчан пост

Откакто обнових дефинициите и програмата a-squared free при мен се получиха някои доста неприятни изненади. Програмата сканира, но не ще да чисти. Последната версия, до която се обнови е 3.0.0.388. Снимка:

http://www.picvalley.net/u/42/10434_370.PNG

 

В новата версия липсва възможност (както и бутон) за почистване в съответното меню, когато програмата приключи сканирането. Ето снимка:

http://www.picvalley.net/u/42/10430_109.PNG

 

Не съм променял нищо по конфигурациите на a-squared free. Преинсталирах я напълно, но същата работа...

 

Ето, и във форумите на a-squared има тема, където възможността за почистване за версия 3.0.0.388 липсва. Аз, както и останалите потребители на програмата сме забранили инсталацията на бета версии в съответното меню. Следователно не е някой бъг от бета версия.

 

Информация от форумите на a-squared free: Remove Items button missing@emsisoft forums. Явно този проблем не се проявява за пръв път!

 

Днес съм доста неприятно изненадан! a-squared free заслужено и завинаги попадна в кофата за боклук. Това с бъгавите дефиниции за обновление е съществен проблем за a-squared. Доста несериозно е от страна на авторите на тази програма да не проверяват какво са пуснали като ъпдейт. :devil:

Link to comment
Сподели другаде

Sir William благодаря, че споделихте за проблема си. Аз съм на същото мнение, като вас. При условие, че авторите имат информация за проблема и не правят нищо по въпроса, говори много. Все пак, ако много държиш на тази антивирусна програма, изчакай следващата версия на антивирусната и виж дали въпросният проблем е отстранен.
Link to comment
Сподели другаде

Здравейте,

за въпросната програма е писано и преди в този и други форуми.При внимателен прочит може да се разбере, че това е програма за напреднали потребители.

За илюстрация предлагам следнат снимка:

http://img09.imgshare.eu/i/peshobg1/softvisia3_6b390.jpg

Видно е , че програмата е индексирала 12 критични обекта, който са само потенциален риск, но не и реален.Въпрос на преценка е какво да оставим и какво

да премахнем. В конкретния случай нищо не бива да се отстранява, защото ще доведе до загуба на програми.От тук е и маят първи - за програмата: липсва

функцията "игнорирай".Разбира се нещата се решават с "белия лист", но се усложнява поцедурата.

Друг сериозен - е и не откриването при тест на интегриран към "чиста" програма модул "Free Keylloger". Факта, че в случая други известни програми се провалиха, не променя нещата.

Що се отнася до невъзможността за премахване предполагам, че се касае за т.н. "свързани файлове".

Независимо от негативите за мене a-squared Free е една добра програма интегрирана със отличният официален сайт. Да не забравяме, че тука е и

a-squared HiJackFree.

 

VY 73.http://www.imgshare.eu/i/shemet/e9f0c2f9dd.gif

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...