Dark`Elf Публикувано Юни 28, 2007 Report Share Публикувано Юни 28, 2007 Здравейте на всички. От вчера имам мн странен проблем на лаптопа ми. Вчера излязох и оставих лаптопа си включен. Като се прибрах се беше изключил. Като се опитвах да го включа след логото на Windows се появи за по-малко от секунда син екран с някакви бели букви и се рестартира. Помислих, че просто е прегрял. Оставих го няколко часа и се опитах да го включа. Отново същия проблем. Следващото, което направих е да го форматирам - т.е. да му възвърна фабричното състояние. Това и направих, обаче се появиха още повече проблеми. След форматиране само на дял C: след като се включи Уиндоус почна да си прави настройките -> Прави ги до някъде по точките и след това се изключи сам. При опитване за включване се изведе съобщение за грешка и липсата на някакъв файл. Успях да го включа след като го форматирах отново... обаче прескочих инсталирането на всички драйвери (някой само успяха да се инсталират) и той се позакрепи и сега не се изключва, обаче при всяко включване започва да си прави настройките - драйвери и т.н. отначало и аз ги спирам. Преди това прави някаква проверка - checking for consistency мисля, че беше, но ако я оставя пак се прецаква и не иска да тръгне. Не знам какъв е проблема (мисля, че е огромен) и ако може някой да ми помогне...или да даде някаква идея. Благодаря предварително. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Юни 28, 2007 Report Share Публикувано Юни 28, 2007 Имах подобен проблем с лаптоп миналото лято. Може би от горещото време се появиха логически грешки по харддиска, странно. После го оправих, като сканирах със сервизна програма от сайта на производителите на този харддиск. Но с лаптопите е доста по-различно, може да не е виновен диска. Както написах по-горе може да опиташ да провериш за лоши сектори на харддиска със сервизна програма от производителя на този диск. Има варианти със стартиращо CD, където има програми за диагностика на компютъра. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dark`Elf Публикувано Юни 28, 2007 Author Report Share Публикувано Юни 28, 2007 Оки, ще пробвам това и ще пиша какво е станало. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dark`Elf Публикувано Юни 30, 2007 Author Report Share Публикувано Юни 30, 2007 Свалих си сервизна програма от сайта на Hitachi (такъв е харддиска). Пуснах да сканира и стига до някъде и се изключва отново. Има опция за форматиране на ниско ниво. Мисля да пробвам с него, обаче преди да пробвам искам да попитам при топва форматиране целия диск ли ще се форматира? Ще изчезне ли тоя дял, който е скрит и в който се намират всичко за лаптопа ми? Питам, защото не ми беше предоставен диск с нещата, които ги има на скрития дял (Съжалявам, ако въпроса ми е прекалено глупав). Мерси предварително на всички. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Юни 30, 2007 Report Share Публикувано Юни 30, 2007 Ако става въпрос за Drive Fitness Test - да, при форматиране на ниско ниво ще се изтрие цялата информация, включително скрития дял; при това не е сигурно, че форматирането ще реши проблема - възможно е компютъра да се изключи по време на процеса.Според мен не трябва да бързаш с форматирането. Можеш да действаш в следната последователност:1. Направи си архив от скрития дял. Има доста програми, които могат да правят снимка (image) на даден дял или твърд диск; в твоя случай ще се наложи да ползваш допълнителен (най-вероятно - външен) диск или flash памет. Можеш да използваш например Acronis True Image, Norton Ghost или друга програма за целта.2. Провери физическото състояние на диска. От това, което прочетох, останах с впечатлението, че има лоши сектори и то - физически; за да се потвърди или отхвърли това предположение може да се провери S. M. A. R. T. състоянието на диска - например с програмата HD Tune, раздела Health.3. Накрая можеш да се опиташ да изолираш лошите сектори с някоя специализирана програма. Мога да ти препоръчам MHDD - доволен съм от нея. Добре е да прочетеш упътването, понеже има някои тънкости и лесно можеш да изтриеш цялата информация.Ако компютърът се изключва при работа с посочените програми, ще трябва да потърсиш нов твърд диск. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dark`Elf Публикувано Юни 30, 2007 Author Report Share Публикувано Юни 30, 2007 Здравейте. Не можах да направя дори имидж на скрития диск. Може някъде да бъркам, но Norton Ghost дори не успявам да иснталира. Мисля да се откажа с опитите да го оправя сама и искам да ви попитам къде в София бихе ми препоръчали да го занеса на ремонт и със сигурност хора, които разбират повече от мен да го погледнат. Мерси предварително на всички. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vbonchev Публикувано Юли 1, 2007 Report Share Публикувано Юли 1, 2007 Здравейте! Най-добре е да го занесеш в специализиран сервиз според марката на лаптоап.по обяснението ти мисля ,че лаптопа е IBM . Успех!!!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dark`Elf Публикувано Юли 15, 2007 Author Report Share Публикувано Юли 15, 2007 Здравейте.Дадох го в сервиза на АйБиЕм, и се оказа, че има физически лоши сектори и трябва да се замени твърдия диск. Можете ли да ми препоръчате някоя фирма, която може да направи това...мерси предварително. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Castigado Pantockrator Публикувано Юли 15, 2007 Report Share Публикувано Юли 15, 2007 Техниците от IBM не го ли умеят това? Въпрос на 4 минути е все пак. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dark`Elf Публикувано Юли 15, 2007 Author Report Share Публикувано Юли 15, 2007 Умеят го, обаче въпросът е в това, че искат за всичко около 400 лв, а не мисля, че си заслужава толкова много...колкото и скъп да е харда Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост