Jump to content

Проблем с българските субтитри на DVD-то...

Препоръчан пост

Здравейте, признавам си, че не съм много наясно с компютрите и всичко свързано с тях...Може дори темичката ми да изглежда глупавичка, но се нуждая от помощ, защото изглежда, че сама нямам никакви шансове....

Проблема ми е...:

Реших да си запиша филм от компютъра на DVD диск...за да мога после да си го пусна на DVD-то...Филма си тръгва, всичко му е наред..., но ПРОБЛЕМА СА МИ СУБТИТРИТЕ!...Появяват се, но под формата на странни букви...После се пробвах отново да запиша диск , но този път пък субтитрите въобще не се появяват.....

Направо луднах от опити да се справя сама...Но не мога...!!!

Какво трябва да направя, за да може като пусна филм на DVD-то, да се появят българските субтитри...???????

Моля ви, ако може някой да ми помогне... :giggle:

Сподели другаде

Предполагам си записала филма както е - DivX/XviD. Ако е така, то е напълно възможно самият плеър да има проблеми с четенето на субтритри. Как точно си записала диска и какъв е DVD плеърът?
Сподели другаде

Записала съм филма във формата, с който го изтеглих...XviD... Филма го записах на DVD ДИСК...на него сложих филма и сложих файла със субтитрите...".str"...

Аз имам три DVD-та в нас...1) Playstation2; 2)Sony ; 3)Nevica. И на трите DVD-та не тръгват нормално субтитрите...

Затова реших да пробвам с оригинален DVD диск с филм...субтитрите си тръгват нормално на български...

Казаха ми, че ми трябва специална програмка..., но аз не знам как да я намеря...въобще не знам какво да правя...

Да не би да трябва да си вградя субтитрите в самия филм......???

Надявам се някой да успее да ми помогне.....на едно объркано девойче.... :giggle:

Сподели другаде

PlayStation 2 не би трябвало и да ти възпроизвежда DivX/XviD по принцип, освен ако не е с хакнат/модифициран чип и да е добавена поддръжката. При останалите е въпрос на поддръжка на формати и субтитри. Става малко сложно. Първо плеърът трябва да поддържа възпроизвеждане на DivX/XviD, което е доста често, но после трябва да поддържа добавяне на субтитри от отделен файл и накрая трябва да поддържа и кирилица, за да е всичко наред. Някои плеъри отговарят на всички тези изисквания но само от CD, от DVD не се справят. Въпрос на софтуера на самия плеър.

Вариант #1: да опиташ да запишеш филма на CD и да видиш дали ще е наред;

Вариант #2: да вградиш субтитрите във филма, което може да стане по два начина: 1) чрез AVI ReComp 1.2.3 (ръководство за работа с програмата), където предимството е, че става за всеки филм/файл, а недостатъкът е, че може да отнеме доста време, защото целия видео поток трябва да се компресира наново; и 2) чрез AviSub 2.1 (1.75MB), където предимството е, че става много бързо, но има и недостатък - има някои файлове, които НЕ могат да се обработят заради специфични настройки при енкодирането им, което обърква програмата (така да се каже). При успешно вграждане ще получиш файл с разширение .divx, който би трябвало да се поддържа от плеъра ти.

Сподели другаде

Затова реших да пробвам с оригинален DVD диск с филм...субтитрите си тръгват нормално на български...

Сама го каза. Не ти тръгват при DivX/XviD формат, а реши да пробваш с оригинално DvD. Естествено , че ще си вървят нормално при втория случай. Виж дали няма да намериш опция за руски или сръбски субтитри, ако нямаш за български. Става въпрос за самия плеър.

Сподели другаде

• 1 month later...
сори че се забавих ,но реших първо да я сваля за да видя дали това ми трябва.свалих я и инсталирането стана безкрайно :giggle: въобще не става така както го пише в ръководството.къде бъркам
Сподели другаде

Къде спира процесът? Има ли съобщения за грешка? Опиши по-подробно, де, ние не можем да гадаем.

Стана да получе се ,но вече 48 часа ми дава waiting....

няма ли друга програма,която да е с по обширно ръководство?

Сподели другаде

Стана да получе се ,но вече 48 часа ми дава waiting....

няма ли друга програма,която да е с по обширно ръководство?

Най-добрите програми за вграждане на субтитри са точно AviReComp и AviSub.

Сподели другаде

Най-добрите програми за вграждане на субтитри са точно AviReComp и AviSub.

От филма се отказах,може би е мн голям и изисква мн чакане.

Още съм съвсем зелена в тия неща.Имам няколко въпроса,но ще ги задавам един след друг ,че ще стане какафония.

Пак ще повторя тъвия си въпрос.Към музикаен клип искам да вградя субтитри.Разгледах няколко от ръководствата тук по тази тема,но малко се обърках,защото не знам първо как се създават тези формати в които трябва да са субтитрите,също така как се създава синхрона им с клипа.Само разбрах коя е програмата с която това става AVI RE Comp,разгледах ръководството отново и мисля ,че ще се справя ако някой ми обясни нещо за създаването на самите субтитри.

Сподели другаде

Субтитри най-лесно се създават с помощта на Subtitle Workshop. Програмата има както превод на интерфейса на български, така и богат помощен файл на български. Като начало опитай да я разучиш сама, далеч не е сложна.

AviReComp обаче може да обработва само AVI файлове, така че имай това предвид, преди да започнеш да правиш субтитри.

Сподели другаде

Субтитри най-лесно се създават с помощта на Subtitle Workshop. Програмата има както превод на интерфейса на български, така и богат помощен файл на български. Като начало опитай да я разучиш сама, далеч не е сложна.

AviReComp обаче може да обработва само AVI файлове, така че имай това предвид, преди да започнеш да правиш субтитри.

Мерси мн ще пробвам .Дано успея и след като това стане ще задам и другите си 2-3 въпроса.

Сподели другаде

Такам... ей ме на отново :)

До къде съм стигнала вие ще кажете...

След като приключих с текста и избрах`Save` ми излезе `прозорче` от което трябваше да избера какъв да е формата.

От един коментар тук, разбрах че трябва да е :

`Нужната програма се нарича AviRecomp. Ако субтитрите са в .ssa или .ass. Ако са в .srt формат ще излезат вградени по един и същ начин винаги, без възможност за едит. `

Аз не намерих там тези формати.Показва че е ххх формат ?Ем... помощ :crosseyes1:

Сподели другаде

Това са съкращенията им: .ssa = SubStation Alpha, а .ass = Advanced SubStaion Alpha.

Колко съм сляп. Не съм обърнал внимание, че има по-нова версия. Изтегли си AVI ReComp 1.3.0 (7.42MB), която има и български превод.

Сподели другаде

Споменах,че имам проблем с формата на субтитрите,а не с програмата,но сега е по-добре с бг версията.Избирам нужния формат ,но пак същото програмата не го приема...

Явно се нуждая от ръководство или малко помощ от ваша страна.Ще я получа ли ?

Сподели другаде