karretto Публикувано Август 15, 2009 Report Share Публикувано Август 15, 2009 Може да е повреден сваленият файл...ако е сигурно,че го зареждаш както трябва. Според мен е по-добре да го запишеш на буутващ диск и да пробваш от него - така ще видиш и дали ще ти разпознае правилно хардуера. По принцип би трябвало,но винаги са възможни изненади...особено с Линукс Не става и с буут диск ,каква може да е причината не мога да си обясня????????? :crosseyes1: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Август 15, 2009 Report Share Публикувано Август 15, 2009 Не става и с буут диск ,каква може да е причината не мога да си обясня????????? :crosseyes1: Какво значи "Не става"? Показва ли някаква грешка,започва ли да зарежда нещо изобщо,направи ли проверка за грешки на записаният диск(по принцип тази опция я има поне на по-известните линукси)? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
karretto Публикувано Август 16, 2009 Report Share Публикувано Август 16, 2009 Какво значи "Не става"? Показва ли някаква грешка,започва ли да зарежда нещо изобщо,направи ли проверка за грешки на записаният диск(по принцип тази опция я има поне на по-известните линукси)?Да пуснах и опцията"проверка за грешки на диска",но пак се появява екрана,които съм приложил по горе и до там? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
karretto Публикувано Август 16, 2009 Report Share Публикувано Август 16, 2009 Да пуснах и опцията"проверка за грешки на диска",но пак се появява екрана,които съм приложил по горе и до там?Инсталирах wubi 8.10-pev515.exe на виртуалната машина и ми дава това-.Някои изобщо има ли инсталиран ubuntu на virtual pc? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Август 16, 2009 Report Share Публикувано Август 16, 2009 Инсталирах wubi 8.10-pev515.exe на виртуалната машина и ми дава това-.Някои изобщо има ли инсталиран ubuntu на virtual pc? Не съм сигурен какво точно означава - дали процесорът ти не е твърде стар(струва ми се малко вероятно,още повече,че и с 8-ма версия не става) или пък си свалил грешната версия...Линукс не е само Убунту - пробвай Opensuse или PCLinux. Друго,което мога да ти предложа е да пробваш с VirtualBox вместо с VirtualPC. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vyrgozunqk Публикувано Август 16, 2009 Report Share Публикувано Август 16, 2009 VirtualBox ползвай, за да нямаш ядове. На всичкото отгоре 8.10 е много стара версия, изтегли си последната актуална 9.04 от ubuntu.com Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
karretto Публикувано Август 16, 2009 Report Share Публикувано Август 16, 2009 VirtualBox ползвай, за да нямаш ядове. На всичкото отгоре 8.10 е много стара версия, изтегли си последната актуална 9.04 от ubuntu.comАз съм я изтеглил последната версия ама не ставаше и с нея и не ми се сменяше виртуалната машина,но май ще се наложи само,че коя е по добра от VMware или virtialbox? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vyrgozunqk Публикувано Август 16, 2009 Report Share Публикувано Август 16, 2009 Лично аз смятам, че VirtualBox е по-добра. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
karretto Публикувано Август 16, 2009 Report Share Публикувано Август 16, 2009 Лично аз смятам, че VirtualBox е по-добра. Инсталирах virtual box и ubuntu,но не мога да инсталирам допълненията за линукс.Аз ако знех,че virtualPC не поддържа линукс изобщо нямаше да се занимавам с нея. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Август 16, 2009 Report Share Публикувано Август 16, 2009 Инсталирах virtual box и ubuntu,но не мога да инсталирам допълненията за линукс.Аз ако знех,че virtualPC не поддържа линукс изобщо нямаше да се занимавам с нея.Нещо се бъркаш. Аз ти препоръчах Убунту като каза, че ползваш Virtual PC, това значи, че съм пробвал, че работи.Ето и доказателството:http://i29.tinypic.com/2ivbtwl.png Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vyrgozunqk Публикувано Август 17, 2009 Report Share Публикувано Август 17, 2009 Може би не можеш да инсталираш допълнения защото не си настроил интернета на виртуалната кутия... физически не би трябвало да имаш други пречи, освен, ако не си пуснал просто LiveCD-то, а не си го инсталирал... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
karretto Публикувано Август 17, 2009 Report Share Публикувано Август 17, 2009 Може би не можеш да инсталираш допълнения защото не си настроил интернета на виртуалната кутия... физически не би трябвало да имаш други пречи, освен, ако не си пуснал просто LiveCD-то, а не си го инсталирал... Пуснах инсталиране ,а не liveCd и по принцип имам интернет,кое трябва да настройвам,за да инсталирам допълненията,като стартирам това,което е за линукс и ме предупреждава,че нямам администраторски права обаче като влезна в акаунда си имам правата?Ето шот-А защо не ми тръгна ubuntu на VirtualPC си остана загадка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vyrgozunqk Публикувано Август 17, 2009 Report Share Публикувано Август 17, 2009 Влезни ръчно в root с команда sudo su и стартирай инсталатора на Guest auditions също ръчно... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
karretto Публикувано Август 17, 2009 Report Share Публикувано Август 17, 2009 Влезни ръчно в root с команда sudo su и стартирай инсталатора на Guest auditions също ръчно... Може ли по ясно обяснение,че не съм наясно как става? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vyrgozunqk Публикувано Август 17, 2009 Report Share Публикувано Август 17, 2009 Ти вмомента как включваш инсталацията на Guest auditions-a, или тя автоматично тръгва, ако я пускаш ръчно, както предполагам, преди да я пуснеш, в терминала пишеш команда sudo su вкарваш си паролата и после стартираш, примерно с влачене и пускане, ако е някой .bin фаил примерно.... зависи какви са инсталационните файлове, а ако са си дебиански пакети sudo dpkg -i /път/и/име/на/пакета ... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост