Jump to content

Препоръчан пост

Някои знае ли какво е 3.5 floppy(A:) диск.За какво се използва....днес ми излезе на компютара ,че трябва да го изсталирам........намирасе в my computer до DVD-RAM DRIVE(E:) И DVD DRIVE(F) :crosseyes1:
Сподели другаде

Някои знае ли какво е 3.5 floppy(A:) диск.За какво се използва....

Това е флопидисково устройство:

http://computerdonationnetwork.org/shop/images/floppy.jpg

Служи за възпроизвеждане на информация от дискети:

http://www-bioc.rice.edu/precollege/k12resources/ca/floppy.jpg

днес ми излезе на компютара ,че трябва да го изсталирам........намирасе в my computer до DVD-RAM DRIVE(E:) И DVD DRIVE(F) :crosseyes1:

Опасявам се, че не успях да разбера. Би ли дала снимка на съобщението или поне опиши подробно кога се появява и какво се опитваш да направиш.

Сподели другаде

3.5 floppy(A:) ми то е като иконка до dvd RAM и dvd drive в my computer ....... появяваше ми се в десния долен ъгъл на компютъра съобщение ,че трябва да бъде инсталирано 3.5 floppy(A:) това водили до някакъв проблем ,ако си остане иконката там в my computer....... :crosseyes1:
Сподели другаде

Ако имаш флопи в компютъра, е пределно ясно, че трябва да имаш и съответната икона в My Computer. Колкото до това съобщение, което се появява, можеш ли да дадеш снимка?
Сподели другаде

Ами, от оскъдното описание мога да предположа следното: монитрала си флопи; при зареждането на операционната система тя го е засякла и го е инсталирала автоматично (което е било и съобщението долу до часовника - уведомявало те е, че е засякло хардуер и че го инсталира); след инсталацията устройството е разпознато и си получава иконка за достъп в My Computer.

Накратко: устройството е разпознато и всичко вече е наред.

Сподели другаде

3.5 floppy(A:) ми то е като иконка до dvd RAM и dvd drive в my computer ....... появяваше ми се в десния долен ъгъл на компютъра съобщение ,че трябва да бъде инсталирано 3.5 floppy(A:) ....след като го инсталирах съобщението изчезна, но след изключването на компютъра се появява съобщението : DRIVE NOT READY Тhe drive is not ready for use,its door may be open.Please check driveA: and make sure that a disk is inserted and that the drive door is closed.Ако някои знае какво боже е това маля да пише...... :crosseyes1:
Сподели другаде

Ако ползваш NOD32, изключи сканирането на флопи при изключване на компютъра. Кликаш на иконата на NOD32 долу до часовника, избираш AMON, после вдясно Setup, в появилия се прозорец махаш отметката на Diskette и потвърждаваш с OK.

Ако не е това проблемът, кажи дали си сигурна, дали флопито е свързано както трябва и само при изключване ли изписва това съобщение.

Засега толкова. :)

Сподели другаде

3.5 floppy(A:) ми то е като иконка до dvd RAM и dvd drive в my computer ....... появяваше ми се в десния долен ъгъл на компютъра съобщение ,че трябва да бъде инсталирано 3.5 floppy(A:) ....след като го инсталирах съобщението изчезна, но след изключването на компютъра се появява съобщението : DRIVE NOT READY Тhe drive is not ready for use,its door may be open.Please check driveA: and make sure that a disk is inserted and that the drive door is closed.Ако някои знае какво боже е това маля да пише...... :crosseyes1:

Само при изключване се появява това съобщение. А с начина, който предложихте не се получава - съобщението все още се появява при изключване на компютъра....

Сподели другаде

Сигурна ли си, че флопито е свързано както трябва и работи? Под Safe Mode ако рестартираш, появява ли се пак? В Safe Mode се влиза, като започнеш да натискаш F8 преди да започне да зарежда операционната система и от появилото с меню избереш Safe Mode.
Сподели другаде

Нека някой, който разбира, да направи следното: изключете компютъра и дръпнете щепсела, отворете капака на компютъра и изключете кабелите на флопито, затворете капака и включете компютъра. Обърнете внимание ако споделя нещо с вас и си го запишете. Изчакайте да зареди операционната система. След като всичко приключи загасете компютъра по надлежния ред / да обяснявам ли ? / . Дръпнете щепсела, отворете капака и свържете внимателно кабелите на флопито. Затворете капака и вкл. компютъра. Ако пак ви продума нещо - запишете го и бележките споделете с нас.

При повторното включване системата би трябвало да ви уведоми, че е открила нов хардуер / флопито / и да го инсталира. Това е . Чакам инфо. Успех !

Сподели другаде

Само при изключване се появява това съобщение. А с начина, който предложихте не се получава - съобщението все още се появява при изключване на компютъра....

Дали работи както трябва , ами не знам ,това с F8 го пробвах има го...и какво следва

Сподели другаде

Дали работи както трябва , ами не знам ,това с F8 го пробвах има го...и какво следва

Каквот точно пробва и какво има? Моля те, бъди по-подробна, за да можем да разрешим проблема по-бързо.

Сподели другаде

britney_88, можеш да отговориш на следните въпроси, за да си изясним ситуацията:

1. Имаш ли / имал(а) ли си флопидисково устройство като физически компонент? Т. е., имаш ли устройство, което работи с дискети и е свързано към компютъра?

2. С каква точно операционна система работиш? От обясненията ти оставам с впечатленията, че става въпрос за Windows XP; така ли е или си с нещо друго? Операционната система оригинален продукт ли е преправена от някого?

3. Устройството присъства ли като инсталиран модул? Можеш да провериш, като стартираш Device manager; ако имаш възможност, направи снимка (screenshot) от прозореца на Device manager и я публикувай тук.

vesodimov, правил съм такива експерименти с различни устройства. Ако устройството някога е било свързано и са му били инсталирани драйвери, при изключване и повторно включване на устройството Windows ХР не задава въпроси - ползва си наличните драйвери. Ако обаче драйверите на дадено устройство са били деинсталирани, при повторно засичане на устройството се извежда съобщение за открит хардуер, търсене на драйвери и т. н. т.

Сподели другаде