Jump to content

Въпрос за usb флаш памет

Препоръчан пост

Здравейте,

Най-накрая се наканих и аз да си купя usb флаш памет, обаче не знам каква трябва да бъде за да мога да инсталирам ОС на нея, както и куп програми.

Харесвам си моделите на A-Data - readyboost. Ще ми свършат ли работа ?

Благодаря за вниманието !

Сподели другаде

Ако питаш дали може да инсталираш операционна система, не ти трябва нещо кой-знае какво. Ако е Линукс, има доста портативни версии. Даже 512 МБ флашка ще ти свърши работа и в повечето случаи ще ти остане 1/4 или повече свободно пространство на USB флашката. :)

Но предполагам питаш за Windows. Нормално е по форумите да се подразбира, че става дума за това. Та по въпроса с Windows XP нагоре ще ти трябва по-големичка флашка. Май за Vista една A-Data readyboost 8 GB ще ти свърши работа.

Сподели другаде

• 1 month later...

има портативни версии на уиндоус които след инсталация не превишават 256 МБ ( демек една 512 Мб пак ти върши работа )

а лично аз вмомента съм с Apacer HandySteno 2 GB и на нея имам инсталиран MacOS 7 с размер от 40 МБ :) ...

Сподели другаде

• 2 weeks later...

За мен лично най-важното в случая е паметта да бъде достатъчно бърза. Вече се предлагат модели със скорост 170х, които се водях бързоскоростни. Иначе има и по-бавни модели, при които скоростта на четене/запис е по-ниска срещу по-ниска цена.

Аз съм страшно много доволен от моделите на A-Data и мога да ги препоръчам, защото съм ползвал три памети досега. Отскоро съм с PQI и също съм доволен (при мен трансфера достига до 20 мегабайта в секунда, което ме устройва чудесно).

Сподели другаде

• 3 months later...

За да не пускам нова тема ще пиша тук.

Имам флаш памет pqi 2GB.

Вчера я пъхам в РС и NOD-a ми открива вирус - червейче мисля че беше. Сканирах, чистих както РС така и флашката.

Днес обаче пак я слагам, отварям я и гледам че много от нещата ми там ги няма, а беше пълна около 1.20 - 1.30 GB

След като дам Properties на Removable Disk-a ми дава това (картинка 1) а като отворя вътре е пълно около 5-6 МВ (фигура 2)

http://i12.tinypic.com/71wme6q.png

Моля ви помагайте... Къде се губят тия 1.15 GB? :crosseyes1:

Сподели другаде

За да не пускам нова тема ще пиша тук.

Имам флаш памет pqi 2GB.

--------------

Моля ви помагайте... Къде се губят тия 1.15 GB? :crosseyes1:

Да не би да има скрити файлове на флашката? За да показва скритите файлове и папки - tools -> folder options - > view -> show hidden files and folder

Сподели другаде

Не, не е и това...

Пробвах го но не ми показа никакви скрити файлове... :(

Къде са се загубили идея си нямам. И въобще загубили ли са се също незнам :(

Сподели другаде

Хм, възможно е просто при чистенето NOD-а да не е затрил файловете, а само да ги е замазал. Пробвай да форматираш флашката и трябва да се появят ;)
Сподели другаде

Еми най-вероятно ще я загубиш... Аз имам само едно смотано предложение.. я пробвай да вникнеш във флаш паметта, чрез Nero Burning ROM, ако не се лъжа, той вижда всичко.
Сподели другаде

http://i6.tinypic.com/8eufpkn.png

Безуспешно. Нищо не видя Нерото :(

Имаше мисля такива програмки дето уж с тях може да си възвърнеш загубени файлове, но важат ли те и за флаш паметите? Аз и не съм ползвала до сега такива :(

Сподели другаде

Ами то показва, че нямаш нищо ? А като го отвориш, наистина ли няма нищо ?

Иначе, такива програми, до вчера си имах работа с тях..

GetDataBack, но тя май си е само за хард диска.

Може да пробваш безплатните алтернативи тук.

Или пък, Recover Your Files , RecoverMyFiles

Не знам дали ще работят за флашката, но не е лошо да се пробва. Успех.

Сподели другаде

Определено на тази флашка има нещо, но къде е и как да го видя само извънземните знаят... :(

Това е след като махнах и малкото файлове които виждах.

http://i14.tinypic.com/86h5lb7.png

Сподели другаде