Jump to content

Проблем със запис на DVD филм, обработен със Sony Vegas

Препоръчан пост

Здравейте! От известно време търся и чета темите във форума но така и не разбрах как става това което искам да направя. Използвам Sony Vegas 6.0. Свалям си филма от камерата режа си клипче и след това го записвам с Nero на DVD, но като го пусна на дом. ДВД се чува само звук без картина. Моля някой да ми каже стъпка по стъпка какво да направя. Редактиран от Tragedy
Сподели другаде

Здравей,

На първо време погледни тази тема, в която има мъничко информация - http://www.softvisia.com/forums/index.php?showtopic=2742

Tragedy благодаря за отговора но потребителят който пише за Sony Vegas дава много обща информация.Ако знаеш някави уроци на български за Sony Vegas и DVD Architect ще съм много благодарна.Аз търсих но без резултат.

Сподели другаде

Tragedy благодаря за отговора но потребителят който пише за Sony Vegas дава много обща информация.Ако знаеш някави уроци на български за Sony Vegas и DVD Architect ще съм много благодарна.Аз търсих но без резултат.

Явно става въпрос за мен. Така е - никъде няма уроци на български език за тези две програми.

Огромно е удоволствието в такъв случай потребителя да се учи сам, експериментирайки с програмата - така беше поне за мен. За два дни ги научих тези две програми и резултатите са отлични.

Просто стартираш Сони Вегас и започваш да я разучаваш. Долу в ляво на прозореца на програмата има нещо като подпрозорец с няколко подпрозореца. Единият от тях е нещо като експлорър - намираш директорията, където са ти свалените файлчета от камерата и един по един започваш да ги вмъкваш /доколкото си спомням става и с влачене/ в нещо като бяло правоъгълно поле, намиращо се в горната част на главния прозорец на програмата. В менюто на това бялото поле има бутони за преглед на файловете, с който можеш да прегледаш сглобеното до момента, ефектите, които си си направила и т.н. След като сглобиш всички файлове отиваш в менюто файл - рендер - и от появяващите се прозорци си даваш име на изходящия файл, настройки на вид видео, аудио и т.н. Готовият 1 файл, който е нормално от една касета ок. 12-13 гигабайта се използва за изходна суровина за направата на ДВД филма от другата програма - ДВД Архитект, с която вече си правиш менюта и др. глезотийки. Тя има опция за преглед на направените ефекти и менюта преди да стартираш направата на самото ДВД. Самият процес на направа на ДВД файла от ДВД Архитект е компресия с минимална загуба на качество.

Така че - експериментирайте и разучавайте програмите сами. Това не е загубено време!

Аз съм самоук - Corel Draw, AutoCad, PhotoShop, SonyVegas и много други. Просто стартирам програмата и започвам да я разучавам меню по меню. Няма нищо сложно - веднъж като им схванете логиката и нещата стават лесни.

Като разучите една програма, то после ще ви бъде много лесно с другите подобни на нея. Те са много близки като начин на работа. Това дава и самочувствие и увереност в себе си.

Невероятно е удоволствието от постигнатият резултат, защото вие творите с направата на ДВД-то - менюта, ефекти, музика при стартиране на ДВД-то - голям кеф.

Успехи! :thumbsup:

Сподели другаде