GinGer Публикувано Юни 5, 2007 Report Share Публикувано Юни 5, 2007 ЗА кой ли път ,ще помоля за помоща ви. От вчера ми излиза това съобщение:svchost.exe Application Error The instruction at "0x5018d1a9" referenced memoryat "0x02830000".The memory could not be read. Click OK to terminate Click to CANCEL to debugСлед което ми замръзва екрана, блокират всички Windows услуги, като например Help & Support изобщо не ми отваря; Пише - because the system service is not runing. Не мога да вляза в Security Center, Volume Control ми изкарва съобщение, че There are no mixer devices available. Не ми работи аудиото на флаш клипчетата онлайн, а самия комп. има звук. Силно ме съмнява, че това се случва след инсталирането на Windows Update. Изрових цялата им база за хотфикс за този проблем специално няма нищо. Моля помогнете. Погледнах в evenview, става въпрос за някакъв ntdll.dll, а в Таsk Manager имам цели 7 процеса SVCHOST.EXE, досега все бяха по 3. Работата не се оправя със System Restore. Вече не знам какво да правя! Благодаря предварително на отзовалите се! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Юни 6, 2007 Report Share Публикувано Юни 6, 2007 Отвори Device Manager, разреши показването на скритите устройства (View -> Show hidden devices) и кажи дали има "проблемни" устройства. Можеш да стартираш в Safe Mode и да провериш дали ще получиш съобщението в този режим. Подозирам, че проблема е в аудио драйверите, но не съм сигурен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
GinGer Публикувано Юни 6, 2007 Author Report Share Публикувано Юни 6, 2007 Нямам никакви проблемни устройства,това го проверих вече.Едва ли е от аудио драйвъра,ползвам Realtek HD ,в него влизам безпроблемно в Control Panel,а също и от Task bar.Съобщението ми го дава Volme Control. П.П. А също не ми се отваря Firewalla,изобщо не отговаря на никакви команди. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Юни 6, 2007 Report Share Публикувано Юни 6, 2007 Може ли да напишеш в темата за:1. Антивирусната ти програма и коя е тя?2. Защитната ти стена (Firewall) и коя е тя? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
GinGer Публикувано Юни 6, 2007 Author Report Share Публикувано Юни 6, 2007 Aнтивирусната е NOD32,защитната си е тази на Windows.Проблема го има и в Safe Mode,при всяко стартиране набили Search,Help&Support center и Firewall Explorer.exe крашваи трябва да го изключвам от Task Man. и да го стартирам пак. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Юни 6, 2007 Report Share Публикувано Юни 6, 2007 Проверил ли си антивирусната дали е ъпдейтната до днешна дата?Сканирал ли си с НОД32 по компютъра? Също може да провериш със Spybot S&D, a-squared или АdAware. Прегледай стартираните процеси... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 6, 2007 Report Share Публикувано Юни 6, 2007 От Event Viewer копирай точното описание на грешките. Профилактично можеш да инсталираш следните ъпдейти (за всеки случай): KB894391 (2MB) и KB921883 (686KB).P.S.: можеш да използваш целите редове във форума, не е нужно да минаваш на нов ред на всеки 5 думи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Юни 6, 2007 Report Share Публикувано Юни 6, 2007 В допълнение може да хвърлиш едно око на следната тема от форумите на MSDN: svchost.exe- Application Error. Мисля, че може да ти свърши работа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Pe6o Публикувано Юни 9, 2007 Report Share Публикувано Юни 9, 2007 GinGer,Аналогичен на твоя проблем е описан на:http://support.microsoft.com/kb/916089 Цифрите са различни, защото се отнасят за друга модификация на svchost.exe, но това няма значение.Тъй, като споменаваш за ntdll.dll виж дали съществува в C:\WINDOWS\System32/системна библиотека, която се използува от всички svchost.exe'та./ Що се отнася до RP, вероятно не си намерил вярната точка. VY 73. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост