Jump to content

Проблем с svchost.exe Application Error

GinGer

Препоръчан пост

ЗА кой ли път ,ще помоля за помоща ви. :blush:

От вчера ми излиза това съобщение:

svchost.exe Application Error

The instruction at "0x5018d1a9" referenced memory

at "0x02830000".The memory could not be read.

Click OK to terminate

Click to CANCEL to debug

След което ми замръзва екрана, блокират всички Windows услуги, като например Help & Support изобщо не ми отваря; Пише - because the system service is not runing. Не мога да вляза в Security Center, Volume Control ми изкарва съобщение, че There are no mixer devices available. Не ми работи аудиото на флаш клипчетата онлайн, а самия комп. има звук. Силно ме съмнява, че това се случва след инсталирането на Windows Update. Изрових цялата им база за хотфикс за този проблем специално няма нищо. Моля помогнете. Погледнах в evenview, става въпрос за някакъв ntdll.dll, а в Таsk Manager имам цели 7 процеса SVCHOST.EXE, досега все бяха по 3. Работата не се оправя със System Restore. :crosseyes1:

Вече не знам какво да правя! Благодаря предварително на отзовалите се!

Сподели другаде

Отвори Device Manager, разреши показването на скритите устройства (View -> Show hidden devices) и кажи дали има "проблемни" устройства. Можеш да стартираш в Safe Mode и да провериш дали ще получиш съобщението в този режим. Подозирам, че проблема е в аудио драйверите, но не съм сигурен.
Сподели другаде

Нямам никакви проблемни устройства,това го проверих вече.

Едва ли е от аудио драйвъра,ползвам Realtek HD ,в него

влизам безпроблемно в Control Panel,а също и от Task bar.

Съобщението ми го дава Volme Control.

П.П. А също не ми се отваря Firewalla,изобщо не отговаря

на никакви команди.

Сподели другаде

Aнтивирусната е NOD32,защитната си е тази на Windows.

Проблема го има и в Safe Mode,при всяко стартиране на

били Search,Help&Support center и Firewall Explorer.exe крашва

и трябва да го изключвам от Task Man. и да го стартирам пак.

Сподели другаде

Проверил ли си антивирусната дали е ъпдейтната до днешна дата?

Сканирал ли си с НОД32 по компютъра? Също може да провериш със Spybot S&D, a-squared или АdAware. Прегледай стартираните процеси...

Сподели другаде

От Event Viewer копирай точното описание на грешките. Профилактично можеш да инсталираш следните ъпдейти (за всеки случай): KB894391 (2MB) и KB921883 (686KB).

P.S.: можеш да използваш целите редове във форума, не е нужно да минаваш на нов ред на всеки 5 думи. ;)

Сподели другаде

GinGer,

Аналогичен на твоя проблем е описан на:http://support.microsoft.com/kb/916089 Цифрите са различни, защото се отнасят за друга модификация на svchost.exe, но това няма значение.

Тъй, като споменаваш за ntdll.dll виж дали съществува в C:\WINDOWS\System32/системна библиотека, която се използува от всички svchost.exe'та./

Що се отнася до RP, вероятно не си намерил вярната точка.

VY 73.

Сподели другаде