Sir William Публикувано Юни 5, 2007 Report Share Публикувано Юни 5, 2007 John Doe написа: Аргументите са програмите , които използвам и деинсталирам. А спецификата на работата ми е , такава, че ми се налага да тествам доста приложения, които след като напиша ревюто не ми са необходими. AutoCAD го дадох като типичен пример. И никого не карам да пробва каквото и да е. Това е личен избор. Това , че на сайта на производителя няма portable версия, не означава, че не може човек да си я направи сам. Между другото аз използвам само лицензирани и съответно платени програми. Работодателят ме задължава . И при Вас ли е така ? По темата или извън нея. 1. Пак продължавам да твърдя, че в случая аргументи липсват в подкрепа на качествата на програмата Your Uninstaller! 2. Наистина може да се направи виртуализация на лицензирана програма. С Thinstall, например. Но аз не вярвам в случая лицензирания Your Uninstaller! на John Doe да е виртуализиран легално в портативна версия. 3. Аз използвам само лицензиран софтуер. Не работодателят, а моята съвест ме задължава. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dixi Публикувано Юни 5, 2007 Report Share Публикувано Юни 5, 2007 Да припомня: Темата започна с въпроса "Как мога да изтрия от компютъра програма, игра завинаги?". Оттам мина през критичен анализ на качествата на Your Uninstaller! и недостатъците при правенето на snapshot с Total Uninstall, както и обобщението за качеството на немския софтуер. Впоследствие отиде в посока кой (не) използува warez софтуер. И след като се изясни, че нито една програма за деинсталиране не трябва да се използува по една или друга причина, ще бъде ли някой (освен @Nicky) така добър да отговори така, че да бъде полезен на автора на темата? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 5, 2007 Report Share Публикувано Юни 5, 2007 Лично според мен темата може да се счита за приключена още с отговора на Nicky, още повече, че и авторът на темата не отправи други запитвания. Анализът беше продиктуван от твоя коментар и ако го считаш за полезен, то аз също считам моя, защото обяснявам на потребител, че реално ползата от ползване на програмата е почти нулева. Същото се отнася и за останалите програми. А и не виждам как точно тези дискусии толкова развалят темата, след като малко или много са свързани с премахването на софтуер. Иначе, за да не се наложи dixi пак да се кара на някого, нека и аз се изкажа по въпроса "Как мога да изтрия програма завинаги?":- лесен вариант: деинсталация от Add or Remove Programs или SHIFT+DELETE ако няма деинсталация (методите реално са достатъчни за завинаги изтриване, защото надали после би могло да се върне в работещо състояние, дори и с програма за възстановяване);- по-сложен и по-сигурен вариант: чрез програма за безвъзвратно триене. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Юни 5, 2007 Report Share Публикувано Юни 5, 2007 (Редактиран) dixi написа: Да припомня: Темата започна с въпроса "Как мога да изтрия от компютъра програма, игра завинаги?". Оттам мина през критичен анализ на качествата на Your Uninstaller! и недостатъците при правенето на snapshot с Total Uninstall, както и обобщението за качеството на немския софтуер. Впоследствие отиде в посока кой (не) използува warez софтуер. И след като се изясни, че нито една програма за деинсталиране не трябва да се използува по една или друга причина, ще бъде ли някой (освен @Nicky) така добър да отговори така, че да бъде полезен на автора на темата? Да, прав си за големия офтопик. Какво да препоръчаме според теб да се изтрие една вече инсталирана програма във Windows XP (по подразбиране)? Съгласен съм. Отговорът на този въпрос е добре формулиран от Nicky. Но според мен препоръката към платени приложения за деинсталиране на програми от Windows не е много удачна. Засега не съм срещнал безплатен или платен деинсталатор, който може завинаги или напълно да трие без остатък всички приложения. Също така сервизната функция Add or Remove Programs не може да затрие без остатък която и да е програма. Отговорът на този въпрос е комплексен, даже в мненията по темата има доста написано какво допълнително трябва да се направи, за да се почистят остатъците след деинсталация на приложение. Редактиран Юни 5, 2007 от Sir William Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dixi Публикувано Юни 5, 2007 Report Share Публикувано Юни 5, 2007 Твърде далеч бях от желанието да се карам с някого, пишейки предишния си пост. Пак без да се заяждам, искам да попитам @Night_Raven следното:Изказванията: "За другите не знам, но тази конкретната е доста смешна програма." и "...реално ползата от ползване на програмата е почти нулева. Същото се отнася и за останалите програми." не ти ли се струва, че леко си противоречат? След като не са ти познати другите програми, как стигна до извода, че ползата от тях е нулева? Пак ще кажа, че не съм използувал Your Uninstaller!, но мнението на @John Doe за програмата, което е абсолютно противоположно на твоето, ми се струва не по-малко правдоподобно.Иначе аз предпочитам да използувам портативни версии на програмите (въпреки че ги няма по официалните сайтове, @Sir William ), когато е възможно, което ми спестява инсталирането и деинсталирането. И при тях се допуска замърсяване на регистрите и понякога остават файлове, но в по-малка степен. И продължавам да използувам Total Uninstall, въпреки негативните оценки... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Юни 5, 2007 Report Share Публикувано Юни 5, 2007 Мисля, че е по-добре да се създаде отделна нова тема с анкета за деинсталаторите. Плюсове, минуси и прочее. Иначе само ще объркаме нещата в тази тема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 5, 2007 Report Share Публикувано Юни 5, 2007 dixi написа: Изказванията: "За другите не знам, но тази конкретната е доста смешна програма." и "...реално ползата от ползване на програмата е почти нулева. Същото се отнася и за останалите програми." не ти ли се струва, че леко си противоречат?Когато започнах да пиша всъщност реално не бях обърнал внимание на имената на останалите програми, защото бързах и се концентрирах върху Your Uninstaller!. После ги погледнах, но не съм редактирал поста си както трябва, за което се извинявам специално на теб, за да си доволен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост