Jump to content

Как мога да изтрия програма завинаги?

Препоръчан пост

как мога да изтрия от компютъра програма,игра завинаги.

Принципно премахването на програмите става от Start (Старт)->Settings (Настройки)->Control Panel (Контролен панел)->Add/Remove Programs (Добавяне/Премахване на програми). Избираш от списъка програмата и натискаш бутона Remove (Премахни). Като допълнение можеш да изтриеш (ако е останала) папката на програмата в Program files (ако не разбираш какво точно правиш или не си убеден, че ще изтрие правилната папка, не пипай нещата в Program files) и да скенираш регистъра на компютъра с някоя програма, която да премахне невалидните и излишни записи (например функцията Registry Cleaner на TuneUp Utilities, намира се в секция Clean Up And Repair)

Сподели другаде

По-добри резултати се постигат с Your Uninstaller!, Smarty Uninstaller, Ashampoo UnInstaller Platinum Suite и Total Uninstall. За съжаление всички са платени. Почиствай след деинсталирането регистрите с програма, на която имаш доверие.
Сподели другаде

По-добри резултати се постигат с Your Uninstaller!,...

За другите не знам, но тази конкретната е доста смешна програма. За мен тя си остава просто шарен интерфейс на няколко вградени в Windows модули - Add or Remove Programs, Disk Cleanup, msconfig и страница Programs на Internet Options в контролния панел.

Не помня какво деинсталирах, но след като го премахнах с Your Uninstaller после в регистрите си стояха ключовете. Деинсталаторът премахва някакви MRU редове и подобни, но само дотам. Премахва и файловете от папката на програмата, които аз мога и сам да си изтрия.

Реално: лека автоматизация на изтриване на файловете от папката на програмата (което може да стане ръчно) + смешно сканиране на регистратурата + изнесени/събрани модули на Windows на едно място + шарен интерфейс = от вятър прави правим.

Сподели другаде

За другите не знам, но тази конкретната е доста смешна програма. За мен тя си остава просто шарен интерфейс на няколко вградени в Windows модули - Add or Remove Programs, Disk Cleanup, msconfig и страница Programs на Internet Options в контролния панел.

Не помня какво деинсталирах, но след като го премахнах с Your Uninstaller после в регистрите си стояха ключовете. Деинсталаторът премахва някакви MRU редове и подобни, но само дотам. Премахва и файловете от папката на програмата, които аз мога и сам да си изтрия.

Реално: лека автоматизация на изтриване на файловете от папката на програмата (което може да стане ръчно) + смешно сканиране на регистратурата + изнесени/събрани модули на Windows на едно място + шарен интерфейс = от вятър прави правим.

Не използувам програмата и нямам наблюдения, но не може да се отрече популярността ѝ. Аз лично предпочитам Total Uninstall и съм доволен от работата ѝ, но може да премахва само програми, инсталирани под нейния контрол.

Сподели другаде

Не използувам програмата и нямам наблюдения, но не може да се отрече популярността ѝ.

Да, но това не доказва нищо. То и Skype е адски известна, но е боклук. Също и Nero, Roxio (например) и т.н.

Аз лично предпочитам Total Uninstall и съм доволен от работата ѝ, но може да премахва само програми, инсталирани под нейния контрол.

Да, това би трябвало да й дава повече потенциал, но не се знае дали после все пак премахва това, което инсталацията е сложила. А и да се инсталира софтуер всеки път през нея е доста тромаво и неудобно, особено ако често се инсталират програми.

Ashampoo - не мерси. До немски софтуер не припарвам.

Сподели другаде

Да, това би трябвало да й дава повече потенциал, но не се знае дали после все пак премахва това, което инсталацията е сложила.

Не съм 100% сигурен, но не съм намирал доказателства за противното. Ако проявиш желание да я тестваш, ще се доверя на преценката ти.

А и да се инсталира софтуер всеки път през нея е доста тромаво и неудобно, особено ако често се инсталират програми.

Не бих казал. Увеличава времето на инсталация с около минута. И по 20 програми на ден да се инсталират, не е фатално.

Сподели другаде

Не съм 100% сигурен, но не съм намирал доказателства за противното. Ако проявиш желание да я тестваш, ще се доверя на преценката ти.

Надали ще е скоро. :)

Не бих казал. Увеличава времето на инсталация с около минута. И по 20 програми на ден да се инсталират, не е фатално.

Ами за мен би било доста неудобно за всяка програма, която инсталирам, да стартирам първо Totall Uninstall. 1 минута за програма, която се инсталира за по-малко, си е сериозно забавяне. :)

Сподели другаде

А защо е необходимо да се изобразява инсталирането на някаква програма във Windows, както е при шарения и "платинен" Ashampoo Uninstaller? Че да не би например Your Uninstaller (давам я само за пример, не че е кой-знае какво) или подобни програми да не правят това? Това са "магически" моменти, понятни за гурута. Няма нужда обикновеният потребител да вижда, че програмата работи. Отделен въпрос е ефективността и. Което е трудно доказуемо и е въпрос на спор. :)
Сподели другаде

Не съм съгласен за Your Uninstaller. Програмата е добра и определено върши работа. В повечето случаи естествено. И не може да се сравнява в никакъв случай с вградения деинсталатор в Windows. В момента основно използвам portable версията и ми върши добра работа.

Пробвайте една деинсталация на AutoCAD 2004 например и ще разберете за какво говоря.

По добра от нея е вградената във Vista Manager например. Но не чак толкова много. Разлика от 2-3 ключа в регистрите.

Но която и да е програма , то профилактично почистване на регистрите след деинсталация е препоръчително.

Сподели другаде

Не съм съгласен за Your Uninstaller. Програмата е добра и определено върши работа. В повечето случаи естествено. И не може да се сравнява в никакъв случай с вградения деинсталатор в Windows. В момента основно използвам portable версията и ми върши добра работа.

Пробвайте една деинсталация на AutoCAD 2004 например и ще разберете за какво говоря.

По добра от нея е вградената във Vista Manager например. Но не чак толкова много. Разлика от 2-3 ключа в регистрите.

Но която и да е програма , то профилактично почистване на регистрите след деинсталация е препоръчително.

Категорично не споделям това мнение. Защото няма какъвто и да е аргумент, освен да си инсталираме тежкото приложение AutoCAD, за да видим как работи безсмислената шарения Your Uninstaller!. :)

А по въпроса за портативна версия (на български идва от portable) на вече споменатата пъстра и абсолютно ненужна скъпа "деинсталираща" програма, няма каквато и да е официална информация на сайта на Your Uninstaller!.

Сподели другаде

Категорично не споделям това мнение. Защото няма какъвто и да е аргумент, освен да си инсталираме тежкото приложение AutoCAD, за да видим как работи безсмислената шарения Your Uninstaller!. :)

А по въпроса за портативна версия (на български идва от portable) на вече споменатата пъстра и абсолютно ненужна скъпа "деинсталираща" програма, няма каквато и да е официална информация на сайта на Your Uninstaller!.

Аргументите са програмите , които използвам и деинсталирам. А спецификата на работата ми е , такава, че ми се налага да тествам доста приложения, които след като напиша ревюто не ми са необходими. AutoCAD го дадох като типичен пример. И никого не карам да пробва каквото и да е. Това е личен избор.

Това , че на сайта на производителя няма portable версия, не означава, че не може човек да си я направи сам. Между другото аз използвам само лицензирани и съответно платени програми. Работодателят ме задължава . И при Вас ли е така ?

Сподели другаде