Jump to content

Препоръчан пост

на лаптопа имам 3 usb порта. От няколко седмици, като вкарам една usb мишка в който и да е порт, (от време на време) се получава следния проблем:

http://img295.imageshack.us/img295/8636/untitledhs2.jpg

като мишката спира да работи. Кликвам на съощението и изписва, че рябва да се рестартира и извади usb-то. Но и това не помага.

Когато включвам един ubs разклонител, веднага излиза същото съобщение, но когато вързвам външен хард или ubs флашка, нямам проблеми.

Някакви предложения?

Сподели другаде

В Google излязоха доста резултати с решения. Ето две:

Hi happyrck, Well I found the fix at E-Machines web site online chat with a tech. What he said to do is," delete all the USB ports in the devices manager, then restart the computer to let XP install all the USB ports again. Then he said to go to the first USB port and right click on it and go to properties. Then on the advance tab click on do not show warnings".

It worked!

the solution for poer surge on usb hub is

Electrical surge on hub port. Either a device attached to the port, or the port itself, has drawn more current than allowed, and the hub turned off the port. The port will not function correctly until you reset it. If the device is the cause, it must be detached before resetting the port. To reset the port, disconnect the device, and then click Reset in the dialog box. If the port is the cause, close the dialog box, and do the following to re-enable the port:

Disconnect the hub.

Re-attach the hub.

If it is the root hub, unplug all attached USB devices from the computer, and (if they have power supplies) unplug them from the electric supply. After a few moments, reconnect the devices. The computer can be restarted at any time.

Ето какво казват от MicroSoft по въпроса - http://support.microsoft.com/default.aspx?...70893#appliesto

Можеш да погледнеш и дискусията тук - http://www.softwaretipsandtricks.com/forum...e-hub-port.html

Пиши какво е станало.

Сподели другаде

• 2 months later...
и при мен излиза същото съобщение само че пробелмът е значително по-сложен. Съобщението излиза дори и като няма атачнато усб устройство. Като ми сменяха хард-а ми казаха, че проблемът е в усб-тата и понеже е лаптоп няма как да се оправят. та в момента имам 3 усб, от които само едното работи от време на време другите 2 въобще не зацепват. а този въпросния надпис си излиза постоянно и се налага да го прибирам някъде из екрана да не се пречка.. та не знам дали в моя случай тези решения, които сте написали ще имат ефект. също така интересно се получава като включа инфраред към "уж работещеи порт" издава стандартния звук за откриване на нов софтуер обаче двукратно и не го разпознава. пробвам да ънинсталирам драйверите и ги инсталирам нанова и тогава ми изписва " the device might not work properly" , code 10, "the device cannot start"... ??? ако някой има някакви идеи ще съм много благодарен. иначе мишки, флашки каквото и да атачна към работещия порт си тръгва, само с този инфраред прави проблеми... мерси предварително :)
Сподели другаде

Пробвай за всеки случай да приложиш двата варианта по-горе. Иначе има и друг вариант - да добавиш една PCMCIA карта с 2 USB порта или с infrared вход. Има такива в много магазини и не са много скъпи.

Иначе за самото съобщение и премахването му - пробвай първо двете неща, описани по-горе, а ако не стане ще го мислим още.

Сподели другаде