Jump to content

проблем с файл от "system32"!

danidaboy

Препоръчан пост

Здравейте! Антивирусната ми програма(NOD32) засече някакъв проблем в "system 32\qphjvcnv.dll", и аз с всичкия си акъл му позволих да изтрие проблемния системен файл! Вече при всяко стартиране на виндолса ми излиза следното предупреждение: "Error loading C:\WINDOWS\system32\qphjvcnv.dii

The specified module could not be found"

Надявам се да ми помогнете. Благодаря!

Сподели другаде

И правилно си направил, файлът толкова е бил "системен". Не си мисли, че всичко в system32 винаги е редовно. Много гадинки се загнездват там. В твоя случай: Start -> Run -> пишеш msconfig -> OK, отиваш на страница Startup, намираш стартовия ред за съответната гадинка, махаш отметката и кликаш OK. На следващия рестарт ще се появи съобщение, че си променил стартовите настройки, кликни му отметката повече да не те уведомява и после OK.
Сподели другаде

Благодаря ти за бързата отзивчивост :thumbsup: . Няма го вече досадното предупреждение.

Ако може да попитам, мога ли да имам пълно доверие на антивирусна програма в моя случай NOD32 когато открие нещо и предлага изтриване?

И каква защита да си осигоря от всякакви атаки(троянци, червеи, ...)?

Сподели другаде

Ако може да попитам, мога ли да имам пълно доверие на антивирусна програма в моя случай NOD32 когато открие нещо и предлага изтриване?

Не, без значение с каква антивирусна си. На някои може да се има повече доверие, отколкото на други, защото всяка има различна степен на параноя и следователно може да дава по-малко или повече фалшиви тревоги, но пълно доверие не може да се има на никоя. Просто перфектна антивирусна няма. Най-сигурният начин е да направиш копие на файла в папката под карантина, преди да го изтриеш, в случай, че се окаже, че е безвреден и нужен за нещо.

И каква защита да си осигоря от всякакви атаки(троянци, червеи, ...)?

Универсална защита няма. Има защитни стени, антивирусни програми, антиспайуеър програми, антитроянски програми и какви ли още не. Всички накупи биха утежнили много компютъра. Освен това има и настройки на ОС и браузъри, които повишават сигурността, пачове, които закърпват вратички в операционната система и още и още. Защитата е много комплексно нещо. В раздели "Статии", "Ръководства за работа с операционни системи" и "Ръководства в процес на разработка" можеш да намериш някои интересни материали на тема сигурност. В раздел "Компютърна сигурност и защита от вируси" също има интересни нещица. Просто се поразрови. Наистина е трудно да се даде еднозначен отговор.

Сподели другаде