Jump to content

Въпрос за запис от камера и видео

Препоръчан пост

Моля,помогнете ми - започнах да свалям заснети филми от видеокамерата и домашното видео с цел да ги прехвърля на DVD-та. Но при записването стават много големи в компютъра ми. Как мога да ги разделя на части /най-лесно,защото съм аматьор/, с какъв размер трябва да е една част за да се запише върху един нормален DVD диск. Моля обяснете ми подробно, с коя програма и как се прави, че съсипах почти 10 диска досега. Предварително благодаря. :crosseyes1:
Сподели другаде

Записвам ги с InterVideo WinDVR3 и те стават във формат-winamp media file,но след това незнам как да ги разделям/на колко GB/,за да се записват на двд .Винаги ми дава по-голям размер и ми съсипва двд диска. Записите ги правя с неро,ако това има значение.Направих 2бр. по 1.93 GB и записа стана,но е голяма играчка така да ги нагаждам.Моля,помогнете с коя програма да ги правя в определен размер/да ги реже,свързва и т.н./.Незнам дали съм изчерпателна,но съм пълен аматьор в това което правя,а записите са на децата ми и искам всички да съхраня на дискове.Предварително благодаря.
Сподели другаде

Използваш ли някакъв друг хардуер? Как точно свързваш камерата с компютъра? И аз не съм особено вещ във видео конвертирането, затова питам, за да се опитам да намеря някакво удачно решение, надявайки се, че ако има някой, който има опит в подобни дейности, той ще се включи с по-добри съвети.
Сподели другаде

Записвам ги с InterVideo WinDVR3 и ...

А с TMPGEnc пробвала ли си да правиш запис? Програмата е повече от добра. Аз в случая не мога да помогна за InterVideo WinDVR3, защото ненавиждам шарениите на InterVideo (лично негативно мнение, което съм натрупал през годините). Малко информация за програмата: TMPGEnc DVD Author 3 with DivX Authoring.

Но все пак ето ръководство на английски (малко старичко е) за твоя случай DVD Capture Guide, Capture video directly to DVD(MPEG2).

Aко искаш, погледни все пак сайта на TMPGEnc за повече информация, защото програмата претърпя доста промени през годините. :)

Сподели другаде

ами -имам кабел от камерата/а от видеото с обикновен кабел тройка/,който включвам в записвачката/LG ODD Auto Firmware/ и след като ги пусна записа ми излиза през intervideo windvr3 и натискам запис на панела/.след като се запишат през неро ги свалям на диск.нищо друго не ползвам.

благодаря за интереса,но някога в училище учихме френски и с английския не се справям

Сподели другаде

Аз също използвам InterVideo WinDVR3 и съм много доволна-от профилите за запис използвам ДВД формата,тъй като има и 1/2,MPEG1 и др,а в ДВД стават най качествени записите.След това можеш да компресираш в Xvid с някаква друга програма-напр.WinAVIVideoConverter.Има възможност и директно да записваш в Xvid с iuVCR ,но компютъра трябва да е мощен, защото ще се пропускат кадри и картината ще ти насича.Успех!
Сподели другаде

Моля,помогнете ми - започнах да свалям заснети филми от видеокамерата и домашното видео с цел да ги прехвърля на DVD-та. Но при записването стават много големи в компютъра ми. Как мога да ги разделя на части /най-лесно,защото съм аматьор/, с какъв размер трябва да е една част за да се запише върху един нормален DVD диск. Моля обяснете ми подробно, с коя програма и как се прави, че съсипах почти 10 диска досега. Предварително благодаря. :crosseyes1:

Тегленето и записването може да става с Nero, Video Studio, Power producer

Ими книга за създаване и копиране на видео cd и dvd

Сподели другаде

gabiviki това,че видеофайловете са с огромен размер(едночасова касета miniDV заема около 12GB) не трябва да те притеснява.Не е необходимо да ги разделяш на части,защото като ги добавиш в NERO за конвертиране в DVDформат те намаляват десетократно.Аз процедирам така:

Свалям видеото на компютъра с Picture Package(програмата,която получих при закупуването на камерата) през IEE1394 ,може и през USB,но качеството на картината е по ниско.

След това с Nero 7 от менюто photo and video/Mace Your Own DVD-Video си прехвърлям на диск.Процедурата е няколко часа,но резултата е добър.

Сподели другаде

• 1 month later...
И аз имам подобно питане, самоче моята камера е Sansung към нея имаше и инсталационни дискове. Свалям записа с някакъв си мик кабел, защото за другия нямам такъв жак на комп. Трябва обаче като ги свалям да ги свалям в MPEG формат щото иначе стават много големи а нямам толкова място на харддиска. Качеството обаче е ужасно.Помогнете къде бъркам?!
Сподели другаде

Добре, ще се опитам да обесня по подробно и разбираемо. Аз съм скарана с техниката и явно за това звучи по този начин. Съжалявам за което!!!

Та по темата:

Камерата е цифрова - Samsung VP-D353i. До сега съм правила записи на касетка и искам от нея да сваля заснетото на комп.

Ще напиша обеснението си от книжката на самата камера, за да разберете какво правя!

"За да прехвърляте данни на вашия комп. трябва да инсталирате софтуър, който се дава с камерата. Свържете USB кабела с USB порта на комп. Свържете др. край на USB кабела със съответния терминал на камерата. Свържете аудио кабела с входния жак на комп. Ако комп. няма такъв жак, свържете аудио кабела с MIC жак."

Така:

1. Инсталирах въпросния софтуър.

2. Включих USB кабела.

3.Включих и въпросния MIC, тъй като нямам порт за аудио кабела. MIC - единия край включих в камерата, а другия тъй като е с три букси включих в комп. там където принципно се включват колони и микрофон.

4.Отворих програмата на камерата и пуснах записа от касетката. След многократни опити видях че записа се записва в AVI формат, който заема много пространство на хард диска ми. Т.е. не ми стига място, затова промених формата на DVD, но програмата го променя на MPEG.

5. Въпреки всичко записа се свали на комп., но когато го пуснах с Windows media pleyer видях че записа е размазан а хората са ниски и дебели. Пробвах с двд плейър да гледам записаното и там картината е съразмерна, но пак е страшно размазано.

Та исках да попитам защо се получава така? Трябва да сваля нова програма, с която да записвам или да си купя мемори карт на която да си правя записите и да не се мъча повече с тези касетки?

PS програмата която имам от камерата е - Ulead Video Studio 7 se DVD поне така пише на иконката.

Благодаря на всички, които все пак си направиха труда да пишат, въпреки моята неориентираност . Извинявам се на екипа за неудобствата, които създадох. Ако пак съм сгафила моля изтриите темата!

Сподели другаде

това е заради настройките на разделителната способност, в която се записва *.AVI файла от програмата.. трябва да си поиграеш с резолюциите и да видиш коя ти отговаря, както и формата ( примерно 16:9 или 4:3 в зависимост от камерата и нейните настройки), като цяло е това...

Имай в предвид, че това което на компютъра ти изглежда замзано, на телевизора ще изглежда що годе добе, по простатра причина, че телевизора работи е ниска разделителна...

Сподели другаде

Не на камерата ,на софтуера който използваш.Зависи на каква резолюция записваш-едно е 300 на 200,друго е 700 на 500,също така битрейта трябва да е достатъчно голям-с ДВД качество трябва да е 8000.Настройка на кадри в с.-25 за ПАЛ,настройка на пропорциите-4/3 за да не се смачкат фигурите.Общо взето трябва много проби и отделено време.А ДВД формата е MPEG2.
Сподели другаде