Jump to content

Проблем с интернет радио

Препоръчан пост

Здравейте.

Дойде време да пробвам предизвикателството свързано с пускането на интернет радио от моя компютър. Прочетох много внимателно темите по въпроса и го направих. Оказа се, че имам проблем. Инсталацията на сървъра и пръгина към WinAmp минават безпроблемно. Справям се и с настройките им. Пускам песните и на брояча започват да се отброяват подадените сугнали. Това явно означава, че всичко е ОК. Но като дам на някой моя адрес при него радиото не сработва.

Малко информация: с 2 IP-та съм - външно и вътрешно. Такива ми са от доставчика. Едното е за света, а другото за локалната ни мрежа. Естествено при настройките вписвам външното.

Бих искал някой, който е правил радио, да ми помогне. Ще ви бъда много благодарен.

ПП: кажете какви снимки да ви пратя или пък лог-файла на сървъра, че да се ориентирате.

Сподели другаде

хммм.. я дай линкче за радиото ти ( може и на ЛС )

Защото според мене щом настройките си ги направил правилно ( поне според тебе ) може би след IP не си въвел порта.

Сега като се замисля, радиата са на порт 80, а "супер" скайп има опция и от време да време го ползва ( как да се махне -> Tools -> Options -> Advanced -> Connection -> и махаш тикчето на "Use port 80 and ..."

Сподели другаде

Тъъъъъй. Оправих се :yesss:

Благодарение на верните френдове / да се чете друзья / Orion & Night Raven & IVAN, които ми бяха пробни машини най после успях. Оказа се, че проблемът е бил в това, че съм бил със стара версия на WinAmp. Сложих последната версия и в момента съм щастлив online DJ :peace:

Днес 22.05.2007 от 21,30 до 22,30 ще ви представя едни от най - добрите български балади.

И така: от 21,30 на http://77.78.0.60:8000/listen.pls . Чакам ви :yeah:

Редактиран от vesodimov
Сподели другаде

http://77.78.0.60:8000/listen.pls

Ето го и LOG FILE на сървъра.

a приказвал ли си с твоя доставчик?

според мен проблемът се крие точно там - в липсата на подръжка на мултимедийни протоколи от страна на доставчика. Възможно е и рутерите да не поддържат или да не са настроени за работа с такива протоколи.

Звънни на доставчика си и приказвай с някой, който разбира от онлайн радиа.

Успех!

Сподели другаде

• 3 weeks later...

Здравейте!

Тъй като не съм толкова компетентна, не разбрах как се е оправил vesodimov.

Аз като цъкна на линка на радиото и ми се появява в плейлистата на winamp, но не тръгва. Вкъщи по същия начин става, а тук на работа - не. Изтеглих си последната версия на winamp - пак нищо. :crosseyes1:

Сподели другаде

Здравейте!

Тъй като не съм толкова компетентна, не разбрах как се е оправил vesodimov.

Аз като цъкна на линка на радиото и ми се появява в плейлистата на winamp, но не тръгва. Вкъщи по същия начин става, а тук на работа - не. Изтеглих си последната версия на winamp - пак нищо. :crosseyes1:

http://www.softvisia.com/forums/index.php?showtopic=2069 -> разгледай тука :)

Сподели другаде

Поредност на действията:

1.Дърпаш последната версия на Winamp.

2.Инсталиране и конфигуриране на сървърната част.

3.Инсталиране и конфигуриране на добавката към Winamp-a.

4.Пълниш плеъра с песни и го затваряш.

5.Стартираш сървърната част.

6.Стартираш плеъра.

Това е по принцип. Ако има проблеми - споделяй. Аз им досаждам на тия мишоци докато си реша проблема :haha:

Сподели другаде